YINYOGALÄRARUTBILDNING 200 TIM :: ONLINE

ONLINE Yinyoga lärarutbildning med ayurvedisk inriktning :: 200 H

Har du yogat ett tag och vill lära dig mer? Det enda som behövs är din nyfikenhet för yogans alla delar och vilja att fördjupa din egen yogapraktik på alla plan.

ViIl du få kunskap om hur du unikt fungerar och vad som passar dig för du ska hitta balans i livet, en hållbar livsstil och göra mer medvetna val? Som bonus kanske du sedan vill fortsätta guida andra i yinyogans fantastiska värld.

Vi har tagit fram den här utbildningen då vi själva saknade en utbildning med alla yogans delar. För att få den kunskapen och erfarenheten vi själva gått längre utbildningar i varje tema. Det känns som en ynnest att få möjlighet att dela med oss av det vi själva önskat få på en Yinyogautbildning. Vi har utbildat i Yinyoga sedan 2014 och var en av de första i Sverige att hålla Yinyogautbildningar. Sedan dess har vi sett att intresset för egenfördjupning och att börja leda andra bara ökat.

För vem?
YogaDevis djupare Yinyogalärarutbildning Online med flera temasteg passar dig som vill ha en grundlig och längre utbildning inom yoga, oavsett vart du än bor eftersom den livesänds. Den passar lika bra för dig som vill fördjupa din egen yogapraktik och utvecklas personligt eller för dig som vill guida andra.

Utbildningens innehåll
Yinyogalärarutbildningen Online på 200 tim är en komplett utbildning med ayurvedisk inriktning som livesänds och innehåller yogans alla områden. Alla föreläsningskvällar spelas in och du kan titta på dessa i efterhand när du vill under utbildningstiden för att repetera eller för att anpassa undervisningen i din vardag.

Efter avslutad 200-timmarsutbildning erhåller du ett certifieringsdiplom och är fullt redo att undervisa yogaklasser. Självklart är det du själv som bestämmer inom vilka ramar beroende på vilken erfarenhet och kunskap du har innan samt vilken intention du har med dig in i utbildningen.

Vi har små personliga grupper.

Påbyggnadsutbildningen i Yinyoga innehåller:

❥ Yinyoga Grundutbildning 4 dagar
❥ Yinyoga & Ayurveda –
Läs mer
❥ Yinyoga & Anatomi – Läs mer
❥ Yinyoga & Chakra – Läs mer
❥ Yinyoga & Pranayama – Läs mer
❥ Yin Restorative & Nidra – Läs mer
❥ Yinyoga & Meditation/Yogafilosofi – Läs mer
❥ Yinyoga & Det inre ledarskapet – Läs mer

Ingår i Yogalärarutbildningen i Yinyoga:

★ Yinyoga Grundutbildning, torsdag-söndag

★ 7 temafördjupningar med sammanlagt 22 föreläsningskvällar livesänds onsdagar 18-20, sammanlagt 22 tillfällen.

★ Alla föreläsningskvällar spelas in och du kan titta på dessa när du vill under utbildningstiden.

★ Föreläsningar med gästlärare som är experter inom sina områden.

★ Gediget kursmaterial som du själv laddar ner

★ 16 förinspelade Yinyogapass med olika temainriktningar som du har tillgång till under utbildningstiden.

★ Elevmedlem under utbildningen i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och vid godkänd utbildning möjlighet att ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.

★ Diplomeringscertifikat på 200-timmars Yinyoga Yogalärarutbildning efter avslutad utbildning samt inlämnande av hemuppgifter.

Kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
YogaDevis Yinyogalärarutbildning 200 tim är kvalitetssäkrade av KRY, Kroppsterapeuternas yrkesförbund. KRY-certifieringen innebär att du är elevmedlem under utbildningen och kan efter godkänd utbildning bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.

Påbörja din resa mot att bli yogalärare, hand i hand med din egna personliga utveckling.

En yogalärarutbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall som huvudlärare.

