FÖRDJUPNING :: ONLINE LIVESÄNDNING VIA ZOOM

Yinyoga & Kinesisk Medicin

Yin & yang, qi, de fem elementen och meridianer kopplat till våra inre organ, 20 timmar

Den här fördjupningen i kinesisk medicin vänder sig till dig som gått grundkursen i yinyoga och vill komplettera med kunskaper om qi och meridianer och hur vi kan påverka dessa genom yinyogan.

När vi i ett avslappnat läge stannar länge i en yinyogaposition aktiverar vi bindväven i kroppen. Genom bindväven går kanaler som kallas för meridianer enligt traditionell kinesisk medicin. I meridianerna flyter qi, en slags livskraft, som påverkar oss både fysiskt och mentalt.

Yinyogan gör att kommer flödet av qi igång i kroppen och hjälper oss att bli mer balanserade. Varje meridian är kopplad till ett inre organ som i sin tur är kopplat till ett av naturens fem element.

De kunskaper du får under dagarna kan du använda i dina yinyogapass eller som inspiration i andra yogapass. Men kunskapen går djupare än så och ger dig en större förståelse för hur naturen, du själv och alla runt om dig påverkas av de olika årstiderna, eventuella obalanser och dominanser av de olika elementen/organen.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad Kinesisk Medicin. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.

Boka & betala

ONLINE :: LIVESÄND VIA ZOOM
Datum: 4/5, 18/5 och 25/5 2022
Tid: 18.00-20.00
Lärare: Rebecca Carlowitz
Pris: 3.200 kr inkl moms. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Boka & betala

YINYOGA & KINESISK MEDICIN

Fördjupningen innehåller temaupplägg av olika pass utifrån meridiansystemet. Den innehåller kunskap kring de fem elementen, som är kopplade till våra inre organ, och hur de påverkar oss som individer. Du får lära dig att använda några akupressurpunkter som används inom traditionell kinesisk medicin (TCM).

INGÅR:

  •  Förinspelade temayinyogapass
  •  Passupplägg med tema
  •  Kursmaterial, dokumentation

I fördjupningen ingår hemuppgifter.