Medicinhjulet & Shamansk visdom online :: 30 H

UTBILDNING ONLINE LIVESÄND

Medicinhjulet & Shamansk visdom online

I denna livesända utbildning fördjupar vi oss i den shamanska visdomen i samklang med din egen visdom genom medicinhjulets fyra olika medvetandenivåer med processer för helande i varje riktning.

Denna livesända fördjupningsmodul är en del av hela vår Shamanic Yin Flow yogalärarutbildning, men går också att välja som enstaka modul.

En spirituell väg från omedvetenhet till medvetenhet, att leva genom hjärtat.

För dig som vill:

 • Få en djupare förståelse för Medicinhjulets olika medvetandenivåer.
 • Lära dig hålla trumresor och ceremonier på dina yogaklasser, kurser, workshops eller cirklar.

Kursinnehåll

 • Fördjupning i medicinhjulets medvetandenivåer och naturkrafter
 • Genomgång av de shamanska världarna och helande trumresor
 • Lära dig att öppna och hålla “sacred space”, ceremonier och cirklar
 • Tillgång till förinspelade shamanska guidningar och föreläsningar
 • Grunder i shamansk healing
 • Inspiration till teman utifrån det shamanska perspektivet

Röster från tidigare:

”Jag har genom de shamanska guidningarna kommit i kontakt med mitt inre och fått insikter om mönster jag vill och behöver släppa taget om, men också vad mitt hjärta faktiskt längtar efter. Trummandet har grundat mig samtidigt som det väckt en kraft inom mig som vill fortsätta växa och gro. Dansa och sjunga. Leva vilt i hjärtat”.

”Utbildningen har gett mig nya verktyg och insikter att bära med mig i livet.”

”Om du är intresserad av självutveckling, yoga, shamanism och att möta dig självt på nytt så är det här rätt kurs att gå!”

Är du Yogalärare?

Då passar denna utbildning i Medicinhjulet & Shamansk visdom om du vill lägga till en shamansk inriktning i din undervisning.

Boka & betala

LIVESÄNDA KVÄLLAR
Datum:
7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12
Torsdagar 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall och Matthew Lynton
Plats: Livesänd via zoom
Pris: 6.500 kr inkl moms.

Varje kurstillfälle spelas in som du kan kika på i efterhand om du inte har möjlighet att vara med på livsändningen.

BOKA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial för tema Medicinhjulet & Shamansk visdom samt tillgång till förinspelade shamanska guidningar och föreläsningar.

Hemuppgifter och diplom 30 timmar

Det ingår hemuppgifter mellan varje kurstillfälle. Efter genomförd utbildning och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för ”Medicinhjulet & Shamansk visdom 30 tim”.

Lärare

Pernilla Cristvall har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, shamanism, ayurveda, pranayama, mindfulness, healing, coaching och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv.

Pernillas utgångspunkt är att hålla ett tryggt rum för flödande energi med intentionen om att alla utforskar sin egen praktik utifrån sina egna förutsättningar

Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential utifrån deras inre syfte och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Pernilla startade och driver YogaDevi tillsammans med AnneSophie Sjöblom i Stockholm sedan 2014. YogaDevi är väl etablerade inom ashtangayoga, yinyoga och yogalärarutbildningar.

Pernilla driver också Spiritual Uplift med verksamhet i inre och yttre ledarskap med shamansk inriktning på Aynigården utanför Östhammar.

Matthew Lynton has been exploring the spiritual path for the last 30 years, combining experiences and methods, seeking through differing mediums a path to help others and himself. Through a combination of Act (Acceptance Commitment Therapy) a form of CBT (Cognitive Behavioral Therapy) and diverse methodlift the veil os of healing, including Soulwork, Shamanism, Druid Healing, esoteric Spiritualism, Sound Healing and more, and with an deep interest and proficiency in dependency and codependency therapy Matthew helps clients to see and facilitate life in a new light.

His passion is to connect with people from all walks of life and help lift the veil on new values, breaking old patterns where intuition, tarot and energy work are important in helping transforming consciousness.

Matthew undervisar i både svenska och engelska.


Yin Restorative & Yoga Nidra Online, 30 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Detta temasteg har som intention att fördjupa dina yinyogaklasser med restorativeyogapositioner och Yoga Nidra för att guida till ett djupare vilotillstånd.

