YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: STOCKHOLM :: GÖTEBORG

Yinyoga Utbildning Grund, Stockholm & Göteborg

Baskunskaper i yinyoga, 40 timmarÄr du nyfiken och vill veta mer om och fördjupa dig i Yinyoga?

Den här utbildningen ger en bra bas inom yinyogan där du får lära dig yinyogans grunder och syftet med yinyogan både fysiskt och mentalt. Hur vi kommer i kontakt med djupare delar av oss själva, hur vi kan få lugn och ro genom att stimulera det parasympatiska nervsystemet.

Du får grundläggande kunskaper i yinyogans positioner både med och utan stöd. Vi kommer att göra många yinyogapass under de fyra dagarna vi ses för att du själv ska få djupare erfarenhet.

För vem?

Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen. Det räcker att du vill fördjupa din egen praktik och kunskap, är nyfiken och har en regelbunden yogapraktik eller erfarenhet av yinyoga. Är du fysioterapeut, naprapat, terapeut eller har annan liknande utbildning där du arbetar med människor passar den här utbildning fint som ett komplement. Du kanske redan undervisar i yoga och vill komplettera med en yinyogautbildning.

Vi har utbildat i Yinyoga sedan 2014 och var en av de första i Sverige att hålla Yinyogautbildningar. Sedan dess har intresset för egenfördjupning och att börja leda andra bara ökat. Nu har vi Grundutbildningar i både Stockholm och Göteborg.

Vi har små personliga grupper.

Efter utbildningen

Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för Grundutbildning, 40 tim. Den här utbildningen är ett första steg och du kan börja instruera direkt efter utbildningen. Du kan komplettera Grundutbildningen med djupare kunskap i Yinyoga och yogans alla delar genom att gå vår 160-timmars utbildning. Du får då ett certifieringsdiplom för en 200-timmars Yinyogalärarutbildning som är Kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Mejla till tt@yogadevi.se så berättar vi mer.


Yogalärarutbildningens innehåll

4 heldagar varvade med teori och praktik

:: Yinyogans historia

Var kommer yinyoga från och var har den sina rötter? Du får veta mer om yinyogans historia och dess ursprung och ålder.

:: Yinyogans perspektiv: Anatomi, energi och sinnet

Hur närmar vi oss yinyogan rent anatomiskt, då vi aktiverar andra system i kroppen än vid vanlig träning. Vi kommer åt bindväven och nervsystemet och du veta hur vi gör aktiverar de delarna på ett säkert sätt. Yinyogan kan även ses ur ett yogiskt (ayurvediskt och kinesiskt medicin) perspektiv där vi kommer åt mer finstämda delar av oss själva och påverkar energiflödet i kroppen som vi pratar kring. En annan aspekt är hur vårt sinne påverkas av den lugna yinyogan, något vi också kikar in på.

:: Yinyogans positioner

Vi går grundligt igenom yinyogans positioner och kikar på varianter både med och utan stöd/props samt går igenom kontraindikationer. Lika viktigt som själva positionen i sig är det at guida på ett korrekt och säkert sätt både i och ur positionerna. Vi jobbar två och två i de olika positionerna för att få möjlighet att öva.

:: Lärarrollen

Vad innebär det att instruera i yinyoga, vad är det du som instruktör behöver tänka på. Vi har lång erfarenhet av att lära ut yinyoga och vi delar med oss om vår erfarenhet om lärarrollen samt ger tips på hur du kan instruera och bygga upp olika grupper.

:: Passupplägg

I YogaDevis kompendie ingår grundläggande yinyogapass som du får med dig i varierande tid. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på. Flera av passen är förinspelade och dess har du tillgång till under en månad.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med dokumentation, alla grundläggande yinyogapositioner samt många passupplägg.

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10-12 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga Grundutbildning 40 timmar” efter genomförd utbildning.

”Yinyoga is the art of letting go”


Datum, anmälan och pris

Tid: 9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag). Lunch mellan 12.00-13.15.
Pris: 6.700 kr inkl moms. Samma pris för eventuell livesänd utbildning.


STOCKHOLM
Datum: 10-13 augusti 2023
Lärare: Pernilla Cristvall & AnneSophie Sjöblom
Plats: YogaDevi Birkastan, Tomtebogatan 30

Boka & betala

GÖTEBORG
Datum:
17-20/8 2023
Lärare: Inga-Lill Erlandsson
Plats: Yogastudion Vegagatan 16, Göteborg

Boka & betala

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.


Sagt från tidigare elever

“Jag har gått Yinyogautbildningen och den var helt fantastiskt bra. Så mycket bra och viktiga saker om kroppen och om vad man ska tänka på, som gav mig som Yogalärare en trygghet i att leda klasser på ett säkert sätt. Jag jobbar som Massageterapeut och kan en hel del om kroppen men fick så mycket mer bra kunskap med mig av denna utbildning” /Inger

”Stort tack för en helt fantastisk grundkurs i yinyoga , det har varit så kul att få nya ideer & tips till mina grupper.”

”Varvar praktik och teori på ett bra sätt så att jag aldrig känner mig trött eller tappar fokus.”

”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”

Känner mig inspirerad o uppfylld! Tusen tack!”

