FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Yinyoga & Pranayama Online, 20 H

Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation, 20 timmar

Den här fördjupningen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana. Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under detta temasteg grundläggande kunskaper i pranayama och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yogan.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 1 FÖRINSPELAT YINYOGAPASS:

:: PRANAYAMA/MEDITATION & YINYOGA – Går hand i hand

För att fördjupa det meditativa stadiet i yinyogan passar pranayaman som en fin kombination.

Vi går igenom de pranayamaövningar som passar till yinyogan och vilka effekter de har på sinnet och kroppen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med inslag av pranayama. Du får även lära dig hur du själv sätter ihop pass och vad du bör tänka på. Ett Yinyogapass med pranayama är förinspelat. För egenpraktik får du även en ledd pranayama och meditation för egenpraktik. Dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med pranayamatema
  • Förinspelat temayinyogapass med pranayama och yinyoga
  • Förinspelade pass med pranayama samt meditation för egenpraktik
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum:
4/12, 11/12, 18/12 2024
Tid: 18.00-20.00
Pris: 3.600 kr
Lärare: AnneSophie Sjöblom

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med pranayamateman samt förinspelade pranayama-, meditations- samt yinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Pranayama/meditation” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Pranayama och meditationsfördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.