Denna fördjupningshelg är en del av hela vår Yinyogalärarutbildning (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

 

RESTORATIVEYOGA

Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur Iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador med fokus på vårt energisystem. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra är en kraftfull guidad meditationsteknik som går på djupet och utförs liggandes i savasana eller i Restorativeyogaposer. I Yoga Nidra tränar vi oss i att förbli medvetna samtidigt som vi sänker frekvensen till ett djupt vilotillstånd, vilket är läkande för både kropp och sinne.


FYRA KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT FÖRINSPELADE YIN RESTORATIVE & NIDRAPASS

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på passförslag med Restorative & Yoga Nidra. Du får även lära dig hur du själv sätter ihop pass och vad du bör tänka på. Du har tillgång till allt inspelat material under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Passupplägg
 • Förinspelade temapass
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum:
22/1, 29/1, 5/2, 12/2 2025
Tid: 18.00-20.00
Pris: 5.200
Lärare: Inga-Lill Erlandsson

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyoga- och restorativeyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med tema Restorativeyoga och Yoga Nidra.

Hemuppgifter och diplom 30 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga :: Restorativeyoga och Yoga Nidra” efter genomförd utbildning mejlad till dig.


Yin Flow Livesänd 30 tim

HELGFÖRDJUPNING ONLINE LIVESÄND

UTB ONLINE förstasida

I denna fördjupningsmodul lär du dig att guida intuitiva och mjuka yinflöden från din inre kärna och visdom med fokus på den själsliga upplevelsen.

BOKA PROVA-PÅ KVÄll ONLINE 3/4 18.30-19.30

Denna fördjupningshelg är en del av hela vår Shamanic Yin Flow yogalärarutbildning, som består av tre helgmoduler, men går också att välja som enstaka modul.

Inkännande, utforskande och flödande yoga

Yin Flow är de rörelsemönster, sekvenser och flöden som ingår i Shamanic Yin Flow och består av naturliga inkännande rörelsemönster där vi väcker våra energier genom att gunga, vagga, röra oss i cirklar och spiraler som stödjer varje individs kropp och förutsättningar.

Rörelserna synkroniseras med vårt andetag vilket ger en känsla av längd och rymd i kroppen så vi lättare har möjlighet att släppa på fysiska, emotionella, mentala och själsliga spänningar.

Vi går igenom olika kroppstyper och personligheter utifrån ayurvedans perspektiv samt vad som händer med kroppens olika system när vi rör oss i meditativa flöden med slutna ögon och har möjlighet att lyssna inåt och ge vår kropp frihet att röra sig i den takt den vill, bortom form, prestige och prestation.

Vi får en föreläsning av Rebecca Carlowitz, legitimerad naprapat och yogalärare, om vad som händer i kroppens olika system när vi praktiserar Yin Flow med fokus på vår fashia, ett levande nätverk som omsluter i princip allt i vår kropp – från muskler och skelett, till organ och våra celler. Allt är en helhet utan början och utan slut.

För vem?

För dig som vill:

 • Undervisa yoga på ett holistiskt sätt genom att väva samman alla medvetandenivåer.
 • Integrera inkännande, tantriska rörelseflöden som cirklar- och spiraler i din yogapraktik och undervisning för att stödja våra olika kroppar och förutsättningar.

 • Undervisa utforskande och flödande yoga från din intuition, bortom form, prestige och prestation.

Kursinnehåll

 • Syfte och teknik att undervisa från vår inre kärna

 • Yin Flow sekvenser och somatiska flöden

 • Genomgång av de fysiologiska effekterna av Yin Flow i vår fashia och kroppens olika system med gästlärare Rebecca Carlowitz, legitimerad naprapat och yogalärare.

 • Inblick i yogans energisystem enligt tantrisk filosofi

 • Suckandning med syfte att släppa spänningar I kroppen

 • Rotlåsandning och bäckenbottsaktivering

 • Rösttoning

 • Shaking

 • Genomgång av olika kroppstyper och personligheter utifrån ayurvedans perspektiv.

 • Guidade meditationer och djupavslappning

 • Lärarrollen, hitta ditt autentiska sätt att undervisa

"Jag gick kursen i Yin Flow Yoga på distans som blev en fin helg med nyskapande yoga och härliga Pernilla som med röst, ljud förde oss in i en resa i elementen och sedan härliga cirklande, flödande yoga rörelser, en frigörande resa in i oss själva. Tack! Så givande!"

"En inre resa som tar dig hem till ditt hjärta där du hittar din egen inre sanna kraft!"

Är du Yinyogalärare?

Då passar denna helgfördjupning i Yin Flow om du vill utforska yin vidare genom att integrera intuitiva och mjuka yinflöden med fokus på den själsliga upplevelsen i din traditionella yinyogapraktik.

