ASHTANGAYOGALÄRARUTBILDNING 200 TIM :: STOCKHOLM

Yogalärarutbildning i Ashtangayoga med ayurvedisk inriktning

Fördjupa dig inom Ashtangayoga och yogans alla delar.

BOKA ASHTANGAYOGA INFOMÖTE 13 juniBOKA ASHTANGAYOGA INFOMÖTE 3 september

Den här yogalärarutbildningen 200 timmar som löper under 6 månader riktar sig till dig som vill fördjupa dig inom Ashtangayoga, yogans alla delar och utvecklas personligt.

Utbildningen passar dig som har en regelbunden Ashtangayogapraktik och är nyfiken på att börja guida andra i Ashtangayoga. Du kan också gå för din egen skull om du har en regelbunden Ashtangayogapraktik och Ashtangayogat minst ett år.

Att utforska yogan på djupet tar tid och därför har vi förlagt utbildningen under en längre tid så det finns tid för en långsam transformation och integration.

Vi har små och personliga grupper.

NU TAR VI EMOT ANMÄLNINGAR FÖR START 2024.

BETALA ANMÄLNINGSAVGIFT

Yogalärarutbildningen innehåller:

❥ Ashtangayogans asanas
Fokus på framåtfällningar, bakåtböjningar, höftöppningar, tvister, armbalanser och inversioner. På så vis flätar vi samman grundprinciperna för Ashtangayogans asanas.
❥ Rörelsemönster, anatomi, teknik och linjering
❥ Yogalärarrollen, öva på att leda klass
❥ Vinyasaflöde, tristana, mantran
❥ Ayurveda
❥ Energisystemet & Chakra
❥ Pranayama & Meditation
❥ Yogafilosofi

Ingår i Yogalärarutbildningen i Ashtangayoga:

★ 5 utbildningshelger

★ Möjlighet att observera och assistera erfarna yogalärare på YogaDevi

★ Pranayamapraktik

★ Kraften bakom yoga – Petri Räisänens bok

★ Gediget kursmaterial

★ Försäkring under utbildningen och vid godkänd utbildning möjlighet att ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

★ Diplomeringscertifikat på 200-timmars Ashtangayoga Yogalärarutbildning efter avslutad utbildning med 85% närvaro samt inlämnande av hemuppgifter.

Kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
YogaDevis Ashtangayogalärarutbildning 200 tim är kvalitetssäkrade av KRY, Kroppsterapeuternas yrkesförbund. KRY-certifieringen innebär att du är försäkrad under utbildningen och kan vid godkänd utbildning bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.

Påbörja din resa mot att bli yogalärare, hand i hand med din egna personliga utveckling.


Utbildningsdatum & pris

2024 startar vi vår 9:e Ashtangayogalärarutbildning

Fredag 16.30-19.30, lördag 8-16.30, söndag 8-16.00

4-6 okt 2024 (3 heldagar, fre-sön)
22-24 nov 2024
7-9 febr 2025
14-16 mars 2025
11-13 april 2025

Plats: YogaDevi Kungsholmen

Lärare: AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

Pris: 35.000 kr
3.500 kr i anmälningsavgift vid bokning

EARLY BIRD: 2.500 kr vid bokning innan 4 augusti

När du betalat in anmälningsavgiften är du anmäld och bokad på utbildningen. Resterande del ska vara betald senast 2 veckor innan utbildningsstart. Vill du delbetala? Mejla till tt@yogadevi.se. Du kan välja att betala i 2 eller 4 delbetalningar. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

BOKA & BETALA ANMÄLNINGSAVGIFTSKICKA DIN INTRESSEANMÄLAN

“Happiness is your nature. It is not wrong to desire it. What is wrong is seeking it outside when it is inside.”― Sri Ramana Maharshi 

En yogalärarutbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall som huvudlärare.


Yogalärarutbildningens innehåll

Ashtangayoga :: Asanas, rörelsemönster, anatomi och att leda klass

Vi inleder varje helg med en Master Class där vi sätter temat för helgen. Det kommer att vara fokus på framåtfällningar, bakåtböjningar, höftöppningar, tvister, armbalanser och inversioner. På så vis flätar vi samman grundprinciperna för Ashtangayogans asanas, dess rörelsemönster, teknik och linjering samt praktisk och teoretisk anatomi. Fler grunder som vi lägger fokus på är Vinayasaflödet samt tristana med drishti, ujjayi, bandhas. Du får lära dig modifikationer för att anpassa asanas individuellt efter varje elevs förutättningar och eventuella skador. Varje asana ska enligt yogans filosofi vara både bekväm och stadig, Sthira Sukham Asanam. Vi övar hands-on adjustments, lär oss läsa av den fysiska kroppen och hur vi på ett säkert sätt guidar in och ur olika asanas. Vi inspirerar och stödjer varandra under lättsamma former då vi tillsammans övar på att leda och guida andra i Ashtangayoga, både för nybörjare och fortsättare.

 

Ayurvedisk inriktning :: Hitta balans och hälsa

Ayurvedan och yogan är systervetenskaper som tillsammans ger en stabil och balanserad grund att utgå från både i livet och i yogapraktiken. Du kommer under utbildningen att få grundläggande kunskaper i Ayurveda som du har nytta av både att förstå dig själv och andra bättre. Vi är alla unika individer, så även på yogamattan, det är något vi tar hänsyn till när vi undervisar så att yogan anpassas efter var och ens olikheter som kroppstyp, livssituation och andra behov. Både Ayurveda och yoga är upplevelsebaserat och vi rekommenderar att du gör en en Ayurvedisk Hälsorådgivning, som vi har i samarbete med Skandinaviska Ayurvedaakademin, i början av utbildningen som du själv betalar. De råd du får lever du med under utbildningens gång och får på så vis en egen erfarenhet och upplevese av vad Ayurvedan kan bidra med för att skapa balans och få bättre hälsa.