”Det var en härlig helg med så mycket kunskap! Jag gick hem efter varje tillfälle med en massa energi! En mycket inspirerande helg!”

”Jättebra kursupplägg”

Är så glad att jag gick utbildningen och ser fram emot fördjupningarna.”

”Det var bra med en liten grupp, kändes ”exklusivt” att bli så sedd som vi alla blev under en så kort tid och dessutom att det gick så snabbt att lära känna alla andra deltagare. Ditt kompendium var så fint och tydligt.”

”Undervisningen var tydlig klar, du är en bra pedagog och öppen för frågor och åsikter. Väldigt tillåtande och inget känns skrivet i sten, vilket öppnar för just det en yogalärare (i mitt tycke) skall sträva efter, förmedla ett verktyg. Och i detta sammanhang ”yogalärarverktyget”. Vi skall inte bli som du även om du är vår högt uppskattade lärare, vi skall förmedla yogan med vår alldeles egna personlighet. Och det tycker jag att du klargjorde bra med din undervisning.”

”Tusen tack för en proffsig, lärorik och ödmjuk helgkurs. Känner mig tacksam o glad att jag gick kursen. Tar med mig så mycket bra från dig och kursen . Och vilket härligt gäng det blev – fina energier.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”


PERNILLA CRISTVALL OCH ANNESOPHIE SJÖBLOM

YogaDevis Grundutbildning i Yinyoga med AnneSophie Sjöblom, Pernilla Cristvall och Inga-Lill Erlandsson.

AnneSophie och Pernilla äger och driver YogaDevi och startade tillsammans alla YogaDevis utbildningar. De har lång erfarenhet av yinyoga och undervisar på alla steg på Yinyogautbildningen förutom Yinyoga Grund i Göteborg där Inga-Lill Erlandsson undervisar.

YogaDevi startar hösten 2022 sin 15:e 200-timmars Lärarutbildning i Yinyoga.

AnneSophie Sjöblom har under de senaste tio åren bland annat studerat för och assisterat sin yinyogalärare Biff Mithoefer och startade sin första yinyogautbildning redan 2014.

Pernilla Cristvall har utbildat på Axelssons Yinyogalärarutbildning samt Axelssons Yogalärarutbildning och har tidigare varit redaktör för tidningen Yoga för Dig.


Vad är skillnaden att gå hela utbildningen jämfört med fristående steg?

Om du inte har en tidigare utbildning inom yoga rekommenderar vi hela utbildningen då du får ta del av yogans alla områden som filosofi, anatomi, ayurveda, pranayama och meditation.

I dagsläget finns många korta Yinyogautbildningar och ses mer som fortutbildning för redan etablerade yogalärare. Anledningen till det är att yinyoga som yogaform i sig själv är ganska okomplicerad att utöva och också relativt enkel att lära ut – om man bara utgår ifrån de olika yogapositionerna. Men för att kalla sig yogalärare krävs det lite mer erfarenhet och kunskap inom yogans värld som helhet med områden som anatomi, fysiologi, filosofi och energisystem. Vi har därför valt att skapa en komplett 200-timmars yogalärarutbildning som innehåller en djupdykning i yogans alla områden, och inte bara asanas eller lite av varje ämne på några dagar.

Missar du ett steg har du möjlighet att kika på liveinspelningen vid ett annat tillfälle. Mejla oss för mer information. Vill du hellre gå enstaka temasteg kan du välja vilka fördjupningar som intresserar just dig.

För dig som gått utbildningar hos oss tidigare går det bra att ta de temasteg du saknar för att göra klart din 200-timmars yinyogautbildning.


Vad är Yinyoga?

Yinyoga är en passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia, skelett och kroppen renas från slaggprodukter.

Flödet av qi och prana kommer igång
Dessutom öppnar vi upp flödet av qi och prana i kroppens olika meridianer och nadis Effekten är liknande den vi får av en akuppressursession. Cirkulationen kommer igång och vi blir mjukare. Många av positionerna känns igen från bland annat hathayogan men utövas ur en annan utgångspunkt.

Närvaro
Eftersom vi sitter eller ligger länge i varje position är det samtidigt en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till vår andning och vara närvarande i det som sker just nu. För en stund kan vi glömma det förflutna och framtiden och upptäcka nuet. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt och tränar sinnet lika mycket som kroppen.

Återhämtande form av yoga som gör kroppen mjuk och smidig
Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20-30 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktivererar våra muskler och ständigt är i rörelse, så kallad yangaktivitet. Våra liv idag innefattar ofta så mycket yang. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans, en stund för återhämtning och samtidigt bli smidigare.

Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.

Fördelar med Yinyoga

• Reglerar qi/prana, livsenergi, i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Håller oss flexibla genom att träna leder som stelnar ju äldre vi blir
• Stärker skelettet
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Ger oss kontakt med andetaget
• Passar även eller speciellt stela och äldre
• Kräver inga ombyten eller dusch


Dikter

Här har vi samlat dikter både på svenska och engelska som passar fint under ett yinyogapass.

DIKTER

Vill du anordna en Grundutbildning hos dig?

Vi kommer gärna och håller en Yinyoga Grundutbildning i din stad. Ordnar du 10 elever så får du din plats gratis.

Kontakta oss

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.