Boka & betala

Datum: 9-11 aug 2024
Fred 14-19, lörd 9-16.30, sönd 10-16

Lärare: Pernilla Cristvall
Gästlärare: Rebecca Carlowitz
Plats: Stockholm och livesänd via Zoom
Pris: 6.500 kr inkl moms.

BOKA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial för tema Yin Flow

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Det ingår hemuppgifter som tar ca 5 timmar för att integrera dina kunskaper på hemmaplan. Du får ett diplom för ”Yin Flow utbildning 30 tim” efter genomförd utbildning och inlämnade hemuppgifter.

Lärare

Pernilla Cristvall har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, shamanism, ayurveda, pranayama, mindfulness, healing, coaching och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv.

Pernilla har som yogalärare, massageterapeut och yogamassör stor kunskap om kroppens anatomi samt utforskat genom sin egen kropps förutsättningar med smärta och skador ett sätt att hitta in rörelse och andningsfrihet på kroppens villkor.

Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Pernilla startade och driver YogaDevi tillsammans med AnneSophie Sjöblom i Stockholm sedan 2014. YogaDevi är väl etablerade inom ashtangayoga, yinyoga och yogalärarutbildningar.

Pernilla driver också Spiritual Uplift med verksamhet i inre och yttre ledarskap med shamansk inriktning på Aynigården utanför Östhammar.


Yinyoga för Lymfan/Lymfyin online :: 20 H

FÖRDJUPNING FÖR YINYOGALÄRARE :: LYMFYIN 20 TIM :: LIVESÄND ONLINE

Yinyoga ♡ Lymfan = Lymfyin

NYHET!
YINYOGA FÖR LYMFAN
FÖRDJUPNING FÖR YINYOGALÄRARE

Yinyoga för lymfan eller Lymfyin ger dig nya kunskaper och inspiration hur du på ett fint sätt ökar lymfflödet i dina yinyogapass.

Fascia och lymfsystemet är djupt sammankopplade och påverkar varandra i allra högsta grad. Genom Lymfyin stöttar vi båda delarna. Vi djupdyker ner i lymfsystemet, hur det fungerar, vad som sker om systemet är trögt samt hur vi får fart på lymfan igen. Fördjupningsutbildningen ger dig ett nytt perspektiv och förståelse för vikten av att ha ett flödande lymfsystem. Du lär dig egenvård i form av självmassage, djupandning, hjärtandning och hur du kan anpassa yinyogan för att främja flödet i lymfan

När lymfflödet ökar så sätts kroppens eget inbyggda reningssystem igång vilket ger många många fina effekter som till exempel ett bättre immunförsvar.

Du får ett kompendium för Lymfyin samt en certifiering för 20 timmar när du lämnat in hemuppgiften.

Den här fristående fördjupningsutbildning är för dig som redan är Yinyogalärare och har gått en grundutbildning i Yinyoga.

Fördjupningen i Lymfyinutbildningen innehåller kunskaper om:

❥ Lymfyinrörelser, vi utgår från yinyogapositionerna
❥ Självmassage för bättre lymfflöde
❥ Lymfsystemet, fascia och nervsystemet
❥ Djupandning

I Lymfyin fördjupningsutbildning ingår:

❥ Förinspelat material som självmassage, djupandning, lymfyinpass (tillgång 6 månader)

❥ Lärarkompendium

❥ Förslag på passupplägg samt att du lär dig hur du skapar egna Lymfyinpass.

❥ Föreläsningar om lymfsystemet, fascia och nervsystemet

❥ Bildspelspresentation som mejlas i efterhand

❥ Certifiering 20 tim Lymfyin efter inlämning av hemuppgifter

Innan vi ses får du som uppgift att praktisera djupandning och egenmassage för lymfsystemet som du får förinspelat.

UTBILDNINGEN ÄR GODKÄND AV KRY.

Datum, anmälan och pris

Vi ses 4 torsdagskvällar som även spelas in. Du kan kika i efterhand om du missar en torsdag. Du har tillgång till inspelningarna 4 månader efter kursens slut.
Datum: Torsdagar 4/4, 11/4, 25/4, 2/5

Tid:
17.30-19.30

Pris:
5.200 kr

Anmälan till Lymfyin

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Huvudlärare på utbildningen

AnneSophie Sjöblom

AnneSophie Sjöblom är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med Pernilla Cristvall. Hon är skapare av bland annat YogaDevis Grundutbildning i Yinyoga 2014 och hållit många utbildningar och fördjupningar sedan dess.

