Kurser i Restorativeyoga

Restorativeyoga passar dig som genom djupavslappning vill förebygga stress eller behöver återhämta dig under perioder av oro, utmattning, trötthet och livsomställningar. Vi gör vilande positioner med stöd av kuddar & filtar. Restorativeyoga är återhämtande med fokus på vårt energisystem.

RESTORATIVEYOGA
Söndagar 16.15-17.45 :: 4/9-18/12
16 ggr 3.200 kr
Birkastan :: Tomtebogatan 30
Lärare: Maria Halldén
Passar alla nivåer

BOKA KURS

Restorativeyoga

Djupavslappning för kroppen och själen

Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga med fokus på återhämtning. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess.

Vi använder bolster, kuddar och filtar för att ligga så skönt som möjligt för att ge kroppen och sinnet en skön vila. Vi stannar länge i varje position.

Vill du komma på ett pass där du får återhämtning från vardagen genom att bara liggande få vila dig i form är det här yogan för dig.

Det finns matta att låna och vi yogar i vanliga bekväma träningskläder. I restorativeyogan kan man bli lite sval då vi stannar länge i varje position. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Omklädningsrum finns.

Det finns matta att låna och vi yogar i vanliga bekväma träningskläder. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Omklädningsrum finns.

Studion öppnar 15 minuter innan klassens start och stänger 15 minuter efter avslutad klass. Här kan du läsa mer om helgdagar då vi har stängt.

Fördelar med yogakurs

När du bokar dig på kurs har du en plats reserverad varje tillfälle och behöver inte tänka på att boka vecka för vecka. Vill du hellre droppa-in när det passar dig köper du något av våra yogakort istället.

Missar du en klass under en terminskurs tar du igen så länge kursperioden pågår. Du av-/ombokar själv i bokningssystemet (gäller ej helg-/intensivkurser).

Boka kurs

Via vårt bokningssystem bokar och betalar du din yogakurs. Första gången du gör ett köp skapar du en profil antingen via din webbläsare eller via YogaDevis app på din mobil eller padda. På din personliga sida har du en bra överblick över dina köp och bokningar.

Skapa profil & boka kurs

Utbildningar i Restorativeyoga

Baskunskaper i Restorativeyoga, 40 timmar

Upplägget i grundutbildningen ger en bra bas inom restorativeyogan. Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper om restorativeyoga, syftet med restorativeyoga samt en genomgång av de vanligaste positionerna och hur vi använder props till som är en viktig del i restorativeyogan. Du får också möjlighet att utforska lärarrollen utifrån den kunskap och erfarenhet du redan har. I utbildningen ingår ett kompendium och hemuppgifter.

Fördelar med Restorativeyoga

• Reglerar och balsanserar livsenergi i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Passar alla
• Speciellt bra för rygg, höft och ben