YOGALÄRARUTBILDNING 50 TIM :: AYNIGÅRDEN :: STOCKHOLM :: GÖTEBORG

Shamanic Yin Flow Lärarutbildning

Denna utbildning passar dig som vill undervisa intuitiva yogaklasser i mjuka flöden med shamansk inriktning, ge en ny dimension till din undervisning eller som en egen inre resa.

BOKA PROVA-PÅ KVÄLL ONLINE 15/10 18.00-18.45

Du får grundläggande kunskaper i det shamanska medicinhjulets fyra riktningar som handlar om att hela vårt förflutna, släppa begränsade tankemönster, sätta nya intentioner utifrån själen och lära oss vägledas av vår intuition till ett högre perspektiv.

Teori varvas med praktiska övningar med fokus på den inre upplevelsen för att väva in det egna utforskandet som en naturlig del och röd tråd genom utbildningen.

Vi går igenom olika shamanska guidningar och hur man kan lägga till trummans ljud för en djupare grundning samt möjlighet att väcka upp mer av vår ursprungskraft.

Vi tittar på yogapositioner och olika intuitiva mjuka yogaflöden som passar för Shamanic Yin Flow samt provar olika Sound Healing instrument och rösttoningsövningar för att hitta vårt alldeles egna uttryck.

För vem?
Du kan gå denna utbildning i yoga och shamanism för att hålla egna klasser i Shamanic Yin Flow, expandera dina kunskaper och ge en ny dimension till din undervisning eller som egen personlig utveckling.

Är du fysioterapeut, samtalsterapeut eller har annan liknande utbildning där du arbetar med människor, passar den här utbildningen också fint som en fördjupning.

NYA UTBILDNINGSSTARTER!
Göteborg: 30 nov–3 dec 2023
Stockholm: 25-28 jan 2024
Aynigården: 26-28 april och 31 maj-2 juni 2024

Upplägg

Utbildningen finns uppdelad i två olika upplägg:

Utbildningen på Aynigården är inriktad som en utbildning i retreatform och är fördelad över två helger samt en avslutande återkoppling via zoom.

Teori varvas med praktiska övningar såväl inomhus som utomhus som eldceremonier, trumresor och meditationsvandringar för att väva in naturens element som en naturlig del i utbildningen.

Utbildningen äger rum mestadels på Aynigården i Snesslinge (mellan Östhammar och Öregrund) och morgonyogan på Societetshuset Källör i Östhammar. Boende bokas på egen hand, förslagsvis Johanssons Trädgårdshotell i Östhammar, ca 10 min från Aynigården.

Vi blir en liten och personlig grupp och därmed begränsat antal deltagare.

Utbildningen i Stockholm och Göteborg är fördelad över fyra heldagar (torsd-sönd) samt en avslutande återkoppling via zoom.

Teori varvas med praktiska övningar och äger rum på YogaDevi i Birkastan och YogaStudion i Göteborg.

Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning och inlämnade hemuppgifter erhåller du ett diplom för 50 tim och är redo att hålla Shamanic Yin Flow klasser.

Godkänd yogalärarutbildning
Shamanic Yin Flow Yogalärarutbildning 50 tim är godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

”Shamanic Yin Flow är en healingresa hem till hjärtat

Yogautbildningens innehåll

:: Shamanism
Vad är shamanism? Vi tar ett varv runt Medicinhjulet, de fyra olika riktningarna, dess element och arketyper.

:: Yin
Vi går igenom vårt energisystem enligt yoga och shamanism samt vad ”Yin” står för och hur vi genom att praktisera med yinkvalitet, kommer åt mer subtila delar av oss själva och kan påverka energiflödet i kroppen.

:: Guidade meditationer & shamanska trumresor
Vi går igenom och övar på olika shamanska guidningar samt hur man kan lägga till trummans ljud för att förstärka till djupare vilotillstånd och kontakt med vår ursprungskraft.

:: Yogapositioner och flöden
Vi går igenom intuitiva och mjuka yogaflöden som passar för Shamanic Yin Flow. Somatiska rörelsemönster som stödjer varje individs kropp och förutsättningar. Du får inspiration och guidning kring olika sätt att skapa teman från din inre visdom.

:: Pranayama
Vi går igenom passande pranayamaövningar enligt Kaivalyadhamatraditionen för att förstärka yinkvaliten.

:: Rösttoning och Sound Healing
Vi provar olika Sound Healing instrument som klang- och kristallskålar, skallra, vindspel mm och röstaktiveringsövningar för att hitta vårt alldeles egna uttryckssätt.

:: Återkopplingskväll via zoom
Vi knyter ihop utbildningen med att ses digitalt för en gemensam återkoppling.

:: Community
Möjlighet att dela och inspireras av andra med samma intressen.

Kompendium Shamanic Yin Flow

I utbildningen ingår ett kompendium med Shamanic Yin Flows olika delar; det shamanska medicinhjulet, vårt energisystem, yinflöden, pranayamaövningar mm.

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10-15 timmar för att integrera dina kunskaper på hemmaplan.

Du får ett fint diplom för ”Shamanic Yin Flow utbildning 50 timmar” efter genomförd utbildning och inlämnade hemuppgifter.

DATUM, PRIS & ANMÄLAN

Aynigården

2 helger, fredag kväll – söndag
26-28 april och 31 maj-2 juni

Tid: Fredag: 18.00-20.30, lördag: 9.00-ca 20.00, söndag: 9.00-ca 16.30.