AnneSophie har alltid varit intresserad av det andliga, spirituella och att leva från hjärtats kraft. Hon började meditera 1999 och har lång erfarenhet av främst Yinyoga och Ashtangayoga, Pranayama, Meditation, Ayurveda och Yogafilosofi där hon utbildat sig, assisterat sina lärare samt deltagit på många långa yoga-, pranayama och meditationsretreats både i Europa och Indien.

Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att se och inspirera fler att få kontakt med de djupare delarna i sig själva. Landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta AnneSophie Sjöblom på 070-5372612.


Vad är det för skillnad på Lymfyoga Slow Flow utbildningen och Lymfyin

Lymfyoga Slow Flow är framtagen för att få bästa flödet i lymfsystemet. Rörelserna är både liggande, sittande och stående. Vi går igenom positionerna från grunden. Det ingår även djupare kunskaper om andningens betydelse i form av pranayama enligt yogans system, djupavslappning (manus), hjärtandning (manus), hjärt-/hjärnkoherens och yogafilosofi. Det här är en mer gedigen lärarutbildningen om 50 timmar med fler förinspelade delar.

Lymfyin eller Yinyoga för lymfan är en fördjupningsutbildning för dig som redan har en grundutbildning i yinyoga. Vi utgår från yinyogans positioner och det förutsätter att du redan har kunskap om dessa då vi inte går igenom dem från grunden. Här får du bygga på med kunskap om lymfsystemet och hur du använder yinyogarörelserna för att öka flödet i lymfan. Det ingår även djupandning och självmassage.

Det som är gemensamt och ingår i båda utbildningarna är teori om lymfsystemet, djupandning och självmassage samt teori om lymfsystemet.


Lymfyoga Lärarutbildning online :: 50 H

LYMFYOGAUTBILDNING 50 TIM :: ONLINE LIVESÄND

Lymfyoga Slow Flow Lärarutbildning online livesänd

Self love till både själen, hjärtat och lymfan

BOKA INFORMATIONSTRÄFF 15/4 19.45-20.15 Livesänd online via zoomMejla för länk till tidigare inspelad INFORMATIONSTRÄFF

Lymfyoga Slow Flow är särskilt bra då den inkluderar både yogapositioner/flow, hjärtöppnande yoga, andning, självmassage och djupavslappning.

På den här lymfyogalärarutbildningen får du lära dig mer om lymfsystemet, dess betydelse för hälsan och hur du får ett bättre lymfflöde. Du får lära dig både lite mer aktiva yogapositioner samt mjuka, inkännande och somatiska yogaflöden för att stimulera både fascia- och lymfflödet.

När vi känner oss tillfreds och lugna jublar lymfan. Ge dig själv och andra möjligheten till egenvård, egenkärlek och att ta hand om både sinnet, själen och kroppen.

Du kan gå den här utbildningen för att börja guida andra i Lymfyoga Slow Flow eller bara för din egen skull. Passar även dig som redan är yogalärare och vill ha en fördjupning med en nytt perspektiv.

Är du Yinyogalärare är Lymfyogan ett fint inslag i ett yinyogapass. Då utnyttjar vi effekten av att vi aktiverar bindväven och även sätter igång flödet i lymfsystemet. För dig som är lymfmassör är Lymfyogautbildningen ett bra komplement.

Efter utbildningen är du redo att börja undervisa och guida andra i Lymfyoga Slow Flow.

Lymfyoga Slow Flow lärarutbildning innehåller kunskaper om:

❥ Lymfyoga Slow Flow positioner/rörelser
❥ Djupandning & Pranayama
❥ Yogalärarrollen, öva på att leda varandra i ett tryggt forum
❥ Självmassage för bättre lymfflöde
❥ Guidad meditation & djupavslappning
❥ Energisystemet enligt yogans filosofi
❥ Lymfsystemet, fascia och nervsystemet
❥ Kärleksfull vänlighet & self love

I Lymfyoga Slow Flow lärarutbildning ingår:

❥ Förinspelat material som självmassage, meditation, yogapass (tillgång 6 månader)

❥ Lärarkompendium

❥ Förslag på passupplägg samt att du lär dig hur du skapar egna lymfyogapass.

❥ Föreläsningar om lymfsystemet, fascia och nervsystemet

❥ Gästföreläsare Gunilla Nilla Fagerberg, Lymfolog, lymfmassör, fasciaspecialist

❥ Bildspelspresentation som mejlas i efterhand

❥ Varje utbildningstillfälle spelas in och kan ses i efterhand under utbildningstiden

❥ Certifiering 50 tim Lymfyoga Slow Flow efter inlämning av hemuppgifter samt vid deltagande på 50% av de livesända tillfällena.

