Ashtangayoga för nybörjare

Boka yogakursen innan den 30/6 så får du 10% rabatt med koden YOGADEVIKURS.
Går ej att kombinera med andra ev. rabatter.

Kurser i Ashtangayoga för nybörjare på traditionellt vis

Är du ny och nyfiken på Ashtangayoga? Gå vår unika nybörjarkurs mot Mysore Style, det traditionella sättet att utöva Ashtangayoga. Introduktion till Mysorestyle ingår i kursen.

ASHTANGAYOGA NYBÖRJARE TRADITIONELL
Måndagar 19.00-20.15 :: 28/8 – 18/12
17 ggr 3.570 kr
Fridhemsplan :: Pontonjärgatan 36
Lärare: Ann Britt Falkbäck

SLUTEN KURS!

BOKA KURS

ASHTANGAYOGA NYBÖRJARE TRADITIONELL
Onsdagar 19.00-20.15 :: 30/8 – 20/12
17 ggr 3.570 kr
Birkastan :: Tomtebogatan 30
Lärare: Elvira Bäck

SLUTEN KURS!

BOKA KURS

Kurser och drop-in i Ashtangayoga för alla

För dig som inte har yogat förut eller som vill ha en lite lugnare ledd Ashtangayoga där läraren leder klassen genom solhälsningar, några stående och sittande positioner och en kortare avslutande sekvens.

ASHTANGAYOGA FÖR ALLA & YOGA NIDRA
Tisdagar 19.15-20.30 :: 29/8 – 19/12
17 ggr 3.570 kr
Birkastan :: Tomtebogatan 30
Lärare: Katti Wall Stenberg

BOKA KURS

ASHTANGAYOGA FÖR ALLA
Onsdagar 19.00-20.15 :: 30/8 – 20/12
Fridhemsplan :: Pontonjärgatan 36
Lärare: Mikaela Svensson

Drop-in

BOKA DROP-IN

Ashtangayoga för nybörjare traditionell

Är du ny och nyfiken på Ashtangayoga? Gå vår unika nybörjarkurs mot Mysore Style, det traditionella sättet att utöva Ashtangayoga.

Har du bara tiden och lusten så hjälper vi dig gärna att guida in i Ashtangayogans värld till Mysore Style som är det traditionella sättet att utöva Ashtangayoga.

Med Ashtangayogans hjälp bygger du upp din styrka och smidighet både fysiskt och mentalt, ökar din närvaro och förbättrar din andning. Ashtangayoga är uppbyggd i ett specifikt flöde och ordning med solhälsningar och stående, sittande samt avslutande positioner. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, och rikta uppmärksamheten inåt.

Med Mysore Style menas att du yogar i din egen takt, efter din egen andning och efter dina egna förutsättningar. Det spelar ingen roll om du har lång eller kort erfarenhet, hos oss praktiserar alla efter sin egen förmåga och läraren går runt i rummet och assisterar dig personligen efter dina förutsättningar och för din individuella utveckling.

Efter en terminskursen har du många klasser på vårt schema att välja bland. Vi gillar det här med Mysore Style så mycket att vi har Mysore Style klasser både morgon och kväll i båda våra två studios i Birkastan och på Kungsholmen. Vi har intensivkurser inför Mysore Style som heter Pre-Mysore Style om du vill repetera och få mer hjälp att lära dig positionerna utantill, den passar dig som gått en nybörjarkurs. Du kan också gå på Ashtangayoga Led klass.

Birkastan: Tomtebogatan 30
Fridhemsplan: Pontonjärgatan 36

Våra yogastudios öppnar 15 minuter innan klassens start och stänger 15 minuter efter avslutad klass. Du har din egen yogamatta med dig på kursen. Vi har mattor till försäljning. Här kan du läsa mer om helgdagar då vi har stängt.

Fördelar med yogakurs

När du bokar dig på kurs har du en plats reserverad varje tillfälle och behöver inte tänka på att boka vecka för vecka. Vill du hellre droppa-in när det passar dig köper du något av våra yogakort istället.

Du får även möjlighet att fördjupa dig med en och samma lärare som följer dig och din utveckling under kursens gång samt en plats reserverad för dig varje gång och behöver inte tänka på att boka varje gång.

Missar du en klass under en terminskurs tar du igen så länge kursperioden pågår. Du av-/ombokar själv i bokningssystemet (gäller ej helg-/intensivkurser).

Boka kurs

Via vårt bokningssystem bokar och betalar du din yogakurs. Första gången du gör ett köp skapar du en profil antingen via din webbläsare eller via YogaDevis app på din mobil eller padda. På din personliga sida har du en bra överblick över dina köp och bokningar.

Skapa profil & boka kurs

Om Ashtangayoga

Dynamisk form av Hathayoga

Ashtangayoga, eller Ashtanga Vinyasa Yoga som den egentligen heter, är uppbyggd i ett specifikt flöde och ordning med solhälsningar, stående, sittande och avslutande positioner. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, rätt linjering och blickfokus för att dra sinnena inåt, då blir yogan meditativ. Det är en metod till självkännedom som bygger på den 8-faldiga vägen där positionerna görs i en specifik sekvens. Vi använder en andningsteknik som kallas ujjayi, olika positioner (asanas), blickfokus (drishti).

Åttafaldiga vägen

Ashtangayoga har sitt ursprung i Indien, framförallt i staden Mysore, och är grundad på den åttafaldiga vägen som beskrivs i Patanjali Yoga Sutras.

De åtta olika delarna är;
:: Yama • yttre förhållningssätt
:: Niyama • inre förhållningssätt
:: Asana • yogapositioner
:: Pranayama • andingstekniker
:: Pratyahara • dra sinnena inåt
:: Dharana • koncentration
:: Dhyana • meditation
:: Samadhi • djupt meditativt tillstånd

Utbildningar i Ashtangayoga

Vill du fördjupa dig eller bli yogalärare har vi utbildningar i Ashtangayoga.

Fördelar med Ashtangayoga

:: Du bygger upp fysiskt styrka och smidighet
:: Du får ett lugnare sinne
:: Ökad närvaro och koncentration i vardagen
:: Ökar blodcirkulationen
:: Balanserar energiflödet och kroppen från
slaggprodukter
:: Terapeutisk yoga

Fördelar med Mysore Style (förutom ovanstående):
:: Du får personlig guidning
:: Du yogar utifrån dina egna förutsättningar
:: Du börjar och slutar i egen takt
:: Du yogar utifrån ditt andetag i din egen takt
:: Stort urval av mysore klasser på schemat