FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Yinyoga & Ayurveda Online

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda, 20 timmar

Under detta temasteg får du inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Enligt yogans filosofi och ayurvedans vetenskap har allt som existerar en livsenergi även kallad prana. Vår hälsa styrs av pranans flöde i kroppen och sinnet. När prana är i obalans kan vi få symtom såväl fysiskt som mentalt. Yoga och ayurveda är två samverkande system som tillsammans hjälper att balansera prana.

Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den gör sig i kroppen via vajus (vindar).

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien. Ordet ayurveda är sanskrit och betyder “ren kunskap om livet”. Ayurveda guidar oss så vi kan leva mer balanserat och hälsosamt på det sätt som passar oss bäst. Det fokuserar bland annat på livsstil, mat och yoga som är anpassat efter varje unik individ.

Vi får hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayureda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Ayurveda ser människan som en kopia på universum i miniatyr. Dom fem elementen i naturen är rymd, luft, eld, vatten och jord. Alla dessa element är representerade i människokroppen som tre doshas; Vata, Pitta och Kapha. Doshorna är styrande för alla fysiologiska och psykologiska processer i oss alla. Balans mellan de tre doshorna är naturlig optimal hälsa.

Varje dosha har speciella egenskaper och funktioner och beskriver vår individuella karaktär, vad vi gillar och inte gillar och våra tendenser. Oftast är vi dominerade av en dosha. Och om en dosha hamnar i obalans, som kan hända av många olika skäl, kan det påverka vår hälsa.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad ayurveda. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Ayurvedafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim) men går också att välja som enstaka kurs.

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum: 6/9, 13/9 och 20/9 2023
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Pris: 3.600 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

BOKA & BETALA

YINYOGA & AYURVEDA

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Du får kunskap i skapa och hålla balanserande pass utifrån ayurvedans perspektiv samt även färdiga yinyogapass anpassat för respektive dosha.

INGÅR:

  •  3 inspelade yinyogapass med ayurvediskt tema
  •  Passupplägg med ayurvediskt tema
  •  Kursmaterial, dokumentation

I fördjupningen ingår även hemuppgifter.