1 återkoppling via zoom
Söndagen den 30/6, kl 15.30-17.00

Lärare: Pernilla Cristvall
Plats: Aynigården, Snesslinge 218, Östhammar
Pris: 10.500 kr inkl moms. I priset ingår också 2 luncher och en middag på Aynigården. Kostnad för boende tillkommer och bokas själv, se nedan under ”Kurs & Boende”.

Anmälningsavgift: 3.500 kr betalas via faktura i samband med anmälan. Resterande summa betalas senast 10 dagar innan utbildningsstart. Det går bra att dela upp betalningen i 2 delar.

Pågående utbildning:
2 helger, fredag kväll – söndag
8/9-10/9 och 29/9-1/10
1 återkoppling via zoom
Söndagen den 27/10, kl 18-19.30

JAG VILL ANMÄLA MIG TILL AYNIGÅRDEN

Kursplats & Boende

Utbildningen kommer mestadels att ske på Aynigården som ligger cirka två timmars bilväg från Stockholm och drygt en timme från Uppsala. Vi startar varje morgon med yoga i gamla kallbadets hus Källör i Östhammar.

Förslag på boende är mysiga Johanssons Trädgårdshotell i Östhammar som är gång avstånd till Källör men kika gärna också på boende i närheten via Airbnb.

Åker du kommunalt? Beroende på vilket håller du kommer ifrån så går det regelbunden busstrafik mellan Uppsala och Östhammar.

DATUM, PRIS & ANMÄLAN

Stockholm

4 heldagar torsdag-söndag:
Tid:
9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag).
Lunch mellan 12.00-13.15.

Pris: 8.500 kr inkl moms.
Datum: 25-28 januari 2024
Lärare: Pernilla Cristvall
Plats: YogaDevi Birkastan, Tomtebogatan 30

1 återkoppling via zoom
Söndagen den 3/3 2023, kl 18-19.30

Anmälningsavgift: 3.500 kr betalas via faktura i samband med anmälan. Resterande summa betalas senast 10 dagar innan utbildningsstart. Det går bra att dela upp betalningen i 2 delar.

JAG VILL ANMÄLA MIG TILL STOCKHOLM

DATUM, PRIS & ANMÄLAN

Göteborg

4 heldagar torsdag-söndag:
Tid: 9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag).
Lunch mellan 12.00-13.15.

Pris:
8.500 kr inkl moms.
Datum: 30 november – 3 december 2023
Lärare: Pernilla Cristvall
Plats: Yogastudion Vegagatan 16, Göteborg

1 återkoppling via zoom
Söndagen den 21/1 2024, kl 18-19.30

Anmälningsavgift: 3.500 kr betalas via faktura i samband med anmälan. Resterande summa betalas senast 10 dagar innan utbildningsstart. Det går bra att dela upp betalningen i 2 delar.

JAG VILL ANMÄLA MIG GÖTEBORG

Vad är Shamanic Yin Flow?

Shamanic Yin Flow är skapat från Pernillas egna intuition och det egna utforskandet där hon förenat sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga och shamanism till en yogaform där allt vävs samman och hör i hop.

Yoga och Shamanism är som två grenar på ett träd från en och samma rot.

I Shamanic Yin Flow inleder vi klasserna med en shamansk guidning till trummans helande vibrationer och rör oss sedan genom mjuka, intuitiva, meditativa flöden där rörelserna synkroniseras med andningen så vi har möjlighet att släppa på fysiska, emotionella, mentala och själsliga spänningar. Klasserna avslutas med Pranayama och Sound Healing för att nå djupare in i oss själva.

Shamanic Yin Flow är en healingresa hem till hjärtat. Ingen tidigare erfarenhet krävs, passar alla.

Fördelar med Shamanic Yin Flow?

• Ger oss kontakt med vår intuition
• Väcker vår ursprungskraft
• Reglerar vår livsenergi (qi/prana/kawsay)
• Frigör både inre och yttre spänningar
• Stärker våra inre muskler
(djup coreträning och bäckenbottenaktivering)
• Ökar vår kroppsmedvetenhet
• Bygger upp styrka och rörlighet
• Lugnar och balanserar vårt nervsystem
• Tränar vår närvaro i nuet, mindfulness
• Reducerar stress
• Balanserar vårt hormonsystem
• Ger bättre sömn
• Känner oss mer levande och i balans

Lärare på utbildningen

Pernilla cristvall är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med AnneSophie Sjöblom.

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, ayurveda, pranayama, mindfulness, coaching och shamanism och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Sagt om utbildningen

” En helt underbar, lärorik och insiktsfull utbildning! Jag hade förväntningar på helgen men det här blev så mycket mer än någonsin kunnat förvänta mig. Tack för allt!”

”Tack för den fina utbildningen du har skapat. Kursen har inspirerat mig att hitta nya sätt att omfamna yogan”.

”Yogaformen Shamanic Yin Flow gav mig fin påfyllning som yogalärare vad gäller spännande meditationer och sound healing inslag. Underbart att vara deltagare i en Shamanic Yin Flow klass, kände verkligen att jag kom in i djup yinkvalitet. Älskar det mjuka flow-flödet och den återkommande djupandningen med rotlåset. Fin mix mellan yin&yang.”

”Den här typen av yogaform känns verkligen fritt och lekfullt samtidigt som man kommer åt blockeringar på ett kraftfullt sätt”.