FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING

Ayurveda & Anatomi 30 H

Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper om ayurvedans olika doshor och de 5 elementen samt yinyogans anatomi.

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

AYURVEDA

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda
Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den rör sig i kroppen via vajus (vindar).

Du får kunskap i att skapa och hålla balanserande pass utifrån ayurvedans perspektiv samt även färdiga yinyogapass anpassat för respektive dosha.

ANATOMI

Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi.
Den här fördjupningen innehåller kunskaper om bindväven och dess påverkan på oss och hur vi kommer åt den under yinyogaklasserna.

Vi tittar även in på skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan och i vår vardag. Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan.

Boka & betala

Datum: 8-10/3 2024
Tid: 9.00-16.00
Plats: Pontonjärgatan 36
Pris: 6.500 kr inkl moms
Lärare: AnneSophie Sjöblom

BOKA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med teman för ett ayurvediskt och anatomiskt perspektiv.

Hemuppgifter och diplom 30 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga :: Ayurveda & Anatomi ” efter genomförd utbildning mejlad till dig.