 

Kroppens subtila energisystem :: Chakra

Vi består av mer än den fysiska kroppen som vi kan se och ta på. I varje människa finns livsenergi, prana, som ger oss liv. Prana flöder i kroppen i energikanaler som heter nadis. De ställen i kroppen där många nadis möts kallas energicenter eller chakra. Vi påverkas ständigt av livet och det tar sig uttryck i vårt energisystem. Vi har all möjlighet att medvetandegöra och även påverka vårt energisystem på olika vis och med olika metoder. Det här tittar vi djupar in i under utbildningens gång.

 

Pranayama & meditation :: Stilla sinnet

Ett sätt att påverka vårt energisystem och även vårt sinne är via andningen. I Ashtangayogan använder vi redan en viss typ av andning, ujjayiandningen. Det finns många fler andningsövningar som hjälper oss att stilla sinnet och enklare komma till ett meditativt tillstånd. Pranayama är ett verktyg enligt den 8-faldiga vägen som hjälper till lugn och ro i sinnet och gör det enklare att hitta stillhet i meditationsutövandet.

 

Yogafilosofi :: Vår sanna natur

Varje helg vi ses kommer vi att prata kring och utforska yogafilosofin. Rötterna som är flera tusen år gamla och som hjälper oss att förstå oss själva och vår omvärld bättre. Allt är föränderligt och allt som kan förändras är inte den du tror du att du är. Vi bygger en identitet från vi föds och en personlighet som vi sedan inte har förmåga att se bortom. Yogan handlar om att hitta hem till sig själv. Sökandet börjar att gå inåt, inte att söka utanför sig själv. Under utbildningen kikar vi även på de gamla skrifterna men även hur vi kan ta till oss all visdom idag och låta oss transformeras att gå bortom sinnet och våra tankar. Vi får en annan förståelse och förhållningssätt och därmed en djupare kontakt med vår sanna natur, intuition och vårt hjärtas längtan.


Sagt från tidigare elever

”Jag visste inte från början att jag ville jobba som yogalärare, utan hoppade på utbildningen för att jag var nyfiken och ville lära mig mer om yoga. Och det fick jag verkligen! Utbildningen är bred och ger en bra grund för att fortsätta utforska yogans värld – både som student (alltid student!) och som lärare. Fia och Pernilla är båda otroligt kunniga, både vad gäller asanas och yoga som filosofi och livsstil, och det är superinspirerande att lyssna på och lära sig av dem. 

Att gå yogalärarutbildning på YogaDevi, och bli del av YogaDevi Community, har för mig varit något väldigt fint och stort, och som gör att jag fortsätter lära mig saker om yoga (och därmed också om mig själv) varje dag.”

– Ellen

Att välja denna utbildning hos er på YogaDevi är det bästa jag gjort! Tack för all kunskap, visdom och värme ni sprider!

Charlotte

”Utbildningen gav mig så mycket i form av kraft och styrka/självkänsla förutom all kunskap och glädje att lära känna så många andra härliga yogisar! Pernilla och Fia är fantastiska personer som kompletterar varann på ett varmt och ödmjukt sätt med kunskap om såå mycket! Gästlärare som också bidrog med anatomi och yogafilosofi var också bra inslag i utbildningen. En bred utbildning som kanske tillåtit sig att komma ännu mer till sin rätt, nu, när det gått några år sedan jag gick den och själv fått utöva min roll som yogalärare! Och det är helt och hållet lärarna på utbildningens ”skuld” till att jag vågar kalla mig det. Rekommenderas varmt”

– Lislott


Huvudlärare på utbildningen

AnneSophie Sjöblom

AnneSophie Sjöblom är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med Pernilla Cristvall. AnneSophie har lång erfarenhet av yogans alla delar, pranayama, meditation, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att se och inspirera fler att få kontakt med de djupare delarna i sig själva. Landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Pernilla Cristvall

Pernilla Cristvall är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med AnneSophie Sjöblom

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, shamanism, ayurveda, pranayama, mindfulness, coaching och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.
Pernilla driver också Spiritual Uplift med verksamhet i inre och yttre ledarskap med shamansk inriktning på Aynigården utanför Östhammar.

Gästföreläsare och samarbetspartners

AGNETA BECKMAN

Agneta är med som gästlärare och håller i anatomidelen på Ashtangayogalärarutbildningen.

JOHAN LJUNGSBERG

Johan Ljungsberg håller föreläsningar i ayurveda på våra yogalärarutbildningar och ger även ayurvediska hälsorådgivningar. Johan har arbetat med ayurveda sedan 1984 och driver Ayurveda-Akademin som är ett kombinerat utbildnings- och hälsocenter i Helenelund, Stockholm. De erbjuder ayurvedisk hälsorådgivning, yoga, ayurvedisk massage, panchakarma-behandling samt retreater. De erbjuder även kurser och certifierade utbildningar. Johan har också erfarenhet av yoga och indisk filosofi sedan 70-talet och är en internationellt utbildad meditationslärare. Johan har tagit emot ett stort antal människor för konsultation och samtal i över 30 år.

Skandinaviska Ayurvedaakadamin