Ashtangayoga på Lefkas

Tema: Yoga som livsstil7-14 maj 2022

Följ med till Lefkas med Pernilla CristvallArrangör: Ving

Varmt välkommen att följa med på yogaresa till vackra grekiska ön Lefkas!

Lefkas är känt för sitt azurblå vatten, mysiga bergsbyar och fina stränder. Vi kommer att bo på Porto Galini hotell, byggt i klassisk grekisk stil med vitkalkade väggar och blå fönsterluckor. Hotellet ligger vackert inbäddat i grönska på en sluttning med fantastisk utsikt mot det Joniska havet och bergen på det grekiska fastlandet vid den lilla byn Nidri.

Under veckan startar vi morgonen utomhus i paviljongen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Morgonklassen är ledd där vi varje dag övar på att memorera positionerna men för dig som vill praktisera mysore style går det utmärkt.

Vi har också eftermiddagspass med lugn yogapraktik som pranayama (andningsövningar) och yinyoga för att sträcka ut vår bindväv, lugna ner sinnet samt öva på att vara här och nu. Vi inleder varje klass med lite prat om yoga som helhet, hur den påverkar oss på flera plan och hur vi kan ta hjälp av yogan som livsstil, för att hitta balans i livet.
Det finns också gott om egen tid för att utforska ön på egen hand, till fots eller ut till havs.

Varför inte göra en härlig utflykt till någon av de kringliggande bergsbyarna eller bara njuta på hotellets egen strand, vid poolområdena eller besöka hotellets stora spaavdelning. Vill du ha en mer aktiv semester kan du träna i gymmet eller spela tennis.


Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Yinyoga

I Yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Pranayama

Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Datum: 7-14/5 2022
Lärare: Pernilla Cristvall
Var: Lefkas, Porto Galini
Avresa från: Stockholm, Arlanda
Pris: Från 10.795:- per person inkl. halvpension

Bokning sker via Vingresor, läs mer om yogaresan här.

I priset ingår:

  • Flyg från Arlanda
  • Del i dubbelrum
  • Transfer
  • Mat ombord på flyget
  • Yogapass enligt program
  • Bagage
  • Halvpension

Generellt upplägg :
07.30-09.00 Ashtangayoga (6 tillfällen)
16.30-18.00 Workshops (5 tillfällen och 1 introduktion/välkomstmöte)
Plats: Yogapaviljongen
Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Anmälan och betalning