Ashtangayoga på Madeira

Tema: Yogans alla delar20– 27 april 2021Flyttat till april 2022!

Följ med till Madeira med Pernilla CristvallArrangör: Ving

Varmt välkomna till en härlig vecka på vackra Madeira i yogans tecken med fyllt yogaprogram och en levadavandring längs magiska vyer.

Under veckan startar vi morgonen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Morgonklassen är ledd där vi varje dag övar på att memorera positionerna men för dig som vill praktisera mysore går det utmärkt.

Vi har också eftermiddagspass med lugn yogapraktik som pranayama och  yinyoga för att sträcka ut vår bindväv, lugna ner sinnet samt öva på att vara här och nu. Vi inleder varje klass med lite prat om yoga som helhet, hur den påverkar oss på flera plan och hur vi kan ta hjälp av yogan som livsstil, för att hitta balans i livet.

Vi får även en smakbit av Madeiras underbara natur på en halvdags levadavandring med guide i frodig grönska och exotisk miljö.

Det finns också gott om egen tid för mer vandring, att utforska ön och den charmiga huvudstaden Funchal med historiska gränder, katedraler och kyrkor eller bara njuta på det mysiga hotellet som är beläget alldeles intill havet. På hotellområdet finns bland annat ett jättefint spa med relaxavdelning, havsbad med pool och ett dykcenter.

Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna.


Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Yinyoga

I Yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Pranayama

Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Datum: 20 – 27 april 2021
Lärare: Pernilla Cristvall
Var: Madeira, Hotel Galomar
Avresa från: Stockholm, Göteborg
Pris: Från 13.083:- per person

Bokning sker via Vingresor här, läs mer om yogaresan här.

I priset ingår:
• Flyg t/r
• Mat ombord
• Transfer till hotellet
• Hotellövernattning 7 nätter
• Halvpension, frukost och middag alla dagar exklusive dryck
• Yoga och workshops
• Halvdags vandringsutflykt

Mer information om yoga på Madeira läser du om på Vingresor.


Generellt upplägg :
07.30-08.45 Ashtangayoga (6 tillfällen)
17.00-18.15 Workshops (4 tillfällen och 1 introduktion/välkomstmöte)
Plus en halvdags vandring
Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Läs mer om anmälan och betalning