YINYOGA PÅBYGGNADSUTBILDNING 160 TIM :: STOCKHOLM
Yinyoga påbyggnadsutbildning med ayurvedisk inriktning, 160 tim

YogaDevis Påbyggnadsutbildning med ayurvedisk inriktning på 160 tim med flera temasteg passar dig som redan har gått en grundutbildning i Yinyoga. Här får du en vidareutbildning som tillsammans med din Grundutbildning ger dig en komplett Yinyogautbildning som innehåller alla yogans områden.
Vi har små personliga grupper.
Påbyggnadsutbildningen är en del av vår 200 timmars Yinyogalärarutbildning. Om du inte har en Grundutbildning rekommenderar vi att du går vår hela Yinyogalärarutbildning som innehåller Yinyoga Grundutbildning 40 tim och Yinyoga Påbyggnadsutbildning 160 tim.
För dig som gått vår Yinyogautbildning Grund 40 timmar har du möjlighet att byta in ditt diplom till ett 200-timmars certifieringsdiplom efter avslutad utbildning och söka medlemsskap i KRY (Kroppsterapeuternas Yrkesförbund).
Påbyggnadsutbildningen innehåller:
❥ Yinyoga & Ayurveda
❥ Yinyoga & Anatomi
❥ Yinyoga & Chakra
❥ Yinyoga & Pranayama & Meditation
❥ Yinyoga & Yogafilosofi
❥ Yinyoga & Yoga som yrke
Ingår i Påbyggnadsutbildningen i Yinyoga:
★ 3 temafördjupningshelger, fredag-söndag
★ 3 onlineåterkopplingar, kvällstid
★ Gediget kursmaterial
★ 15 förinspelade Yinyogapass med olika temainriktningar som du har tillgång till under utbildningstiden.
★ Diplom på 160-timmars Yinyoga Påbyggnadsutbildning efter avslutad utbildning med 85% närvaro samt inlämnande av hemuppgifter.

En Påbyggnadsutbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall som huvudlärare.
Utbildningsdatum & pris
Yinyoga Ayurveda & Anatomi
10-12 mars 2023
Yinyoga Chakra & Pranayama
2-4 juni 2023
Yinyoga Yogafilosofi & Yoga som Yrke
22-24 september 2023
Tid: 9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag). Lunch mellan 12.00-13.15.
Plats: YogaDevi Fridhemsplan, Pontonjärgatan 36
Återkoppling via Zoom under utbildningstiden:
Tisdagar, kl 18-19.30 :: 25/4, 22/8 och 10/10.
Pris: 26.700 kr (inkl moms)
När du betalat in anmälningsavgiften är du anmäld och bokad på utbildningen. Resterande del ska vara betald senast 2 veckor innan utbildningsstart. Vill du delbetala? Mejla till tt@yogadevi.se. Du kan välja att betala i 2 eller 4 delbetalningar. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Påbyggnadsutbildningens innehåll
Kursmaterial :: Passupplägg och förinspelade yinyogapass
Du får en pärm där du fyller på med ett gediget kursmaterial som du får av oss under utbildningens gång. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på. Du har tillgång till 15 st förinspelade Yinyogapass med olika temainriktingar som du själv kan göra och kika på hur många gånger du vill under utbildningens gång.
Ayurvedisk inriktning :: Hitta balans och hälsa
Ayurvedan och yogan är systervetenskaper som tillsammans ger en stabil och balanserad grund att utgå från både i livet och i yogapraktiken. Du kommer under utbildningen att få grundläggande kunskaper i Ayurveda som du har nytta av både att förstå dig själv och andra bättre. Vi är alla unika individer, så även på yogamattan, det är något vi tar hänsyn till när vi undervisar så att yogan anpassas efter var och ens olikheter som kroppstyp, livssituation och andra behov. Både Ayurveda och yoga är upplevelsebaserat och du får därför en Ayurvedisk Hälsorådgivning, som vi har i samarbete med Skandinaviska Ayurvedaakademin, i början av utbildningen. De råd du får lever du med under utbildningens gång och får på så vis en egen erfarenhet och upplevese av vad Ayurvedan kan bidra med för att skapa balans och få bättre hälsa.
Yinyogans anatomi :: Bindväv, skelettvariationer och nervsystemet
I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vi kikar på olika kroppar ur ett ayurvedisk synsätt med olika skelettvariationer och mjuk- eller stelhet i leder. När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan. Du får grundläggande kunskaper om nervsystemet och vagusnervens betydelse i yinyogan och hur vi kan hjälpa kroppen och sinnet till mer avslappning och balans.
Kroppens subtila energisystem :: Chakra
Vi består av mer än den fysiska kroppen som vi kan se och ta på. I varje människa finns livsenergi, prana, som ger oss liv. Prana flöder i kroppen i energikanaler som heter nadis. De ställen i kroppen där många nadis möts kallas energicenter eller chakra. Vi påverkas ständigt av livet och det tar sig uttryck i vårt energisystem. Vi har all möjlighet att medvetandegöra och även påverka vårt energisystem på olika vis och med olika metoder. Det här tittar vi djupar in i under utbildningens gång.
Pranayama & meditation :: Stilla sinnet
Ett sätt att påverka vårt energisystem och även vårt sinne är via andningen. Det finns många andningsövningar som hjälper oss att stilla sinnet och enklare komma till ett meditativt tillstånd. Du får utifrån din ayurvediska principer och pulstagning en egen personlig praktik av pranayamaövningar. Pranayama är ett verktyg enligt den 8-faldiga vägen som hjälper till lugn och ro i sinnet och gör det enklare att hitta stillhet i meditationsutövandet.
Yogafilosofi :: Vår sanna natur
Varje helg vi ses kommer vi att prata kring och utforska yogafilosofin. Rötterna som är flera tusen år gamla och som hjälper oss att förstå oss själva och vår omvärld bättre. Allt är föränderligt och allt som kan förändras är inte den du tror du att du är. Vi bygger en identitet från vi föds och en personlighet som vi sedan inte har förmåga att se bortom. Yogan handlar om att hitta hem till sig själv. Sökandet börjar att gå inåt, inte att söka utanför sig själv. Under utbildningen kikar vi även på de gamla skrifterna men även hur vi kan ta till oss all visdom idag och låta oss transformeras att gå bortom sinnet och våra tankar. Vi får en annan förståelse och förhållningssätt och därmed en djupare kontakt med vår sanna natur, intuition och vårt hjärtas längtan.
Yoga som yrke :: Konsten att leda sig själv och andra
Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra? Vi går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke. Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter. Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem?
Sagt från tidigare elever
”Älskar yin och ville fördjupa mig inom just yinyoga och kombinationen med ayurveda lät super lockande och var helt fantastisk.”,
”De olika stegen/fördjupningarna gjorde det enklare att djupdyka i yinyoga och se hur man kan bygga upp klasser med olika teman som bas. Har fått en djupare förståelse för anatomi, filosofi och ayurveda och sättet att bygga upp klasser.”
”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”
Lärare på utbildningen

