ONLINE Yinyoga lärarutbildning med ayurvedisk inriktning :: 200 H

Välkommen till en prova-på kväll online där du får ett smakprov på vår Yinyogalärarutbildning. Varje tillfälle har olika teman (chakra, ayurveda, pranayama och yogafilosofi), Du kan välja en eller flera prova-på kvällar, för att se datum och boka, läs mer här.

GRATIS PROVA-PÅ KVÄLL ONLINE

YINYOGALÄRARUTBILDNING 200 TIM :: ONLINE

UTB ONLINE förstasida

Har du yogat ett tag och vill lära dig mer? Det enda som behövs är din nyfikenhet för yogans alla delar och vilja att fördjupa din egen yogapraktik på alla plan.

ViIl du få kunskap om hur du unikt fungerar och vad som passar dig för du ska hitta balans i livet, en hållbar livsstil och göra mer medvetna val? Som bonus kanske du sedan vill fortsätta guida andra i yinyogans fantastiska värld.

Vi har tagit fram den här utbildningen då vi själva saknade en utbildning med alla yogans delar. För att få den kunskapen och erfarenheten vi själva gått längre utbildningar i varje tema. Det känns som en ynnest att få möjlighet att dela med oss av det vi själva önskat få på en Yinyogautbildning. Vi har utbildat i Yinyoga sedan 2014 och var en av de första i Sverige att hålla Yinyogautbildningar. Sedan dess har vi sett att intresset för egenfördjupning och att börja leda andra bara ökat.

För vem?
YogaDevis djupare Yinyogalärarutbildning Online med flera temasteg passar dig som vill ha en grundlig och längre utbildning inom yoga, oavsett vart du än bor eftersom den livesänds. Den passar lika bra för dig som vill fördjupa din egen yogapraktik och utvecklas personligt eller för dig som vill guida andra.

Utbildningens innehåll
Yinyogalärarutbildningen Online på 200 tim är en komplett utbildning med ayurvedisk inriktning som livesänds och innehåller yogans alla områden. Alla föreläsningskvällar spelas in och du kan titta på dessa i efterhand när du vill under utbildningstiden för att repetera eller för att anpassa undervisningen i din vardag.

Efter avslutad 200-timmarsutbildning erhåller du ett certifieringsdiplom och är fullt redo att undervisa yogaklasser. Självklart är det du själv som bestämmer inom vilka ramar beroende på vilken erfarenhet och kunskap du har innan samt vilken intention du har med dig in i utbildningen.

Vi har små personliga grupper.

Yinyogalärarutbildningen innehåller:

❥ Yinyoga Grundutbildning 4 dagar
❥ Yinyoga & Ayurveda – Läs mer
❥ Yinyoga & Anatomi – Läs mer
❥ Yinyoga & Chakra – Läs mer
❥ Yinyoga & Pranayama – Läs mer
❥ Yinyoga & Meditation/Yogafilosofi – Läs mer
❥ Yinyoga & Det inre ledarskapet – Läs mer

Ingår i Yogalärarutbildningen i Yinyoga:

★ Yinyoga Grundutbildning, torsdag-söndag

★ 6 temafördjupningar med sammanlagt 18 föreläsningskvällar livesänds onsdagar 18-20, sammanlagt 18 tillfällen.

★ Alla föreläsningskvällar spelas in och du kan titta på dessa när du vill under utbildningstiden.

★ Föreläsningar med gästlärare som är experter inom sina områden.

★ 2 onlineåterkopplingar, kvällstid

★ Gediget kursmaterial som du själv laddar ner

★ 15 förinspelade Yinyogapass med olika temainriktningar som du har tillgång till under utbildningstiden.

★ Elevmedlem under utbildningen i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och vid godkänd utbildning möjlighet att ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.

★ Diplomeringscertifikat på 200-timmars Yinyoga Yogalärarutbildning efter avslutad utbildning samt inlämnande av hemuppgifter.

Kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
YogaDevis Yinyogalärarutbildning 200 tim är kvalitetssäkrade av KRY, Kroppsterapeuternas yrkesförbund. KRY-certifieringen innebär att du är elevmedlem under utbildningen och kan efter godkänd utbildning bli kvalitetssäkrad medlem i förbundet.

Påbörja din resa mot att bli yogalärare, hand i hand med din egna personliga utveckling.

En yogalärarutbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall som huvudlärare.

Life is what happens while you're busy making other plans


Utbildningsdatum & pris

Heldagar:
Grundutbildning Yinyoga
Stockholm online eller på plats •
10-13/8 2023
Göteborg på plats (ej online) • 17-20/8 2023

Vi ses via zoom onsdagkvällar 18-20:
Yinyoga & Ayurveda • 6/9, 13/9 och 20/9 2023
Yinyoga & Anatomi
• 11/10, 18/10 och 25/10 2023
Yinyoga & Chakra
• 22/11, 19/11 och 6/12 2023
Reflektion/återkoppling
• 10/1 2024
Yinyoga & Pranayama/meditation •
24/1, 31/1 och 7/2 2024
Yinyoga & Yogafilosofi
• 6/3, 13/3 och 20/3 2024
Yinyoga & Det inre ledarskapet
• 10/4, 17/4 och 24/4 2024

Vill du hellre delta på plats på Yinyoga Grund?

Stockholm: 10-13/8 2023
YogaDevi Fridhemsplan

Göteborg: 17-20/8 2023
Yogastudion Vegagatan 16

Pris: 27.700 kr (inkl moms)

BETALA ANMÄLNINGSAVGIFT 2.500 KRBETALA SLUTAVGIFT 25.200 KR

Bokning & betalning

•  När du betalat in anmälningsavgiften är du anmäld och bokad på utbildningen.
Resterande del ska vara betald senast 2 veckor innan utbildningsstart.
•  Vill du delbetala? Mejla till tt@yogadevi.se. Du kan välja att betala i 2 eller 4 delbetalningar.
•  Det tillkommer en kostnad för ayurvedisk hälsorådgivning ca 600-900 kr som du själv bokar enligt instruktioner från oss i början av utbildningen.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.
•  Se våra boknings- och betalningsvillkor.


Yogalärarutbildningens innehåll

Kursmaterial :: Passupplägg och förinspelade yinyogapass

Du får inför varje nytt tema ett gediget kursmaterial som du själv laddar ner från vår hemsida. Du har tillgång till 15 st förinspelade Yinyogapass med olika temainriktingar som du själv kan göra och kika på hur många gånger du vill under utbildningens gång. Vi spelar in varje föreläsningkväll så du själv kan kika i efterhand om du önskar.

 

Baskunskaper och yinyogans alla positioner :: Att använda stöd och ta sig säkert i och ur en yinyogaposition

Du får grundläggande kunskaper i yinyogans positioner både med och utan stöd. Vi kommer att göra många yinyogapass under de fyra dagarna vi ses för att du själv ska få djupare erfarenhet. Var kommer yinyoga från och var har den sina rötter? Du får veta mer om yinyogans historia och dess ursprung. Hur närmar vi oss yinyogan rent anatomiskt, då vi aktiverar andra system i kroppen än vid vanlig träning. Vi kommer åt bindväven och nervsystemet och du veta hur vi gör aktiverar de delarna på ett säkert sätt. Vi går grundligt igenom yinyogans positioner och kikar på varianter både med och utan stöd/props samt går igenom kontraindikationer. Lika viktigt som själva positionen i sig är det att guida på ett korrekt och säkert sätt både i och ur positionerna.

