Ashtangayoga på Skiathos

Tema: Yogavecka i shamansk anda12-19 maj 2024

Följ med till Skiathos med Pernilla Cristvall

Varmt välkommen att följa med på yogaresa i shamansk anda till vackra grekiska ön Skiathos

Västra Skiathos är ett pärlband av små stränder och ännu mindre byar, perfekt för en semester med mycket avkoppling. Vi kommer att bo på exklusiva Elivi hotell, ett modernt hotell med eleganta rum och design som är i harmoni med naturen och nära flera av Skiathos fina stränder.

Under veckan startar vi morgonen utomhus i paviljongen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Morgonklassen är ledd där vi varje dag övar på att memorera positionerna men för dig som vill praktisera mysore style går det utmärkt.

Vi har också eftermiddagspass i shamansk anda med lugnare yogapraktik som pranayama (andningsövningar), yinyoga och shamanic yin flow för att sträcka ut kroppen, lugna ner sinnet och öva på att släppa taget och vara här och nu.

Vi inleder varje eftermiddagsklass med lite teori om hur vi kan ta hjälp av yoga och shamanism som verktyg, för att hitta balans i livet.

Det finns också gott om egen tid för att utforska ön på egen hand, till fots eller ut till havs.

Varför inte göra en härlig utflykt till någon av de kringliggande byarna eller bara njuta på hotellets egen strand, vid poolområdena eller besöka hotellets stora spaavdelning. Vill du ha en mer aktiv semester kan du träna i gymmet eller spela tennis.

Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna.

"Tack för en rik, inspirerade och välgörande yogavecka. Det betyder mycket för mig, jag har verkligen tankat ny energi! Du är en bra förmedlare och sann kraft” - Ulrika

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Shamanic Yin Flow är skapat från Pernillas egna intuition och det egna utforskandet där hon förenat sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga och shamanism till en yogaform där allt vävs samman och hör i hop. I Shamanic Yin Flow varvar vi intuitiva mjuka yogaflöden med shamanska guidningar, andningsövningar och inslag av sound healing för att nå djupare in i oss själva.

Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra och samtidigt ett perfekt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning. Yinyoga påverkar yindelarna i kroppen genom att töja och stärka inre djupt liggande strukturer som leder, ben och bindväv. I Yinyogan påverkar vi också vår kropps energisystem med dess chakrasystem.

Pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Arrangör: Ving
När:
12-19 maj 2024
Lärare:
Pernilla Cristvall med support av Matthew Lyntonpå eftermiddags workshops
Var:
Grekland, Skiathos, Elivi
Pris:
Fr. 15.995 del i dubbelrum inkl. frukostbuffé
Res från:
Stockholm
I priset ingår:

 • Flyg från Arlanda
 • Del i dubbelrum
 • Transfer
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage
 • Frukostbuffé
 • Ashtangayoga
 • Shamanic Yin Flow
 • Yinyoga
 • Pranayama (andningsövningar)
 • Workshops i shamansk anda

Bokning sker via Vingresor, läs mer om yogaresan här.


Generellt upplägg :
07.30-09.00 Ashtangayoga (6 tillfällen)
16.30-18.00 Workshops (5 tillfällen)
Plats: Yogapaviljongen
Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Anmälan och betalning

Om Pernilla

Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling där hon väver samman sina olika erfarenheter och kunskaper inom yoga, ayurveda, shamanism pranayama, mindfulness och coaching och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Pernilla startade och driver YogaDevi tillsammans med AnneSophie Sjöblom yogastudios i Stockholm sedan 2014. YogaDevi är väl etablerade inom ashtangayoga, yinyoga och yogalärarutbildningar.

Pernilla driver också Spiritual Uplift med verksamhet i inre och yttre ledarskap med shamansk inriktning på Aynigården utanför Östhammar.