Life is what happens while you're busy making other plans


Utbildningsdatum & pris

Heldagar:
Grundutbildning Yinyoga
Stockholm online eller på plats •
15-18/8 2024
Göteborg på plats (ej online) • 15-18/8 2024

Vi ses följande temasteg via zoom onsdagkvällar 18-20 (spelas även in):

START 2024:
Yinyoga & Ayurveda • 4/9, 11/9, 18/9 2024
Yinyoga & Anatomi
• 9/10, 16/10, 23/10 2024
Yinyoga & Chakra
• 6/11, 13/11, 20/11 2024
Yinyoga & Pranayama/meditation •
4/12, 11/12, 18/12 2024
Yin Restorative & Yoga Nidra
• 22/1, 29/1, 5/2, 12/2 2025
Yinyoga & Yogafilosofi
• 5/3, 12/3, 19/3 2025
Yinyoga & Det inre ledarskapet
• 2/4, 9/4, 16/4 2025

Pågående med start 2023:
Yinyoga & Ayurveda • 6/9, 13/9 och 20/9 2023
Yinyoga & Anatomi
• 11/10, 18/10 och 25/10 2023
Yinyoga & Chakra
• 22/11, 29/11 och 6/12 2023
Reflektion/återkoppling
• 10/1 2024
Yinyoga & Pranayama/meditation •
24/1, 31/1 och 7/2 2024
Yinyoga & Yogafilosofi
• 6/3, 13/3 och 20/3 2024
Yinyoga & Det inre ledarskapet
• 10/4, 17/4 och 24/4 2024

Pris: 33.000 kr (inkl moms)

BETALA ANMÄLNINGSAVGIFT 2.500 KRMEJLA FÖR FAKTURA AV SLUTAVGIFT

Bokning & betalning

•  När du betalat in anmälningsavgiften är du anmäld och bokad på utbildningen.
Resterande del ska vara betald senast 2 veckor innan utbildningsstart.
•  Vill du delbetala? Mejla till tt@yogadevi.se. Du kan välja att betala i 2 eller 4 delbetalningar.
•  Det tillkommer en kostnad för ayurvedisk hälsorådgivning ca 600-900 kr som du själv bokar enligt instruktioner från oss i början av utbildningen.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.
•  Se våra boknings- och betalningsvillkor.


Yogalärarutbildningens innehåll

Kursmaterial :: Passupplägg och förinspelade yinyogapass

Du får inför varje nytt tema ett gediget kursmaterial som du själv laddar ner från vår hemsida. Du har tillgång till 15 st förinspelade Yinyogapass med olika temainriktingar som du själv kan göra och kika på hur många gånger du vill under utbildningens gång. Vi spelar in varje föreläsningkväll så du själv kan kika i efterhand om du önskar.

 

Baskunskaper och yinyogans alla positioner :: Att använda stöd och ta sig säkert i och ur en yinyogaposition

Du får grundläggande kunskaper i yinyogans positioner både med och utan stöd. Vi kommer att göra många yinyogapass under de fyra dagarna vi ses för att du själv ska få djupare erfarenhet. Var kommer yinyoga från och var har den sina rötter? Du får veta mer om yinyogans historia och dess ursprung. Hur närmar vi oss yinyogan rent anatomiskt, då vi aktiverar andra system i kroppen än vid vanlig träning. Vi kommer åt bindväven och nervsystemet och du veta hur vi gör aktiverar de delarna på ett säkert sätt. Vi går grundligt igenom yinyogans positioner och kikar på varianter både med och utan stöd/props samt går igenom kontraindikationer. Lika viktigt som själva positionen i sig är det att guida på ett korrekt och säkert sätt både i och ur positionerna.

 

Ayurvedisk inriktning :: Hitta balans och hälsa

Ayurvedan och yogan är systervetenskaper som tillsammans ger en stabil och balanserad grund att utgå från både i livet och i yogapraktiken. Du kommer under utbildningen att få grundläggande kunskaper i Ayurveda som du har nytta av både att förstå dig själv och andra bättre. Vi är alla unika individer, så även på yogamattan, det är något vi tar hänsyn till när vi undervisar så att yogan anpassas efter var och ens olikheter som kroppstyp, livssituation och andra behov. Både Ayurveda och yoga är upplevelsebaserat och du får därför rekommenderar vi att du gör en Ayurvedisk Hälsorådgivning i början av utbildningen. De råd du får lever du med under utbildningens gång och får på så vis en egen erfarenhet och upplevese av vad Ayurvedan kan bidra med för att skapa balans och få bättre hälsa.

 

Yinyogans anatomi :: Bindväv, skelettvariationer och nervsystemet

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vi kikar på olika kroppar ur ett ayurvedisk synsätt med olika skelettvariationer och mjuk- eller stelhet i leder. När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan. Du får grundläggande kunskaper om nervsystemet och vagusnervens betydelse i yinyogan och hur vi kan hjälpa kroppen och sinnet till mer avslappning och balans.