 

Ayurvedisk inriktning :: Hitta balans och hälsa

Ayurvedan och yogan är systervetenskaper som tillsammans ger en stabil och balanserad grund att utgå från både i livet och i yogapraktiken. Du kommer under utbildningen att få grundläggande kunskaper i Ayurveda som du har nytta av både att förstå dig själv och andra bättre. Vi är alla unika individer, så även på yogamattan, det är något vi tar hänsyn till när vi undervisar så att yogan anpassas efter var och ens olikheter som kroppstyp, livssituation och andra behov. Både Ayurveda och yoga är upplevelsebaserat och du får därför rekommenderar vi att du gör en Ayurvedisk Hälsorådgivning i början av utbildningen. De råd du får lever du med under utbildningens gång och får på så vis en egen erfarenhet och upplevese av vad Ayurvedan kan bidra med för att skapa balans och få bättre hälsa.

 

Yinyogans anatomi :: Bindväv, skelettvariationer och nervsystemet

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vi kikar på olika kroppar ur ett ayurvedisk synsätt med olika skelettvariationer och mjuk- eller stelhet i leder. När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan. Du får grundläggande kunskaper om nervsystemet och vagusnervens betydelse i yinyogan och hur vi kan hjälpa kroppen och sinnet till mer avslappning och balans.

 

Kroppens subtila energisystem :: Chakra

Vi består av mer än den fysiska kroppen som vi kan se och ta på. I varje människa finns livsenergi, prana, som ger oss liv. Prana flöder i kroppen i energikanaler som heter nadis. De ställen i kroppen där många nadis möts kallas energicenter eller chakra. Vi påverkas ständigt av livet och det tar sig uttryck i vårt energisystem. Vi har all möjlighet att medvetandegöra och även påverka vårt energisystem på olika vis och med olika metoder. Det här tittar vi djupare in i under utbildningens gång.

 

Pranayama & Meditation :: Stilla sinnet

Ett sätt att påverka vårt energisystem och även vårt sinne är via andningen. Det finns många andningsövningar som hjälper oss att stilla sinnet och enklare komma till ett meditativt tillstånd. Pranayama är ett verktyg enligt den 8-faldiga vägen som hjälper till lugn och ro i sinnet och gör det enklare att hitta stillhet i meditationsutövandet. Meditation är en övning där vi riktar vår uppmärksamhet inåt för att uppnå ett tillstånd av lugn i sinnet. Vi går igenom olika meditationstekniker som passar bra att integrera med yinyogan,

 

Meditation & Yogafilosofi :: Vår sanna natur, vem är jag?

Vi pratar kring och utforska yogafilosofin. Rötterna som är flera tusen år gamla och som hjälper oss att förstå oss själva och vår omvärld bättre. Allt är föränderligt och allt som kan förändras är inte den du tror du att du är. Vi bygger en identitet från vi föds och en personlighet som vi sedan inte har förmåga att se bortom. Yogan handlar om att hitta hem till sig själv. Sökandet börjar att gå inåt, inte att söka utanför sig själv. Under utbildningen kikar vi även på de gamla skrifterna men även hur vi kan ta till oss all visdom idag och låta oss transformeras att gå bortom sinnet och våra tankar. Vi får en annan förståelse och förhållningssätt och därmed en djupare kontakt med vår sanna natur, intuition och vårt hjärtas längtan.

 

Det unika ledarskapet :: Konsten att leda sig själv och andra

Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra? Vi går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke. Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter. Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem?


Sagt från tidigare elever

”Utbildningen har givit mig en fantastiskt fin trygghet och stabil grund att stå på och jag känner att detta bara är början! Ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att hur mycket det finns att utforska. Detta gäller både i förståelsen av migsjälv, ett holistiskt synsätt på hälsa och i min roll som yogalärare. All kunskap vi har fått ta del av har landat och sått frö i mig och anledningen till att jag gick utbildningen var för att fördjupa mina kunskaper inom yoga och ayurveda för egen del. Men allt eftersom tiden har gått har det blivit så självklart att jag vill dela med mig av all denna fina kunskap och värdefulla insikter till andra. Utbildningen har verkligen lett mig in på vägar jag inte trodde var möjliga innan!” – Emma

