FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOMSVERIGES FÖRSTA UTBILDNING I YINYOGANS ANATOMI :: SEDAN 2016

Yinyoga & Anatomi Online, 20 H

Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi

Den här fördjupningen innehåller kunskaper om bindväv, leder och skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan.

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vad händer med en skadad bindväv, hur bindväven drar ihop sig av stress vi utsätts för är några av de ämnen vi tar upp.

Vi är alla helt unika, vi har en unik personlighet som inte är någon annan lik. På samma sätt har vi en helt unik kropp. Vi lär oss hur vi kan se olika kroppstyper och vad de innebär ur yinyogans perspektiv. Någon är stel och någon annan mjuk, någon har långa ben och någon kort överkropp. Det finns inga rätt eller fel, vi är alla helt enkelt olika.  När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan.

Ett av de viktigaste momenten i yinyogan är att lära sig slappna av. Genom en lugn andning kan vi låta nervsystemet slappna av och på så vis kommer effekten av yinyogapasset att bli så som det är tänkt. Yin, som står för lugn och avslappning är ledordet. Genom en avslappnad kropp och sinne kommer vagusnerven att stimuleras som bland annat ger bättre matsmältning och immunförsvar.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 4 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: ANATOMI & YINYOGA – Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi.
Du får kunskaper om bindväven och dess påverkan på oss och hur vi kommer åt den under yinyogaklasserna. Vi tittar även in på skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan och i vår vardag. Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med fokus på anatomi. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De fyra Yinyogapassen med anatomitema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter avslutad sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med anatomitema
  • Förinspelade temayinyogapass med fokus på anatomi
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Datum anmälan & pris

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Datum: 9/10, 16/10, 23/10 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom och gästföreläsare leg. naprapat Rebecca Carlowitz
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med anatomiskt tema samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Anatomi” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Anatomifördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.