Yoga på företag

Yoga har blivit alltmer populärt på svenska arbetsplatser då flera oberoende studier visar att yoga minskar stress, förbättrar minnet, stärker immunförsvaret och ökar människors välbefinnande.

Vår intention är att inspirera till en hållbar hälsa utifrån varje individs egna behov och förutsättningar och vi vänder oss till företag och organisationer som vill skapa en hälsofrämjande arbetsplats med högre effektivitet, medvetenhet, samt ökad närvaro och motivation.

De fysiska rörelserna stärker kroppen och motverkar onda ryggar, spända axlar och nacke. De lugna delarna i yogan tränar förmågan till medveten närvaro och koncentration. En viktig motvikt till dagens stressade samhälle. Det skapar också en fin sammanhållning på arbetsplatsen att yoga tillsammans.

ONLINE YOGA – LIVESÄNDA KLASSER

I dagsläget är intresset för vår Onlineyoga stort då då allt fler personal väljer att jobba hemifrån.

Fördelen med livesända yogaklasser är att fler medarbetare har möjlighet att delta samtidigt oberoende var man befinner sig.

Ni bestämmer själva vilket koncept/upplägg ni önskar. Allt ifrån enkla andningsövningar, lätta fysiska yogaövningar till mer dynamisk yoga.

Se nedan för våra två populära inriktningar (lugn eller mer dynamisk yoga). Det går också att tillval genom att lägga till inspirationsföreläsningar, PT-yoga och individuella coachingsamtal.

Kontakta oss på info@yogadevi.se så kan vi ta fram ett upplägg som passar er

ONLINE :: LUGN YOGA

Enkla andningsövningar och lätta fysiska yogaövningar som utförs liggandes eller sittandes med fokus på återhämtning.
30, 45 eller 60 min

JAG VILL VETA MER OM ONLINE :: LUGN YOGA

ONLINE :: ASHTANGAYOGA

Dynamisk yoga som bygger upp fysiskt styrka och smidighet, både fysiskt och mentalt, ökar din närvaro och förbättrar din andning.
45, 60 eller 75 min

JAG VILL VETA MER OM ONLINE :: ASHTANGAYOGA

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Vår intention med våra inspirationsföreläsningar är att få deltagarna att reflektera över sin egen hälsa och öka medvetenheten om hur de själva kan påverka och hantera yttre omständigheter via enkla tekniker. Föreläsningarna kan vara online eller hos er.

Skapa sin egna personliga hälsa – 75 min
Att skapa sin egna personliga hälsa innebär att göra medvetna val utifrån sina egna behov och förutsättningar. När vi lever i enlighet med vår grundstruktur, balanseras kropp och själ och vi ökar vår livskraft. Under föreläsningen går vi igenom egenskaper och karaktäristiska drag för olika personlighets-/kroppstyper, vad som är utmärkande för balans respektive obalans för dessa samt hur man balanserar respektive kroppstyp.

Nya förhållningssätt – nyckeln till förändring – 75 min
Mindfulness är en metod och ett förhållningssätt som får varje person att bli medveten om sig själv och öka sin produktivitet, kreativitet och arbetsglädje. Under föreläsningen/workshopen går vi igenom de sju attityderna inom mindfulness för att bli medveten om att det finns alternativa förhållningssätt samt provar några enkla avslappnings- och meditationsövningar.

JAG VILL VETA MER OM ERA INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGR

INDIVIDUELLA SESSIONER

Individuella sessioner/hälsoplaner
Vi erbjuder individuella sessioner som samtalscoaching eller guidning inom yoga för att ge de individer som vill och behöver ett extra stöd och inspiration till ökad medvetenhet och bättre hälsa.

Vi tar då fram en personlig hälsoplan med konkreta tips och råd utifrån personens unika förutsättningar och mål med utgångspunkt utifrån föreläsningarna. Samtalen kan ske online, hos er, eller i YogaDevis lokaler på Kungsholmen eller i Birkastan.

 

JAG VILL VETA MER OM INDIVIDUELLA SESSIONER

Fördelar med yoga

Ashtangayoga:
:: Bygger upp fysiskt styrka och smidighet
:: Ger ett lugnare sinne
:: Ökad närvaro och koncentration i vardagen
:: Ökar blodcirkulationen
:: Balanserar kroppen från slaggprodukter
Lugn Yoga
:: Lugnande och balanserande för nervsystemet
:: Ökar smidigheten i kroppen
:: Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
:: Bra komplement till annan dynamisk träning
:: Tränar närvaro i nuet, mindfulness
:: Balanserar energiflödet :: Passar alla
Andningstekniker, avspänning, kroppsscanning och meditation:
:: Ökar syreintaget i kroppen
:: Lugnande och balanserande för nervsystemet
:: Balanserar energiflödet
:: Ger djup avslappning och inre lugn
:: Ökad koncentrationsförmåga
:: Bättre sömnkvalitet
:: Passar alla

Referenser 

Att avsluta eller börja ett vanligt möte med sköna träningskläder och yoga var för många av oss en helt ny värld, vilket tog oss som grupp till nya insikter ökad harmoni, respekt och förståelse för varandra.”
”Jag trodde mindfulness, meditation och yoga var ”flummigt” och ”inget för mig”. Det visade sig vara en, för mig, oupptäckt väg mot det jag alltid saknat i mitt liv. Det är aldrig för sent att ändra sig själv och sitt liv”.
”Inspirerande och intressanta föreläsningar! Fick mig att tänka till och få verktyg som jag har nytta av i vardagen, både på jobbet och privat”. 
“Mindfulness-biten var riktigt bra och det blev fin sammanhållning att yoga tillsammans med sina kollegor.
”Jag har blivit mer medveten och fått verktyg som jag kan använda vid stress för att bli mer fokuserad och känna harmoni.

Våra yogaformer

Ashtangayoga & Mysore Style

En traditionell dynamisk yoga där andningen är i fokus. Läs mer

 

Yinyoga

Lugn, sittandes och liggandes yogasom öppnar kroppen på djupet och stillar sinnet. Läs mer

Mediyoga

Terapeutisk och lugn yoga som hjälper dig att minska och hantera stress. Läs mer

 

Hatha- & Restorativeyoga

Hathayoga är en mjuk, skonsam och långsam form av dynamisk yoga med lätta och mjuka rörelser. Restorativeyoga är en lugn och återhämtande yogaform med fokus på vårt energisystem. Läs mer

 

 

Välkommen till YogaDevi CommunityKom igång med yoga ♡

Yoga för dig som är ny och nyfiken eller inkörd och rutinerad, vill yoga någon gång ibland, varje dag eller fördjupa dig. Traditionell Ashtangayoga varje dag i veckan, morgon och kväll. Vi har även Yinyoga, Restorativeyoga, Mediyoga och Pranayama.

BIRKASTAN Tomtebogatan 30
FRIDHEMSPLAN Pontonjärgatan 36