YINYOGAUTBILDNING :: TEMASTEG :: YOGAFILOSOFI & YOGA SOM YRKE :: STOCKHOLM

Yinyoga Yogafilosofi & Yoga som Yrke

Utbildningen innehåller djupare kunskap om yogans filosofi, dess källor och visdom. Vi tittar på vår egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga?

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs.

För vem?
För dig som gått vår Yinyoga Grundutbildning eller liknande och vill får en djupare inblick i yogans alla delar. Den här utbildningshelgen är tillägnad Yogafilosofi och Yoga som yrke.

Efter utbildningen
Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för temasteget Yogafilosofi och Yoga som yrke.

Vi har utbildat i Yinyoga sedan 2014 och var en av de första i Sverige att hålla Yinyogautbildningar. Sedan dess har intresset för egenfördjupning och att börja leda andra bara ökat.

Datum, anmälan och pris

Datum: 22-24 september 2023
Tid: Fredag – lördag 9.00 till 16.30 (söndag 16.00).
Lunch mellan 12.00-13.30.
Plats: YogaDevi Fridhemsplan, Pontonjärgatan 36
Lärare:
Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom
Pris: 8.800 kr inkl moms

Boka & Betala

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Sagt från tidigare elever

”Väldigt fint och en bra insikt i yogafilosofin och vad yoga är egentligen.”

”Verkligen att knyta ihop säcken, som yogalärare och livet i stort.  Väldigt givande och fint, som en nystart på det ”nya livet” som yogalärare”.

Yogafilosofi & Yoga som yrke innehåll

TRE HELDAGAR VARVADE MED TEORI OCH PRAKTIK:

:: YOGAFILOSOFI – En fin kombination mellan vår fysiska yogapraktik och utforskande av vårt sinne.

Vad innebär det egentligen att vara upplyst och vem är jag bortom mina tankar? Genom yogafilosofi kan vi bättre förstå oss själva och vårt sinne och därifrån skapa de bästa förutsättningarna för ett fridfullare liv eller ett liv så som vi önskar. Vi blickar in i de gamla skrifterna som exempelvis Patanjali Yoga Sutra och hur vi kan ta del av de gamla visdomarna i vårt vardagsliv. Kunskaperna från yogafilsofin går fint att väva in i yinyogapassen.

:: YOGA SOM YRKE Konsten att leda sig själv och andra

Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra? I Yoga som yrke går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan). Vi tittar också lite djupare på vår egen roll som ledare, våra styrkor och anledningen till att vi vill förmedla yogans budskap vidare. Vad vi vill förmedla och för vem samt anledningen till varför vi kan ha nytta av att se oss själva som ett personligt varumärke.
Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendie ingår grundläggande yinyogapass som du får med dig i varierande tid. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på. Flera av passen är förinspelade och dess har du tillgång till under en månad.

Kompendium med dokumentation och färdiga yinyogaklasser

I utbildningen ingår ett kompendium med kursmaterial, dokumentation, passupplägg med tema yogafilosofi, yoga som yrke samt förinspelade temayinyogapass.

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yinyoga Yogafilosofi & Yoga som yrke” efter genomförd utbildning.