Innan vi ses får du som uppgift att praktisera de inspelade Lymfyoga Slow Flow passen samt en egenmassage för lymfsystemet.

UTBILDNINGEN ÄR GODKÄND DEL I LYMFOLOGUTBILDNINGEN MED ANNA HALLÈN. LÄS MER

UTBILDNINGEN ÄR GODKÄND AV KRY.

Lymfyoga Slow Flow är fokuserad på att få ett bättre lymfflöde och släppa prestation, strävan, tillåta kroppen, sinnet och själen att varva ner. En bra lymfhälsa både renar kroppen och hjälper immunförsvaret.

Djupaste rötter,
ner i myllan
Gräv där du står
säger en inre röst
Stanna där du är
Känn livet därunder
Maskar ålar sig fram,
rötter breder ut sig
Frön skjuter skott och vill upp
Insekter i dvala
men fortfarande levande
Det finns liv här
Även när du stannat upp
Och saktat ner
Först då finns tid att uppmärksamma ditt eget inre liv
Först då börjar du lägga märke till ditt djupaste väsen”
                                                                 – AnneSophie Sjöblom

Datum, anmälan och pris

Datum: 19/3-28/5 (uppehåll 30/4)
Tisdagar
19.00-21.00
Plats: Zoom, livesänd online
Huvudlärare: AnneSophie Sjöblom
Gästlärare: Gunilla Nilla Fagerberg
Pris: 10.500 kr inkl. moms

Anmälningsavgift: 3.500 kr betalas via faktura i samband med anmälan. Resterande summa betalas senast 10 dagar innan utbildningsstart. Önskar du betala hela summan på en gång skriver du det i anmälan. Det går bra att delbetala under utbildningstiden, ange i mejlet om du önskar det alternativet.

Anmälan till LymfyogalärarutbildningenMejla för mer information lymfyoga@yogadevi.se

Det finns en stipendieplats med 25% rabatt för dig som gärna vill gå men inte har ekonomisk möjlighet för tillfället. Mejla oss om du vill ansöka om stipendiet.

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Lymfyoga och selflove, en väg till självläkning

Kroppen är en färskvara och den behöver med regelbundenhet tas om hand på bästa sätt. I Lymfyogan passar vi på att ta hand om den med kärlek och omtanke. Då ger vi den de bästa förutsättningarna för att öka lymfflödet som gör att reningssystemet sätts i gång och vi förbättrar vårt immunförsvar. Den får en chans börja självläka, att arbeta för dig. Den helande kraften finns inom oss. Våra vätskor i kroppen (även lymfan) svarar an på våra känslor, och vi består av 65 % vatten.

Här är några fina effekter som kommer från Lymfyogan:

 • Ökat lymfflöde
 • Sätter i gång reningsverket
 • Bättre immunförsvar
 • Väcker kroppens självläkande förmåga
 • Djupare och lugnare andning
 • Bättre sömn
 • Skapar en djup förankring i oss själva
 • Balanserar livsenergin, prana/qi i kroppen
 • Aktiverar vagusnerven och ger ökat lugn
 • Ökar vår närvaro i nuet
 • Öppnar hjärtat och övar oss i tacksamhet
 • Ökad livsglädje
 • Löser upp spänningar både fysiskt och själsligt

Huvudlärare på utbildningen

AnneSophie Sjöblom

AnneSophie Sjöblom är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med Pernilla Cristvall.

AnneSophie har alltid varit intresserad av det andliga, spirituella och att leva från hjärtats kraft. Hon började meditera 1999 och har lång erfarenhet av främst Yinyoga och Ashtangayoga, Pranayama, Meditation, Ayurveda och Yogafilosofi där hon utbildat sig, assisterat sina lärare samt deltagit på många långa yoga-, pranayama och meditationsretreats både i Europa och Indien.

Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att se och inspirera fler att få kontakt med de djupare delarna i sig själva. Landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta AnneSophie Sjöblom på 070-5372612.


