Yogaretreat på Högbonden

Nytt datum kommer inom kort för 2023

Varmt välkommen att följa med på yogaretreat till magiska ön Högbonden på Höga Kusten med utsikt över Bottenhavets brusande vågor.

Det här retreatet med temat ”HÄR OCH NU” vänder sig till dig som vill släppa vardagen och tankeflödet, komma djupare in i dig själv och skala av gamla mönster för att ge plats för ny energi.

Vi förenar yoga, andningsövningar och varande med inspiration från ayurveda och shamanism för att skapa en mer medveten livsstil.
Vi inviger retreatet med en lugn yogaklass på fredag eftermiddag/kväll och fortsätter sedan under lördag och söndag morgon med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Morgonklassen är ledd men för dig som vill praktisera mysore style går det utmärkt.

Vi varvar sedan lugnare återhämtande yogapraktik och workshops med samtal/delning och reflekterande övningar om det som är ”här och nu”.

Det finns också gott om egen tid för att utforska ön på egen hand. Lyssna till sjöfåglarna, ta en långsam promenad på vindlande naturstigar och njuta över den makalösa utsikten med dess dramatiska och karga natur.

Det här är ett retreat för alla, Inga förkunskaper behövs.

Lärare: Pernilla Cristvall och Åsa Bergman
Datum: 10-12 juni 2022
Tid: fred 10 juni kl 16.30 till sönd 12 juni 13.30.
Plats: Högbonden, Höga Kusten
Kurspris: 2.300 kr
Tillkommer: Kost och logi 3.040 kr/person (960 kr enkelrumstillägg) som betalas direkt till Högbonden.
I priset inkluderas: Båt t/r, lakan och handduk, logi, 2 frukost, 2 middag, 1 lunch och bastu.

Frågor? Kontakta Åsa Bergman  076-836 90 14 eller Pernilla Cristvall 070-772 11 10.

Senast anmälan: 1 maj 2022 (i mån av plats).
Intresseanmälan och mer information: info@yogadevi.se

BOKA & BETALA KURSPRIS 2.300 kr

Fredag den 10 juni
14.45  – Samling Barsta
15.00 –  15.30 – Båttur till Högbonden
16.30 – 17.15 – Samling med fika och presentation av helgen.
17.15 – 18.30 – Shamanic Yin
18.30 – 20.00 – Middag
20.00 – 21.00 – Kvällsmeditation

Lördagen den 11 juni
07.15 – 09.00 – Pranayama, Ledd Ashtangayoga eller Mysore Style
09.00 – 10.00 – Frukost
10.00 – 12.30 – Workshop
13.00 – 15.00 – Lunch/Egen tid
15.00 – 17.00 – Workshop
17.00 – 18.30 – Egen tid (ev bastu)
18.30 – 20.00 – Middag

Söndagen den 12 juni
07.15 – 09.00 – Pranayama, Ledd Ashtangayoga eller Mysore Style
09.00 – 10.00 – Frukost
10.00 – 12.30 – Workshop
12.30 – 13.30 – Lunch och hemgång
13.45 – Båttur tillbaka till Barsta

TA MED:
Yogamatta
Filt eller sjal till lugnare yogapraktiken


FÄRJA TILL HÖGBONDEN

Kommer ni med bil parkerar ni i Barsta och tar båten därifrån som tar cirka 10 min.
KOST & LOGI
3.040 kr/person (960 kr enkelrumstillägg) som betalas direkt till Högbonden. I priset inkluderas: Båt t/r, lakan och handduk, logi, 2 frukost, 2 middag, 1 lunch och bastu.

Kontakta Högbonden för kost och logi via telefon 073-096 29 31 eller info@hogbondenfyr.se.

Om Högbonden
Högbonden ligger i havsbandet mellan Härnösand och Örnsköldsvik, och nås med båt från Nordingrå socken. Överst på klippan står fyren med den gamla fyrvaktarbostaden, intill randen av ett bråddjupt stup. Här härskar kargheten och vädrets oberäkneliga skiftningar.

Högbondens naturreservat innehåller inte bara ön Högbonden, utan även öarna Höglosmen och Furan.
Läs mer om fyrens historia och uppbyggnad.

Om Pernilla

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Det gör hon via kurser, workshops, utbildningar och resor inom yogans alla områden. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Om Åsa

Åsa är utbildad Ashtanga- och Yinyoga lärare på Yoga Devi i Stockholm. Där har hon också haft förmånen att assistera Ashtangayogautbildningar med sina lärare. Åsa har även drivit studion Yoga Shala i Sundsvall där hon numera undervisar Ashtanga- och Yinyoga.

”Jag fyller mig kontinuerligt med utbildningar och workshops – en inre resa som ständigt pågår. Att undervisa i yoga är en gåva som jag med glädje vill dela med mig av. Alla har vi för första gången stått på mattan, vi möts och börjar där.” 

Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Yinyoga

I Yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Pranayama

Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien som strävar efter att kropp, sinne, medvetande och omgivning är i samspel. Vi tar hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayurveda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Shamanism är en visdomstradition. En praktisk spirituell väg från omedvetenhet till medvetenhet; att leva genom hjärtat. I hjärnan är vi begränsade men i hjärtat kan vi förstå så mycket mer via våra känslor. Att själva vara det vi vill se i vår omvärld. Har vi fred inom oss blir det också fred på jorden.