FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Yinyoga & Ayurveda Online, 20 H

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda

Under detta temasteg får du inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Enligt yogans filosofi och ayurvedans vetenskap har allt som existerar en livsenergi även kallad prana. Vår hälsa styrs av pranans flöde i kroppen och sinnet. När prana är i obalans kan vi få symtom såväl fysiskt som mentalt. Yoga och ayurveda är två samverkande system som tillsammans hjälper att balansera prana.

Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den gör sig i kroppen via vajus (vindar).

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien. Ordet ayurveda är sanskrit och betyder “ren kunskap om livet”. Ayurveda guidar oss så vi kan leva mer balanserat och hälsosamt på det sätt som passar oss bäst. Det fokuserar bland annat på livsstil, mat och yoga som är anpassat efter varje unik individ.

Vi får hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayureda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Ayurveda ser människan som en kopia på universum i miniatyr. Dom fem elementen i naturen är rymd, luft, eld, vatten och jord. Alla dessa element är representerade i människokroppen som tre doshas; Vata, Pitta och Kapha. Doshorna är styrande för alla fysiologiska och psykologiska processer i oss alla. Balans mellan de tre doshorna är naturlig optimal hälsa.

Varje dosha har speciella egenskaper och funktioner och beskriver vår individuella karaktär, vad vi gillar och inte gillar och våra tendenser. Oftast är vi dominerade av en dosha. Och om en dosha hamnar i obalans, som kan hända av många olika skäl, kan det påverka vår hälsa.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 3 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: AYURVEDA & YINYOGA – En fin kombination
Ayurvedan och yogan är systervetenskaper och här får du grundläggande kunskaper om ayurveda. Du får tips och råd om hur du kan använda de nya kunskaperna och väva in i dina yinyogapass. På så vis får du ny inspiration på hur du lägger upp yinyogapass och att guida yinyogapass med tema både på ayurveda och även de 5 elementen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass ur ayurvedans persektiv. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De tre Yinyogapassen med ayurvedatema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med ayurvedatema
  • Förinspelade temayinyogapass med ayurvediskt perspektiv
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum: 4/9, 11/9, 18/9 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.
BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med ayurvediska teman samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Ayurveda” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Ayurvedafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.