STOCKHOLM :: GÖTEBORG

Restorativeyoga Grundutbildning

Baskunskaper i Restorativeyoga, 40 timmar

Upplägget i grundutbildningen ger en bra bas inom restorativeyogan. Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper om restorativeyoga, syftet med restorativeyoga samt en genomgång av de vanligaste positionerna och hur vi använder props till som är en viktig del i restorativeyogan. Du får också möjlighet att utforska lärarrollen utifrån den kunskap och erfarenhet du redan har. I utbildningen ingår ett kompendium och hemuppgifter.

Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador med fokus på vårt energisystem. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.

Restorativeyoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig under perioder av oro, utmattning, trötthet och livsomställningar.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så passar denna utbildning med grundkunskaper i Restorativeyoga.


Sagt om utbildningen

”Kraften i restorative, ödmjukhet inför min kropp och sinne, lärdomen som smyger sig på fortfarande långt efter utbildningen.” – Marita

”Utbildningen är intressant då den går in på djupet i Restorative yoga och hur viktigt det är att komma ner i varv, vilket många av oss kan ha svårt för. Att få landa och bara vara med sig själv var väldigt fint och värdefullt för mig. För mig personligen blev det ett sätt att ytterligare komma i kontakt med min kropp och dess signaler, vilket har varit värdefullt för mig i min process att lära mig leva med mina kroniska sjukdomar och smärta. Jag kan varmt rekommendera dig att gå utbildningen, oavsett om det är något du gör för din egen del eller om du vill arbeta med det.” – Emmely


Lärare: Kajsa Rudin har många yogautbildningar och stor erfarenhet av Ayurveda. Här bland annat diplomerad som Ayurvedisk Terapeut, Hathayogalärare 200h, Yinyoga lärare 200 h, Medicinsk yogalärare, Restorativelärare, Mindfulness instruktör, Samtals Coach enl ICF, fördjupningar inom Yoga Nidra, Mindfulness och stresshantering.

Datum, anmälan och pris

Tid: Torsdag – lördag 8.30 till 16.30, söndag 8.30 – 16.00. Lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 6.700 kr inkl moms.


GÖTEBORG
Datum: 2-5/2 2023
Lärare: Kajsa Rudin
Plats: Göteborg
Boka & betala

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Restorativeyoga Grundutbildning innehåll

4 heldagar varvade med teori och praktik

:: Restorativeyogans historia

Var har Restorativeyogan sitt ursprung och vad är förutsättningarna för att det ska vara Restorativeyoga börjar vi med att prata kring på första utbildningsdagen.

:: Restorativeyogans fördelar

Det finns flera fysiska och mentala effekter av att utöva Restorativeyoga som pratar kring samt även vilka målgrupper som påverkas och upplever ökad livskvalitet av den här formen av yoga.

:: Restorativeyogans perspektiv

Det finns vissa förutsättningar för att vi ska få ut mesta möjliga effekt av Restorativeyoga. Vi kikar in på de guidlines som hjälper kroppen att få den djupa återhämtning som Restorativeygoan erbjuder. Både ur ett yogiskt energimässigt perspektiv men även ur ett västerländs perspektiv där vi tittar in på nervsystemets påverkan på kroppen och sinnet.

:: Restorativeyogans positioner

Vi går grundligt igenom Restorativeyogans positioner och kikar på varianter med stöd/props samt går igenom kontraindikationer.  Vi övar två och två i de olika positionerna för att få möjlighet att testa på både standard och lyxversionen av varje position med hjälp av de olika stöden och propsen vi använder oss av.

:: Lärarrollen

Vad innebär det att instruera i Restorativeyoga, vad är det du som instruktör behöver tänka på. Vi har lång erfarenhet av att lära ut yoga och vi delar med oss om vår erfarenhet om lärarrollen samt ger tips på hur du kan instruera och bygga upp olika grupper.

:: Passupplägg

I YogaDevis kompendie ingår grundläggande Restorativeyogapass som du får med dig. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.

Kompendium med dokumentation och färdiga Restorativeyogapass

I utbildningen ingår ett kompendium med dokumentation, alla grundläggande restorativeyogapositioner samt flera passupplägg.

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10-12 timmar. Du får ett fint diplom för ”Restorativeyoga Grundutbildning 40 timmar” efter genomförd utbildning.

Fördelar med Restorativeyoga

:: Reglerar och balanserar livsenergi i kroppen

::  Lugnande  nervsystemet

:: Ger djup avslappning

:: Tränar närvaro i nuet mindfulness

:: Passar alla