Sagt om utbildningen

”Jag är glad att jag vågade prova en onlineutbildning. Fint upplägg där vi varvade teori och praktik.  AnnSophie har ett lugnt och tryggt sätt med en närvaro som gör att man lätt känner sig delaktig. Kan varmt rekommendera  den här utbildningen.” /Annelie

”Jättefin utbildning som innehöll allt man behövde för att känna sig trygg och redo för att kunna börja leda Lymfyoga. AnneSophie är en fantastisk och underbar lärare på alla sätt, är otroligt glad att jag valde just denna utbildning.” /Lotta

”Måste säga att det var en av de bästa kurser via ”nätet” jag gått. Du har bra kamera, hörs bra, syns bra  osv. Inget hack eller störningar. Delar mycket bra material och mycket bra att allt spelas in. Framförallt mycket bra med en distanskurs som bara är för oss på distans. Har gått de som även är för folk på plats…. Och de blir sällan så bra.”

”En helt fantastisk utbildning som ger lika mycket personlig utveckling som att bli en grym yoga lärare!” /Anna

”Underbara pass som du guider oss in i och även delar med dig av din fina kärleksfulla energi ❤️”

”Längtar redan efter nästa tillfälle och jag har redan tagit en del av det vi har lärt oss in i mina yogapass. Mycket positiv feedback ifrån deltagarna.”

”Jag är så tacksam att få gå den här utbildningen och lära mig mer om lymfsystemet i ett annat forum.”

”Bra utbildningsmaterial som är tydligt och lättförståeligt med både text och bilder.

”Lagom stor grupp och schemat är bra upplagt med både praktik och teori.”

” AnneSophie är så kunnig och ödmjuk.”

” Tack för en fantastisk utbildning. Roligt, lärorikt och intressant. Jag läste din dikt Andetaget på mina yogaklasser idag, sååååå fin.”

”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”

”Undervisningen var tydlig klar, du är en bra pedagog och öppen för frågor och åsikter. Väldigt tillåtande och inget känns skrivet i sten, vilket öppnar för just det en yogalärare (i mitt tycke) skall sträva efter, förmedla ett verktyg. Och i detta sammanhang ”yogalärarverktyget”. Vi skall inte bli som du även om du är vår högt uppskattade lärare, vi skall förmedla yogan med vår alldeles egna personlighet. Och det tycker jag att du klargjorde bra med din undervisning.”

”Fullmatad med nya kunskaper i Lymfyoga och massor med nya insikter och utsikter om vårt fantastiska system i kropp o knopp!”

”Med sitt lugn och stor dos av ödmjukhet lotsar Fia oss in i Lymfsystemets värld. Information, gästlärare och Yogapass som varvas med djupandning och skratt. Fia är otroligt påläst och utbildningen känns gedigen och väl genom tänkt. Denna utbildning ger mig mycket material att lägga in i mitt arbete inom stresshantering. Det jag letat efter under flera år hittade jag här med Fia på YogaDevi”


Gästlärare på utbildningen

Nilla Fagerberg

Nilla driver Lymf & Fasciahälsan Stockholm och är utbildad Lymfolog, Lymfmassör, Fasciaspecialist och kostrådgivare.

Hon tar emot klienter både i Stockholm och i Nerja/Spanien där hon även är med på hälsoresor och ger lymf- och fasciabehandlingar.

Egenvård för lymfsystemet är viktig för att vi skall må bra och få ett bra flöde i lymfsystemet. Där skall virus bakterier toxiner cancerceller och andra slaggprodukter elimineras för att sedan transporteras ut ur vår kropp. Vid ett stagnerat flöde får vi ofta svullnad, inflammation och värk.


Godkänd Lymfyogautbildning för att bli Licensierad Lymfolog av Anna Hallén

Hur gör jag för att bli Licensierad Lymfolog?

Det krävs tre delar:

 1. Godkänd utbildning till licensierad lymfrådgivare hos Anna Hallén
 2. Lymfmassage – visa upp intyg/diplom på lymfmassage/lymfatisk massage (Alla utbildningar, steg 1, godkänns).
 3. Lymfatisk yoga – visa upp intyg/diplom på genomgången Lymfyogautbildning.

Det spelar ingen roll i vilken ordning du går utbildningarna. Du kan komplettera i efterhand.

Här kan du läsa mer om Lymfologutbildningen

Vad är det för skillnad på Lymfyoga Slow Flow utbildningen och Lymfyin

Lymfyoga Slow Flow är framtagen för att få bästa flödet i lymfsystemet. Rörelserna är både liggande, sittande och stående. Vi går igenom positionerna från grunden. Det ingår även djupare kunskaper om andningens betydelse i form av pranayama enligt yogans system, djupavslappning (manus), hjärtandning (manus), hjärt-/hjärnkoherens och yogafilosofi. Det här är en mer gedigen lärarutbildningen om 50 timmar med fler förinspelade delar.