 

Kroppens subtila energisystem :: Chakra

Vi består av mer än den fysiska kroppen som vi kan se och ta på. I varje människa finns livsenergi, prana, som ger oss liv. Prana flöder i kroppen i energikanaler som heter nadis. De ställen i kroppen där många nadis möts kallas energicenter eller chakra. Vi påverkas ständigt av livet och det tar sig uttryck i vårt energisystem. Vi har all möjlighet att medvetandegöra och även påverka vårt energisystem på olika vis och med olika metoder. Det här tittar vi djupare in i under utbildningens gång.

 

Pranayama & Meditation :: Stilla sinnet

Ett sätt att påverka vårt energisystem och även vårt sinne är via andningen. Det finns många andningsövningar som hjälper oss att stilla sinnet och enklare komma till ett meditativt tillstånd. Pranayama är ett verktyg enligt den 8-faldiga vägen som hjälper till lugn och ro i sinnet och gör det enklare att hitta stillhet i meditationsutövandet. Meditation är en övning där vi riktar vår uppmärksamhet inåt för att uppnå ett tillstånd av lugn i sinnet. Vi går igenom olika meditationstekniker som passar bra att integrera med yinyogan,

 

Meditation & Yogafilosofi :: Vår sanna natur, vem är jag?

Vi pratar kring och utforska yogafilosofin. Rötterna som är flera tusen år gamla och som hjälper oss att förstå oss själva och vår omvärld bättre. Allt är föränderligt och allt som kan förändras är inte den du tror du att du är. Vi bygger en identitet från vi föds och en personlighet som vi sedan inte har förmåga att se bortom. Yogan handlar om att hitta hem till sig själv. Sökandet börjar att gå inåt, inte att söka utanför sig själv. Under utbildningen kikar vi även på de gamla skrifterna men även hur vi kan ta till oss all visdom idag och låta oss transformeras att gå bortom sinnet och våra tankar. Vi får en annan förståelse och förhållningssätt och därmed en djupare kontakt med vår sanna natur, intuition och vårt hjärtas längtan.

 

Det unika ledarskapet :: Konsten att leda sig själv och andra

Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra? Vi går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke. Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter. Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem?


Sagt från tidigare elever

”Utbildningen har givit mig en fantastiskt fin trygghet och stabil grund att stå på och jag känner att detta bara är början! Ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att hur mycket det finns att utforska. Detta gäller både i förståelsen av migsjälv, ett holistiskt synsätt på hälsa och i min roll som yogalärare. All kunskap vi har fått ta del av har landat och sått frö i mig och anledningen till att jag gick utbildningen var för att fördjupa mina kunskaper inom yoga och ayurveda för egen del. Men allt eftersom tiden har gått har det blivit så självklart att jag vill dela med mig av all denna fina kunskap och värdefulla insikter till andra. Utbildningen har verkligen lett mig in på vägar jag inte trodde var möjliga innan!” – Emma

”Känner att jag utvecklats både på ett yrkesmässigt och ett personligt plan. Det har skett en mental utveckling med mer kunskap om yogan, yinyogan och bra tips hur man lär ut men ocskå på ett djupare personligt och mer andligt plan.” – Sofie

”Älskar yin och ville fördjupa mig inom just yinyoga och kombinationen med ayurveda lät super lockande och var helt fantastisk.”,  

”De olika stegen/fördjupningarna gjorde det enklare att djupdyka i yinyoga och se hur man kan bygga upp klasser med olika teman som bas. Har fått en djupare förståelse för anatomi, filosofi och ayurveda och sättet att bygga upp klasser.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”


Lärare på utbildningen

PERNILLA CRISTVALL OCH ANNESOPHIE SJÖBLOM

AnneSophie och Pernilla äger och driver YogaDevi och startade tillsammans alla YogaDevis utbildningar. De har lång erfarenhet av yogans alla delar, är huvudlärare och undervisar i de flesta steg på Yinyogautbildningen.

AnneSophie har stor erfarenhet av yoga och meditation, pranayama, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att inspirera andra till kontakt med de djupare delarna i sig själva. En möjlighet att landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, ayurveda, pranayama, mindfulness, coaching och shamanism och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

YogaDevi startar våren 2023 sin 17:e 200-timmars Lärarutbildning i Yinyoga.

Gästföreläsare och samarbetspartners

REBECCA CARLOWITZ

Agneta Beckman, sjukgymnast och yogalärare är med som gästlärare.

JOHAN LJUNGSBERG

Johan Ljungsberg håller föreläsningar i ayurveda på våra yogalärarutbildningar och ger även ayurvediska hälsorådgivningar. Johan har arbetat med ayurveda sedan 1984 och driver Ayurveda-Akademin som är ett kombinerat utbildnings- och hälsocenter i Helenelund, Stockholm. De erbjuder ayurvedisk hälsorådgivning, yoga, ayurvedisk massage, panchakarma-behandling samt retreater. De erbjuder även kurser och certifierade utbildningar. Johan har också erfarenhet av yoga och indisk filosofi sedan 70-talet och är en internationellt utbildad meditationslärare. Johan har tagit emot ett stort antal människor för konsultation och samtal i över 30 år.

