Yinyoga & Chakra med helande toner

Yinyoga & Klangmeditation

Varmt välkommen till denna långa yogaklass med fokus på återhämtning via  yinyoga, pranayama (andningsövningar) och helande toner av klang och mantran som påverkar vårt energiflöde med dess chakran på ett djupgående plan.

Ljudet och vibrationerna av klang- och kristallskålarnas toner hjälper dig att uppnå djupare avslappning och aktiverar kroppens förmåga till självläkning och tillgång till ny energi.

Vi inleder med stillsam och rogivande yinyoga där vi stannar länge i varje position för att grunda oss och komma ner i kroppen och övergår till enkla, avkopplande andningsövningar.
Klassen avslutas med klangmeditation där du till ljudet från tibetanska klangskålar och quartzkristallskålar ligger ner och låter de läkande vibrationerna och tonerna leda dig in i en djupavslappning.
Kom gärna i sköna, bekväma kläder och gärna ett par varma sockor och extra tröja då man kan blir lite frusen när vi ligger i stillhet samt kommer åt yindelarna i kroppen.

Praktisk information:

För vem?
För dig som längtar efter vila, återhämtning och energipåfyllning.

Datum: 29 oktober 2022
Tid: 10.30-13.00
Lärare: Pernilla Cristvall och Marie Wahlstedt
Plats: Pontonjärgatan 36
Pris: 550 kr

Begränsat antal deltagare, boka nu!

Boka & betala

OM YINYOGA

Yinyoga är meditation i stilla rörelse. En avkopplande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra. Den utförs liggande eller sittande med avslappnade muskler och under en längre tid, cirka fem minuter i varje position.

OM PRANAYAMA

Pranayama är andningsövningar som förbättrar andningen och lugnar sinnet. Du får djupare kontakt med andetaget som hjälper dig både i yogan och i vardagen.

Ordet pranayama betyder andningstekniker eller andningskontroll och ursprunget kommer från prana som betyder livsenergi, yama som betyder disciplin eller kontroll samt ayama som betyder utvidgning eller förlängning.

OM KLANGMEDITATION

De vibrationer som klangskålarna skapar går igenom hela kroppen ända ner till cellnivå och renar och balanserar kroppens energi. Vibrationerna ger din kropp en inre massage. Spänningar släpper och fysiska skador får en möjlighet att läka.

Även om du inte är van att meditera så hjälper klangen och vibrationerna dig att skingra dina tankar och du kommer snabbt in i djup och vilsam meditation.

OM CHAKRAN & YOGANS ENERGISYSTEM
Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem. Energisystemet innehåller bland annat energikanaler och  energicenter, våra chakran, som är placerade längs ryggraden. När vi får obalanser i kropp, sinne och/eller själ är ofta ett eller flera av våra chakran undertryckta eller överstimulerade och energin kan då inte passera obehindrat eller så passerar den alltför snabbt.

OM MANTRAN
Mantran har sina rötter i Indien och har använts inom olika österländska traditioner i cirka 3000 år. Ordet mantra är en sammansättning av orden manas och tra på sanskrit, som betyder sinne respektive verktyg eller instrument och betydelsen av ordet mantra kan tolkas som ett verktyg för sinnet.