YINYOGAUTBILDNING :: TEMASTEG :: AYURVEDA & ANATOMI :: STOCKHOLM

Yinyoga Ayurveda & Anatomi

Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi och inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

För vem?
För dig som gått vår Yinyoga Grundutbildning eller liknande och vill får en djupare inblick i yogans alla delar. Den här utbildningshelgen är tillägnad ayurveda och anatomi.

Efter utbildningen
Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för temasteget Yinyoga Ayurveda & Anatomi.

Vi har utbildat i Yinyoga sedan 2014 och var en av de första i Sverige att hålla Yinyogautbildningar. Sedan dess har intresset för egenfördjupning och att börja leda andra bara ökat.

Datum, anmälan och pris

Datum:  10-12 mars 2023
Tid:
9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag)
Plats:
YogaDevi Fridhemsplan, Pontonjärgatan 36
Lärare:
AnneSophie Sjöblom
Pris:
8.800 kr (inkl. moms)

Boka & Betala

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Sagt från tidigare elever

Mer förståelse om ayurveda, mig själv och andra. Bra tips och råd jag också kunnat ta till mig och använda i mitt egna liv”.

” Bra kunskap om anatomi särskilt inom yinyogan och att vi alla är olika”.


Yinyoga Ayurveda & Anatomi innehåll

TRE HELDAGAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK:

:: AYURVEDA – Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda
Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den rör sig i kroppen via vajus (vindar). Du får kunskap i att skapa och hålla balanserande pass utifrån ayurvedans perspektiv samt även färdiga yinyogapass anpassat för respektive dosha.

:: ANATOMI – Grundläggande kunskaper i yinyogans anatomi.
Du får kunskaper om bindväven och dess påverkan på oss och hur vi kommer åt den under yinyogaklasserna. Vi tittar även in på skelettvariationer samt nervsystemets och vagusnervens betydelse i yinyogan och i vår vardag. Du får lära dig mycket om din egen kropp (all kunskap börjar med sig själv) samt även hur du kan se olika kroppstyper i din yinyogaklass och hur kan guida dina elever utifrån deras förutsättningar för att få ett skönt yinyogapass med den effekt vi är ute efter i yinyogan.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår grundläggande yinyogapass som du får med dig i varierande tid. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på. Flera av passen är förinspelade och dess har du tillgång till under en månad.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med anatomiskt och ayurvediskt tema samt förinspelade temayinyogapass

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga Ayurveda & Anatomi” efter genomförd utbildning.