FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Yinyoga & Pranayama Online

Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation, 20 timmar

Den här fördjupningen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana. Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under detta temasteg grundläggande kunskaper i pranayama och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yogan.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Denna fördjupning i pranayama och meditation är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim) men går också att välja som enstaka kurs.

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum:
24/1, 31/1 och 7/2 2024
Tid: 18.00-20.00
Pris: 3.600 kr
Lärare: AnneSophie Sjöblom

BOKA & BETALA

YINYOGA & PRANAYAMA

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

De förinspelande passen består av yinyoga och pranayama. På så vis får du prova effekten av att utöva pranayama tillsammans med yinyoga. Vi går igenom de pranayamaövningar som passar till yinyogan och vilka effekter de har på sinnet och kroppen.

Du får också förslag på passupplägg för att kombinera yinyoga och pranayama.

INGÅR:

  •  Förinspelade yinyogapass kopplade till meditation
  •  Passupplägg med pranayamatema
  •  Kursmaterial, dokumentation

I fördjupningen ingår hemuppgifter.