”Känner att jag utvecklats både på ett yrkesmässigt och ett personligt plan. Det har skett en mental utveckling med mer kunskap om yogan, yinyogan och bra tips hur man lär ut men ocskå på ett djupare personligt och mer andligt plan.” – Sofie

”Älskar yin och ville fördjupa mig inom just yinyoga och kombinationen med ayurveda lät super lockande och var helt fantastisk.”,  

”De olika stegen/fördjupningarna gjorde det enklare att djupdyka i yinyoga och se hur man kan bygga upp klasser med olika teman som bas. Har fått en djupare förståelse för anatomi, filosofi och ayurveda och sättet att bygga upp klasser.”

”Yinyoga utbildningarna har gett mig en djupare förståelse om de fysiska men även de psykiska styrkor och svagheter som finns hos oss. Att alla element påverkar vare sig vi vill eller inte. Yinyoga är så mycket mer än bara sittandes och liggandes positioner. Det är ett sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot sig själv och mot andra. Jag har nu verktyg så jag kan visa vägen för dem som vill men även för mig själv.”


Lärare på utbildningen

PERNILLA CRISTVALL OCH ANNESOPHIE SJÖBLOM

AnneSophie och Pernilla äger och driver YogaDevi och startade tillsammans alla YogaDevis utbildningar. De har lång erfarenhet av yogans alla delar, är huvudlärare och undervisar i de flesta steg på Yinyogautbildningen.

AnneSophie har stor erfarenhet av yoga och meditation, pranayama, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att inspirera andra till kontakt med de djupare delarna i sig själva. En möjlighet att landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, ayurveda, pranayama, mindfulness, coaching och shamanism och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

YogaDevi startar våren 2023 sin 17:e 200-timmars Lärarutbildning i Yinyoga.

Gästföreläsare och samarbetspartners

REBECCA CARLOWITZ

Rebecca Carlowitz, legitimerad naprapat och yogalärare är med som gästlärare.

JOHAN LJUNGSBERG

Johan Ljungsberg håller föreläsningar i ayurveda på våra yogalärarutbildningar och ger även ayurvediska hälsorådgivningar. Johan har arbetat med ayurveda sedan 1984 och driver Ayurveda-Akademin som är ett kombinerat utbildnings- och hälsocenter i Helenelund, Stockholm. De erbjuder ayurvedisk hälsorådgivning, yoga, ayurvedisk massage, panchakarma-behandling samt retreater. De erbjuder även kurser och certifierade utbildningar. Johan har också erfarenhet av yoga och indisk filosofi sedan 70-talet och är en internationellt utbildad meditationslärare. Johan har tagit emot ett stort antal människor för konsultation och samtal i över 30 år.

Skandinaviska Ayurvedaakadamin

GOVIND RADHAKRISHNAN

Govind gästföreläser på våra Yogalärarutbildningar och ger även individuella sessioner.

Govind is an Indian yoga master who has taught spiritual yoga and meditation in India and Europe since his spiritual awakening as a teenager. He is known for his compassionate way of sharing spiritual knowledge from the ancient Indian path of yoga. Govind is known for mixing his life wisdom with humour and for bridging the cultural differences between east and west.

Govind’s mission is to share awareness about the deeper paths of yoga and to exemplify that practising yoga and meditation with the right attitude, wisdom and awareness will make you enter deeper states of consciousness.

Santhi Yoga


Vad är skillnaden att gå hela utbildningen jämfört med fristående steg?

Om du inte har en tidigare utbildning inom yoga rekommenderar vi hela utbildningen då du får ta del av yogans alla områden som filosofi, anatomi, ayurveda, pranayama och meditation.