PERNILLA CRISTVALL OCH ANNESOPHIE SJÖBLOM
AnneSophie och Pernilla äger och driver YogaDevi och startade tillsammans alla YogaDevis utbildningar. De har lång erfarenhet av yogans alla delar, är huvudlärare och undervisar i de flesta steg på Yinyogautbildningen.
AnneSophie har stor erfarenhet av yoga och meditation, pranayama, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att inspirera andra till kontakt med de djupare delarna i sig själva. En möjlighet att landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.
Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Det gör hon via kurser, workshops, utbildningar och resor inom yogans alla områden. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.
YogaDevi startar våren 2023 sin 17:e 200-timmars Lärarutbildning i Yinyoga.
Gästföreläsare och samarbetspartners

REBECCA CARLOWITZ
Rebecca Carlowitz, legitimerad naprapat och yogalärare är med som gästlärare.

JOHAN LJUNGSBERG
Johan Ljungsberg håller föreläsningar i ayurveda på våra yogalärarutbildningar och ger även ayurvediska hälsorådgivningar. Johan har arbetat med ayurveda sedan 1984 och driver Ayurveda-Akademin som är ett kombinerat utbildnings- och hälsocenter i Helenelund, Stockholm. De erbjuder ayurvedisk hälsorådgivning, yoga, ayurvedisk massage, panchakarma-behandling samt retreater. De erbjuder även kurser och certifierade utbildningar. Johan har också erfarenhet av yoga och indisk filosofi sedan 70-talet och är en internationellt utbildad meditationslärare. Johan har tagit emot ett stort antal människor för konsultation och samtal i över 30 år.
Vad är skillnaden att gå Påbyggnadsutbildningen på 160 tim jämfört med att gå hela Yinyoga lärarutbildningen på 200 tim ?
Om du inte har en tidigare Grundutbildning inom yinyoga rekommenderar vi att du går vår hela Yinyoga lärarutbildning (200 tim) så du får Grundutbildningen som en bas att bygga vidare på.
Vår hela Yinyogalärarutbildning 200 tim är kvalitetssäkrade av KRY, Kroppsterapeuternas yrkesförbund. KRY-certifieringen innebär att du är försäkrad under utbildningen och kan vid godkänd utbildning bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.
Om du har en Grundutbildning på 40 tim och går vår 160 tim Påbyggadsutbildning kan du också erhålla vårt Certifieringsdiplom på 200 tim och söka medlemsskap i KRY.
Vad är Yinyoga?
Yinyoga är en passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia, skelett och kroppen renas från slaggprodukter.
Flödet av qi och prana kommer igång
Dessutom öppnar vi upp flödet av qi och prana i kroppens olika meridianer och nadis Effekten är liknande den vi får av en akuppressursession. Cirkulationen kommer igång och vi blir mjukare. Många av positionerna känns igen från bland annat hathayogan men utövas ur en annan utgångspunkt.
Närvaro
Eftersom vi sitter eller ligger länge i varje position är det samtidigt en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till vår andning och vara närvarande i det som sker just nu. För en stund kan vi glömma det förflutna och framtiden och upptäcka nuet. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt och tränar sinnet lika mycket som kroppen.
Återhämtande form av yoga som gör kroppen mjuk och smidig
Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20-30 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktivererar våra muskler och ständigt är i rörelse, så kallad yangaktivitet. Våra liv idag innefattar ofta så mycket yang. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans, en stund för återhämtning och samtidigt bli smidigare.
Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.
Fördelar med Yinyoga
• Reglerar qi/prana, livsenergi, i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Håller oss flexibla genom att träna leder som stelnar ju äldre vi blir
• Stärker skelettet
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Ger oss kontakt med andetaget
• Passar även eller speciellt stela och äldre
• Kräver inga ombyten eller dusch