Lymfyin eller Yinyoga för lymfan är en fördjupningsutbildning för dig som redan har en grundutbildning i yinyoga. Vi utgår från yinyogans positioner och det förutsätter att du redan har kunskap om dessa då vi inte går igenom dem från grunden. Här får du bygga på med kunskap om lymfsystemet och hur du använder yinyogarörelserna för att öka flödet i lymfan. Det ingår även djupandning och självmassage.

Det som är gemensamt och ingår i båda utbildningarna är teori om lymfsystemet, djupandning och självmassage samt teori om lymfsystemet.


Det inre ledarskapet Online :: 20 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Konsten att leda sig själv och andra

Temasteget  ”Det inre ledarskapet” vänder sig till dig som är eller funderar på att bli yogalärare och vill komplettera med en kurs för att stärka dig själv som individ och i din ledarroll.

Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra?

Under detta temasteg går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke.

Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter.

Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem samt anledningen till varför vi kan ha nytta av att se oss själva som ett personligt varumärke.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK

:: DET INRE LEDARSKAPET & YINYOGA
Under detta temasteg går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som personligt varumärke. Vi övar på det coachande förhållningssättet, tittar på våra styrkor och anledningen till att vi vill förmedla yogans budskap vidare.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM

Datum: 10/4, 17/4 och 24/4 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM

Datum: 2/4, 9/4, 16/4 2025
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation.

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial och dokumentation

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Yoga som Yrke” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Det inre ledarskapet fördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Pranayama Online, 20 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation, 20 timmar

Den här fördjupningen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana. Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under detta temasteg grundläggande kunskaper i pranayama och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yogan.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 1 FÖRINSPELAT YINYOGAPASS:

:: PRANAYAMA/MEDITATION & YINYOGA – Går hand i hand

För att fördjupa det meditativa stadiet i yinyogan passar pranayaman som en fin kombination.

Vi går igenom de pranayamaövningar som passar till yinyogan och vilka effekter de har på sinnet och kroppen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med inslag av pranayama. Du får även lära dig hur du själv sätter ihop pass och vad du bör tänka på. Ett Yinyogapass med pranayama är förinspelat. För egenpraktik får du även en ledd pranayama och meditation för egenpraktik. Dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
 • Passupplägg med pranayamatema
 • Förinspelat temayinyogapass med pranayama och yinyoga
 • Förinspelade pass med pranayama samt meditation för egenpraktik
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum:
4/12, 11/12, 18/12 2024
Tid: 18.00-20.00
Pris: 3.600 kr
Lärare: AnneSophie Sjöblom

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med pranayamateman samt förinspelade pranayama-, meditations- samt yinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Pranayama/meditation” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Pranayama och meditationsfördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Chakra Online, 20 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Vår kropps energisystem, 20 timmar

Chakran är som snurrande hjul i våra kroppar som var och styr olika funktioner i våra kroppar på ett mer energetiskt plan. Du får en djupare förståelse för hur vi genom yinyogan kan balansera de olika chakrana för att skapa en bättre hälsa.

Chakra betyder hjul på sanskrit och ljuscirkel på Hindi. Enkelt förklarat är chakran energicentrum i kroppen och fungerar som portar mellan den inre och den yttre världen. Dom håller samman kropp, tanke och själ och har även som funktion att reglera, försörja och lagra vår livskraft (prana) i kroppen. Enligt yogisk filosofi finns det  72.000 st nadis (energikanaler) i kroppen,och det pratas främst om tre av dom; sushuma, ida och pingala. Där ida nadi och pingala nadi korsar varandra runt sushumna nadi (från korsbenet längs ryggraden) uppstår ett energicenter, ett så kallat chakra.

Det finns sju huvudchakran som följer ryggraden och är kopplade till sushumna nadi. Fem av dem befinner sig i ryggraden. Den nedersta i bäckenet och den sista högst upp på hjässan strax ovanför huvudet

På sanskrit heter de sju olika chakrana: Muladhara, Svadishthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna och Sahasrara chakra.

De olika chakrana representerar olika funktioner i våra kroppar, sinnen och även olika medvetandenivåer. De är även korrelerade till våra olika körtlar i kroppen.