I dagsläget finns många korta Yinyogautbildningar och ses mer som fortutbildning för redan etablerade yogalärare. Anledningen till det är att yinyoga som yogaform i sig själv är ganska okomplicerad att utöva och också relativt enkel att lära ut – om man bara utgår ifrån de olika yogapositionerna. Men för att kalla sig yogalärare krävs det lite mer erfarenhet och kunskap inom yogans värld som helhet med områden som anatomi, fysiologi, filosofi och energisystem. Vi har därför valt att skapa en komplett 200-timmars yogalärarutbildning som innehåller en djupdykning i yogans alla områden, och inte bara asanas eller lite av varje ämne på några dagar.

Missar du ett steg har du möjlighet att kika på liveinspelningen vid ett annat tillfälle. Mejla oss för mer information. Vill du hellre gå enstaka temasteg kan du välja vilka fördjupningar som intresserar just dig.

För dig som gått utbildningar hos oss tidigare går det bra att ta de temasteg du saknar för att göra klart din 200-timmars yinyogautbildning.


Vad är Yinyoga?

Yinyoga är en passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia, skelett och kroppen renas från slaggprodukter.

Flödet av qi och prana kommer igång
Dessutom öppnar vi upp flödet av qi och prana i kroppens olika meridianer och nadis Effekten är liknande den vi får av en akuppressursession. Cirkulationen kommer igång och vi blir mjukare. Många av positionerna känns igen från bland annat hathayogan men utövas ur en annan utgångspunkt.

Närvaro
Eftersom vi sitter eller ligger länge i varje position är det samtidigt en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till vår andning och vara närvarande i det som sker just nu. För en stund kan vi glömma det förflutna och framtiden och upptäcka nuet. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt och tränar sinnet lika mycket som kroppen.

Återhämtande form av yoga som gör kroppen mjuk och smidig
Yinyogan är en återhämtande och enkel form av yoga. Sammanlagt finns runt 20-30 olika positioner. Den är en ett bra komplement till mer dynamisk träning där vi aktivererar våra muskler och ständigt är i rörelse, så kallad yangaktivitet. Våra liv idag innefattar ofta så mycket yang. Yinyogan är ett bra sätt att hitta mer balans, en stund för återhämtning och samtidigt bli smidigare.

Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla.

Fördelar med Yinyoga

• Reglerar qi/prana, livsenergi, i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Håller oss flexibla genom att träna leder som stelnar ju äldre vi blir
• Stärker skelettet
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Ger oss kontakt med andetaget
• Passar även eller speciellt stela och äldre
• Kräver inga ombyten eller dusch


Dikter

Här har vi samlat dikter både på svenska och engelska som passar fint under ett yinyogapass.

DIKTER

Vill du anordna en Grundutbildning hos dig?

Vi kommer gärna och håller en Yinyoga Grundutbildning i din stad. Ordnar du 10 elever så får du din plats gratis.

Kontakta oss

Det inre ledarskapet Online :: 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Konsten att leda sig själv och andra

Temasteget  ”Det inre ledarskapet” vänder sig till dig som är eller funderar på att bli yogalärare och vill komplettera med en kurs för att stärka dig själv som individ och i din ledarroll.

Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra?

Under detta temasteg går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke.

Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter.

Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem samt anledningen till varför vi kan ha nytta av att se oss själva som ett personligt varumärke.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK

:: DET INRE LEDARSKAPET & YINYOGA
Under detta temasteg går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som personligt varumärke. Vi övar på det coachande förhållningssättet, tittar på våra styrkor och anledningen till att vi vill förmedla yogans budskap vidare.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM

Datum: 10/4, 17/4 och 24/4 2024
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation.

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial och dokumentation

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Yoga som Yrke” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Det inre ledarskapet fördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Pranayama Online, 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation, 20 timmar

Den här fördjupningen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana. Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under detta temasteg grundläggande kunskaper i pranayama och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yogan.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 1 FÖRINSPELAT YINYOGAPASS:

:: PRANAYAMA/MEDITATION & YINYOGA – Går hand i hand

För att fördjupa det meditativa stadiet i yinyogan passar pranayaman som en fin kombination.

