FÖRDJUPNING :: ONLINE LIVESÄNDNING ZOOM

Yinyoga & Anatomi Online

Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi, 20 timmar

Den här fördjupningen innehåller kunskaper om bindväv, leder och skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan.

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vad händer med en skadad bindväv, hur bindväven drar ihop sig av stress vi utsätts för är några av de ämnen vi tar upp.

Vi är alla helt unika, vi har en unik personlighet som inte är någon annan lik. På samma sätt har vi en helt unik kropp. Vi lär oss hur vi kan se olika kroppstyper och vad de innebär ur yinyogans perspektiv. Någon är stel och någon annan mjuk, någon har långa ben och någon kort överkropp. Det finns inga rätt eller fel, vi är alla helt enkelt olika.  När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan.

Ett av de viktigaste momenten i yinyogan är att lära sig slappna av. Genom en lugn andning kan vi låta nervsystemet slappna av och på så vis kommer effekten av yinyogapasset att bli så som det är tänkt. Yin, som står för lugn och avslappning är ledordet. Genom en avslappnad kropp och sinne kommer vagusnerven att stimuleras som bland annat ger bättre matsmältning och immunförsvar.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Anatomifördjupningen är en del av hela yinyoglärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum:
19/10, 26/10 och 2/11 2022
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom och gästföreläsra leg. naprapat Rebecca Carlowitz
Pris: 3.200 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

INGÅR:

  •  Förinspelade temayinyogapass
  •  Kursmaterial, dokumentation
BOKA

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum:
19/10, 26/10 och 2/11 2022
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom & leg. naprapat Rebecca Carlowitz
Pris: 3.200 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

INGÅR:

  •  Förinspelade temayinyogapass
  •  Kursmaterial, dokumentation
BOKA 19/10, 26/10 och 2/11 2022

YINYOGA & ANATOMI

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan. Den inblick du får om bindväv, skelettvariationer och nervsystemets inverkan i yinyogan har du även nytta av i andra yogaformer.

INGÅR:

  • Kursmaterial, dokumentation
  • Passupplägg med anatomitema
  • Förinspelade temayinyogapass

I fördjupningen ingår hemuppgifter.