Ashtangayoga på Lefkas

FULLBOKAD!Tema: Yogavecka i shamansk anda6-13 maj 2023

Följ med till Lefkas med Pernilla CristvallArrangör: Ving

Varmt välkommen att följa med på yogaresa i shamansk anda till vackra grekiska ön Lefkas!

Lefkas är känt för sitt azurblå vatten, mysiga bergsbyar och fina stränder. Vi kommer att bo på Porto Galini hotell, byggt i klassisk grekisk stil med vitkalkade väggar och blå fönsterluckor. Hotellet ligger vackert inbäddat i grönska på en sluttning med fantastisk utsikt mot det Joniska havet och bergen på det grekiska fastlandet vid den lilla byn Nidri.

Under veckan startar vi morgonen utomhus i paviljongen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Morgonklassen är ledd där vi varje dag övar på att memorera positionerna men för dig som vill praktisera mysore style går det utmärkt.

Vi har också eftermiddagspass i shamansk anda med lugnare yogapraktik som pranayama (andningsövningar) och shamanic yin flow för att sträcka ut kroppen, lugna ner sinnet och öva på att släppa taget och vara här och nu.
Vi inleder varje eftermiddagsklass med lite teori om hur vi kan ta hjälp av yoga och shamanism som verktyg, för att hitta balans i livet.

Det finns också gott om egen tid för att utforska ön på egen hand, till fots eller ut till havs.
Varför inte göra en härlig utflykt till någon av de kringliggande bergsbyarna eller bara njuta på hotellets egen strand, vid poolområdena eller besöka hotellets stora spaavdelning. Vill du ha en mer aktiv semester kan du träna i gymmet eller spela tennis.

Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna.


Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Shamanic Yin Flow
I Shamanic Yin varvar vi yinyogans stilla positioner med långsamma dynamiska yinrörelser, shamanska guidningar, andningsövningar och sound healing för att nå djupare in i oss själva.

I Shamanic Yin Flow inleder vi med en shamansk guidning och fortsätter sedan att röra oss i mjuka, meditativa flöden där rörelserna synkroniseras med andningen så vi har möjlighet att släppa på fysiska, emotionella, mentala och själsliga spänningar. Klasserna avslutas med pranayama och soundhealing för att nå djupare in i oss själva.

Pranayama

Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Datum: 6-13/5 2023
Lärare: Pernilla Cristvall
Var: Lefkas, Porto Galini
Avresa från: Stockholm, Arlanda
Pris: Från 11.095:- per person inkl. halvpension
Enkelrumstillägg (begränsat antal) från 2.900:-

Bokning sker via Vingresor, läs mer om yogaresan här.

I priset ingår:

  • Flyg från Arlanda
  • Del i dubbelrum
  • Transfer
  • Mat ombord på flyget
  • Yogapass enligt program
  • Bagage
  • Halvpension

Generellt upplägg :
07.30-09.00 Ashtangayoga (6 tillfällen)
16.30-18.00 Workshops (5 tillfällen och 1 introduktion/välkomstmöte)
Plats: Yogapaviljongen
Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Anmälan och betalning