Vi går igenom de pranayamaövningar som passar till yinyogan och vilka effekter de har på sinnet och kroppen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med inslag av pranayama. Du får även lära dig hur du själv sätter ihop pass och vad du bör tänka på. Ett Yinyogapass med pranayama är förinspelat. För egenpraktik får du även en ledd pranayama och meditation för egenpraktik. Dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med pranayamatema
  • Förinspelat temayinyogapass med pranayama och yinyoga
  • Förinspelade pass med pranayama samt meditation för egenpraktik
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum:
24/1, 31/1 och 7/2 2024
Tid: 18.00-20.00
Pris: 3.600 kr
Lärare: AnneSophie Sjöblom

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med pranayamateman samt förinspelade pranayama-, meditations- samt yinyogapass

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Pranayama/meditation” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Pranayama och meditationsfördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Yogafilosofi Online, 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

En fin kombination mellan vår fysiska yogapraktik och utforskande av vårt sinne, 20 timmar

Meditationen är de sista stegen i den 8-faldiga vägen. Meditation hjälper dig att hitta tillbaka in till dig själv och det fridfulla i att landa i ditt eget hjärta, din egen själs varande. Under helgen mediterar vi tillsammans och du får en förståelse för hur det så fint passar in i ett yinyogapass. Hela passet är egentligen en stud av meditation, från börjat till slut.

Du får en djupare kunskap om yogans filosofi, dess källor och visdom. Vi kikar bland annat in i Patanjalis Yoga Sutra som härstammar från vedaskrifterna och är en bok med 196 aforismer som handlar om yogan både praktiskt men även filosofiskt. Hur vi förhåller oss till vårt sinne och det vi upplever.

Kursen ger dig förutom personlig utveckling, kunskaper om och en större förståelse av yogans rötter. Vi kommer att beröra alla de spännande delar som finns i yogan utöver asanas, de fysiska positioner vi gör. Genom ökad förståelse av yogans filosofi kan vi bättre förstå oss själva och därifrån skapa de bästa förutsättningarna för ett fridfullare liv, eller ett liv så som vi önskar.

Vi går bland annat igenom yogans rötter från de mångtusenåriga vedaskrifterna. Vi kommer att beröra purusha (medvetande) och praktriti (materia), yogans syn på våra olika kroppslager (5 olika koshas) och delar av Patanjali yoga sutra, som till exempel den åttafaldiga vägen med yama, niyama, asanas, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana och meditation.

Yamas är en form av etiskt förhållningssätt som hjälper oss hantera relationer utanför oss själva. Att leva våra liv i fred och sanning med oss själva – både i den yttre och den inre världen. Niyamas handlar om ett förhållningssätt till oss själva. Vi ägnar stor möda och tid på våra relationer med vår partner, våra vänner, föräldrar, barn, kollegor och så vidare. Försöker lära känna och förstå oss på andra. Den vi också har att lära känna är oss själva.

Alla våra tankar hindrar oss från att uppleva och vara medveten andetag för andetag. Istället vill vi fly från nuet. Vi tror att den obekväma nuet kan bli lite mer bekvämt. Eller så kan det vara tankarna som flyr nuet genom att konstant längta efter något bättre, som den där goda latten jag ska dricka när passet är slut. Det finns fem olika hinder enligt Patanjali och de kallas kleshas. Vi går grundligt igenom dessa och de 5 hindren passar väl in i vår yogapraktik på mattan och i vardagslivet.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 2 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: YOGAFILOSOFI & YINYOGA
Kunskaperna från yogafilosofin går fint att väva in i yinyogapassen. Du kommer även få en större förståelse för livet och yogans djupare mening. Hur vi förhåller oss till oss själva och livet, våra tankar och känslor. Vem är jag egentligen? Yogafilosofin är en viktig och fin grund att ha med sig både som yogalärare och för egen del först och främst.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med yogafilosofiskt tema. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på. De två Yinyogapassen med är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med yogafilosofitema
  • Förinspelade temayinyogapass
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum: 6/3, 13/3 och 20/3 2024
Tid: 17.00–20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Pris: 3.600 kr inkl. moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med yogafilosofiteman samt förinspelade temayinyogapass.