Skandinaviska Ayurvedaakadamin

GOVIND RADHAKRISHNAN

Govind gästföreläser på våra Yogalärarutbildningar och ger även individuella sessioner.

Govind is an Indian yoga master who has taught spiritual yoga and meditation in India and Europe since his spiritual awakening as a teenager. He is known for his compassionate way of sharing spiritual knowledge from the ancient Indian path of yoga. Govind is known for mixing his life wisdom with humour and for bridging the cultural differences between east and west.

Govind’s mission is to share awareness about the deeper paths of yoga and to exemplify that practising yoga and meditation with the right attitude, wisdom and awareness will make you enter deeper states of consciousness.

Santhi Yoga

AGNETA BECKMAN

Govind gästföreläser på våra Yogalärarutbildningar och ger även individuella sessioner.

Govind is an Indian yoga master who has taught spiritual yoga and meditation in India and Europe since his spiritual awakening as a teenager. He is known for his compassionate way of sharing spiritual knowledge from the ancient Indian path of yoga. Govind is known for mixing his life wisdom with humour and for bridging the cultural differences between east and west.

Govind’s mission is to share awareness about the deeper paths of yoga and to exemplify that practising yoga and meditation with the right attitude, wisdom and awareness will make you enter deeper states of consciousness.

Santhi Yoga


Vad är skillnaden att gå hela utbildningen jämfört med fristående steg?

Om du inte har en tidigare utbildning inom yoga rekommenderar vi hela utbildningen då du får ta del av yogans alla områden som filosofi, anatomi, ayurveda, pranayama och meditation.

I dagsläget finns många korta Yinyogautbildningar och ses mer som fortutbildning för redan etablerade yogalärare. Anledningen till det är att yinyoga som yogaform i sig själv är ganska okomplicerad att utöva och också relativt enkel att lära ut – om man bara utgår ifrån de olika yogapositionerna. Men för att kalla sig yogalärare krävs det lite mer erfarenhet och kunskap inom yogans värld som helhet med områden som anatomi, fysiologi, filosofi och energisystem. Vi har därför valt att skapa en komplett 200-timmars yogalärarutbildning som innehåller en djupdykning i yogans alla områden, och inte bara asanas eller lite av varje ämne på några dagar.

Missar du ett steg har du möjlighet att kika på liveinspelningen vid ett annat tillfälle. Mejla oss för mer information. Vill du hellre gå enstaka temasteg kan du välja vilka fördjupningar som intresserar just dig.

För dig som gått utbildningar hos oss tidigare går det bra att ta de temasteg du saknar för att göra klart din 200-timmars yinyogautbildning.


Vad är Yinyoga?

Yinyoga är en passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia, skelett och kroppen renas från slaggprodukter.

Flödet av qi och prana kommer igång
Dessutom öppnar vi upp flödet av qi och prana i kroppens olika meridianer och nadis Effekten är liknande den vi får av en akuppressursession. Cirkulationen kommer igång och vi blir mjukare. Många av positionerna känns igen från bland annat hathayogan men utövas ur en annan utgångspunkt.

Närvaro
Eftersom vi sitter eller ligger länge i varje position är det samtidigt en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till vår andning och vara närvarande i det som sker just nu. För en stund kan vi glömma det förflutna och framtiden och upptäcka nuet. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt och tränar sinnet lika mycket som kroppen.

Återhämtande form av yoga som gör kroppen mjuk och smidig
Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20-30 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktivererar våra muskler och ständigt är i rörelse, så kallad yangaktivitet. Våra liv idag innefattar ofta så mycket yang. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans, en stund för återhämtning och samtidigt bli smidigare.

Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.

Fördelar med Yinyoga

• Reglerar qi/prana, livsenergi, i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Håller oss flexibla genom att träna leder som stelnar ju äldre vi blir
• Stärker skelettet
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Ger oss kontakt med andetaget
• Passar även eller speciellt stela och äldre
• Kräver inga ombyten eller dusch


Dikter

Här har vi samlat dikter både på svenska och engelska som passar fint under ett yinyogapass.

DIKTER

Vill du anordna en Grundutbildning hos dig?

Vi kommer gärna och håller en Yinyoga Grundutbildning i din stad. Ordnar du 10 elever så får du din plats gratis.

Kontakta oss