Vi kan genom guidning in i respektive chakra komma i kontakt med vad de olika chakrana står för, börja öppna och och se vad vi behöver balansera i oss själva och i livet.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 2 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: CHAKRA & YINYOGA – Fördjupning i yinyogan

Du får inblick chakranas betydelse och tecken på dess balanser eller obalanser samt hur du kan skapa olika yinyogapass med fokus på chakran och även flera färdiga pass med dig. De kunskaper du får kan du använda i övriga yogapass och även som separat guidade chakrameditationer.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass ur chakranas perspektiv. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De två Yinyogapassen med chakratema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
 • Passupplägg med chakratema
 • Förinspelade yinyogapass med chakratema
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum: 6/11, 13/11, 20/11 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med chakrateman samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Chakra” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Chakrafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Anatomi Online, 20 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

SVERIGES FÖRSTA UTBILDNING I YINYOGANS ANATOMI :: SEDAN 2016

UTB ONLINE förstasida

Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi

Den här fördjupningen innehåller kunskaper om bindväv, leder och skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan.

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vad händer med en skadad bindväv, hur bindväven drar ihop sig av stress vi utsätts för är några av de ämnen vi tar upp.

Vi är alla helt unika, vi har en unik personlighet som inte är någon annan lik. På samma sätt har vi en helt unik kropp. Vi lär oss hur vi kan se olika kroppstyper och vad de innebär ur yinyogans perspektiv. Någon är stel och någon annan mjuk, någon har långa ben och någon kort överkropp. Det finns inga rätt eller fel, vi är alla helt enkelt olika.  När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan.

Ett av de viktigaste momenten i yinyogan är att lära sig slappna av. Genom en lugn andning kan vi låta nervsystemet slappna av och på så vis kommer effekten av yinyogapasset att bli så som det är tänkt. Yin, som står för lugn och avslappning är ledordet. Genom en avslappnad kropp och sinne kommer vagusnerven att stimuleras som bland annat ger bättre matsmältning och immunförsvar.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 4 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: ANATOMI & YINYOGA – Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi.
Du får kunskaper om bindväven och dess påverkan på oss och hur vi kommer åt den under yinyogaklasserna. Vi tittar även in på skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan och i vår vardag. Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med fokus på anatomi. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De fyra Yinyogapassen med anatomitema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter avslutad sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
 • Passupplägg med anatomitema
 • Förinspelade temayinyogapass med fokus på anatomi
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Datum anmälan & pris

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Datum: 9/10, 16/10, 23/10 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom och gästföreläsare leg. naprapat Rebecca Carlowitz
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med anatomiskt tema samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Anatomi” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Anatomifördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Ayurveda Online, 20 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda

Under detta temasteg får du inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Enligt yogans filosofi och ayurvedans vetenskap har allt som existerar en livsenergi även kallad prana. Vår hälsa styrs av pranans flöde i kroppen och sinnet. När prana är i obalans kan vi få symtom såväl fysiskt som mentalt. Yoga och ayurveda är två samverkande system som tillsammans hjälper att balansera prana.

Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den gör sig i kroppen via vajus (vindar).

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien. Ordet ayurveda är sanskrit och betyder “ren kunskap om livet”. Ayurveda guidar oss så vi kan leva mer balanserat och hälsosamt på det sätt som passar oss bäst. Det fokuserar bland annat på livsstil, mat och yoga som är anpassat efter varje unik individ.

Vi får hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayureda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Ayurveda ser människan som en kopia på universum i miniatyr. Dom fem elementen i naturen är rymd, luft, eld, vatten och jord. Alla dessa element är representerade i människokroppen som tre doshas; Vata, Pitta och Kapha. Doshorna är styrande för alla fysiologiska och psykologiska processer i oss alla. Balans mellan de tre doshorna är naturlig optimal hälsa.

Varje dosha har speciella egenskaper och funktioner och beskriver vår individuella karaktär, vad vi gillar och inte gillar och våra tendenser. Oftast är vi dominerade av en dosha. Och om en dosha hamnar i obalans, som kan hända av många olika skäl, kan det påverka vår hälsa.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 3 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: AYURVEDA & YINYOGA – En fin kombination
Ayurvedan och yogan är systervetenskaper och här får du grundläggande kunskaper om ayurveda. Du får tips och råd om hur du kan använda de nya kunskaperna och väva in i dina yinyogapass. På så vis får du ny inspiration på hur du lägger upp yinyogapass och att guida yinyogapass med tema både på ayurveda och även de 5 elementen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass ur ayurvedans persektiv. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De tre Yinyogapassen med ayurvedatema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

 • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
 • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
 • Passupplägg med ayurvedatema
 • Förinspelade temayinyogapass med ayurvediskt perspektiv
 • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum: 4/9, 11/9, 18/9 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med ayurvediska teman samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 20 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Ayurveda” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Ayurvedafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.