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Yogafilosofi” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Yogafilosofifördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Chakra Online, 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Vår kropps energisystem, 20 timmar

Chakran är som snurrande hjul i våra kroppar som var och styr olika funktioner i våra kroppar på ett mer energetiskt plan. Du får en djupare förståelse för hur vi genom yinyogan kan balansera de olika chakrana för att skapa en bättre hälsa.

Chakra betyder hjul på sanskrit och ljuscirkel på Hindi. Enkelt förklarat är chakran energicentrum i kroppen och fungerar som portar mellan den inre och den yttre världen. Dom håller samman kropp, tanke och själ och har även som funktion att reglera, försörja och lagra vår livskraft (prana) i kroppen. Enligt yogisk filosofi finns det  72.000 st nadis (energikanaler) i kroppen,och det pratas främst om tre av dom; sushuma, ida och pingala. Där ida nadi och pingala nadi korsar varandra runt sushumna nadi (från korsbenet längs ryggraden) uppstår ett energicenter, ett så kallat chakra.

Det finns sju huvudchakran som följer ryggraden och är kopplade till sushumna nadi. Fem av dem befinner sig i ryggraden. Den nedersta i bäckenet och den sista högst upp på hjässan strax ovanför huvudet

På sanskrit heter de sju olika chakrana: Muladhara, Svadishthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna och Sahasrara chakra.

De olika chakrana representerar olika funktioner i våra kroppar, sinnen och även olika medvetandenivåer. De är även korrelerade till våra olika körtlar i kroppen.

Vi kan genom guidning in i respektive chakra komma i kontakt med vad de olika chakrana står för, börja öppna och och se vad vi behöver balansera i oss själva och i livet.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 2 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: CHAKRA & YINYOGA – Fördjupning i yinyogan

Du får inblick chakranas betydelse och tecken på dess balanser eller obalanser samt hur du kan skapa olika yinyogapass med fokus på chakran och även flera färdiga pass med dig. De kunskaper du får kan du använda i övriga yogapass och även som separat guidade chakrameditationer.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass ur chakranas perspektiv. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De två Yinyogapassen med chakratema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med chakratema
  • Förinspelade yinyogapass med chakratema
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum: 22/11, 19/11 och 6/12 2023
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Pernilla Cristvall
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med chakrateman samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Chakra” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Chakrafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Anatomi Online, 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

SVERIGES FÖRSTA UTBILDNING I YINYOGANS ANATOMI :: SEDAN 2016

UTB ONLINE förstasida

Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi

Den här fördjupningen innehåller kunskaper om bindväv, leder och skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan.

I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vad händer med en skadad bindväv, hur bindväven drar ihop sig av stress vi utsätts för är några av de ämnen vi tar upp.

Vi är alla helt unika, vi har en unik personlighet som inte är någon annan lik. På samma sätt har vi en helt unik kropp. Vi lär oss hur vi kan se olika kroppstyper och vad de innebär ur yinyogans perspektiv. Någon är stel och någon annan mjuk, någon har långa ben och någon kort överkropp. Det finns inga rätt eller fel, vi är alla helt enkelt olika.  När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan.

Ett av de viktigaste momenten i yinyogan är att lära sig slappna av. Genom en lugn andning kan vi låta nervsystemet slappna av och på så vis kommer effekten av yinyogapasset att bli så som det är tänkt. Yin, som står för lugn och avslappning är ledordet. Genom en avslappnad kropp och sinne kommer vagusnerven att stimuleras som bland annat ger bättre matsmältning och immunförsvar.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 4 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: ANATOMI & YINYOGA – Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi.
Du får kunskaper om bindväven och dess påverkan på oss och hur vi kommer åt den under yinyogaklasserna. Vi tittar även in på skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan och i vår vardag. Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass med fokus på anatomi. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De fyra Yinyogapassen med anatomitema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter avslutad sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med anatomitema
  • Förinspelade temayinyogapass med fokus på anatomi
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Datum anmälan & pris

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Datum: 11/10, 18/10 och 25/10 2023
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom och gästföreläsare leg. naprapat Rebecca Carlowitz
Pris: 3.600 kr inkl moms.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med anatomiskt tema samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Anatomi” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Anatomifördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.


Yinyoga & Ayurveda Online, 25 H

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM GÅTT EN YINYOGA GRUNDUTBILDNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

UTB ONLINE förstasida

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda

Under detta temasteg får du inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Enligt yogans filosofi och ayurvedans vetenskap har allt som existerar en livsenergi även kallad prana. Vår hälsa styrs av pranans flöde i kroppen och sinnet. När prana är i obalans kan vi få symtom såväl fysiskt som mentalt. Yoga och ayurveda är två samverkande system som tillsammans hjälper att balansera prana.

Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den gör sig i kroppen via vajus (vindar).

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien. Ordet ayurveda är sanskrit och betyder “ren kunskap om livet”. Ayurveda guidar oss så vi kan leva mer balanserat och hälsosamt på det sätt som passar oss bäst. Det fokuserar bland annat på livsstil, mat och yoga som är anpassat efter varje unik individ.

Vi får hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayureda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Ayurveda ser människan som en kopia på universum i miniatyr. Dom fem elementen i naturen är rymd, luft, eld, vatten och jord. Alla dessa element är representerade i människokroppen som tre doshas; Vata, Pitta och Kapha. Doshorna är styrande för alla fysiologiska och psykologiska processer i oss alla. Balans mellan de tre doshorna är naturlig optimal hälsa.

Varje dosha har speciella egenskaper och funktioner och beskriver vår individuella karaktär, vad vi gillar och inte gillar och våra tendenser. Oftast är vi dominerade av en dosha. Och om en dosha hamnar i obalans, som kan hända av många olika skäl, kan det påverka vår hälsa.


TRE KVÄLLAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK SAMT 3 FÖRINSPELADE YINYOGAPASS:

:: AYURVEDA & YINYOGA – En fin kombination
Ayurvedan och yogan är systervetenskaper och här får du grundläggande kunskaper om ayurveda. Du får tips och råd om hur du kan använda de nya kunskaperna och väva in i dina yinyogapass. På så vis får du ny inspiration på hur du lägger upp yinyogapass och att guida yinyogapass med tema både på ayurveda och även de 5 elementen.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår förslag på yinyogapass ur ayurvedans persektiv. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.  De tre Yinyogapassen med ayurvedatema är förinspelade och dessa har du tillgång till under en månad efter du avslutat sista kurstillfället.

:: Ingår i utbildningen

  • Kursmaterial i form av ett kompendium som du själv laddar ner i pdf
  • Bildspel som presenteras som du själv laddar ner som pdf i efterhand
  • Passupplägg med ayurvedatema
  • Förinspelade temayinyogapass med ayurvediskt perspektiv
  • Diplom efter inlämnade hemuppgifter

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄNDNING VIA ZOOM
Datum: 6/9, 13/9 och 20/9 2023
Tid: 18.00-20.00
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Pris: 3.600 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

BOKA & BETALA

Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Praktisk information får du via mejl 14 dagar innan utbildningsstart.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med ayurvediska teman samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom 25 timmar

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 6-8 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga & Ayurveda” efter genomförd utbildning mejlad till dig.

Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yinyogans anatomi. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Ayurvedafördjupningen är en del av hela yinyogalärarautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.