HELGFÖRDJUPNING :: STOCKHOLM

Restorativeyoga & Meditation

Meditationstekniker samt förhållningssätt till medveten närvaro. Ett unikt tillfälle att lära dig meditera med Sture Johansson, en mycket erfaren lärare och meditatör.

Har du ett sinne som oftast är aktivt med massor med tankar? Vill du hitta en egen praktik med meditation? Då är den här helgkursen något för dig. Den är en del i vår Restorativeyogautbildning men passar lika fint att komma på för att få djupare kunskaper om meditation och dess tekniker. Under helgen får du både teoretiska och praktiska verktyg för att reducera stress och öka ditt inre lugn.

Sture Johansson har lång erfarenhet och guidar oss på ett ödmjukt sätt in i meditationens värld.

”Jag har varit intresserad av personlig och andlig utveckling sedan 1976. Under 11 år bodde jag i ett center för Tibetansk buddism i Skottland. Där hade jag förmånen att utöva meditation och få personlig guidning av Akong Rinpoche och Lama Yeshe. Av dessa 11 år tillbringade jag 3 år i avskild meditationsretreat. Jag har dessutom gjort resor till Indien där jag har varit i kontakt med olika lärare, bl. a. Swami Muktananda som jag bodde hos i 7 månader. Andra lärare har varit Swami Gitananda och Lama Zopa Rinpoche. De senaste 10 åren har jag arbetat i Hälsans hus på Fjällgatan med akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness. Numera driver jag Byvalla, ett buddistiskt kollektiv och retreatcenter i Dalarna.”

Veronica Holm inleder varje morgon med stillsam Restorativeyoga.

Sagt om kurshelgen

“Insikten jag fortfarande bär med mig, jaha är det här meditation, är det inte svårare än så, meditation som innan varit mytomspunnet och svårt, blev enkelt, tillgängligt och jag mediterar numera varje dag.”

För vem?

Fördjupningen är en del av hela utbildningen Restorativeutbildning (100 tim), men går också att välja som enstaka kurs för ditt eget intresse. Du behöver inte vara yogalärare för att gå den här helgen. Om du vill få ett diplom efter avslutad helg, lämnar du in hemuppgifter till oss via mejl.

Boka & betala

Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.

14-15 augusti 2021
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.650 kr. Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Boka & betala

FÖRDELAR MED MEDITATION

  • Minskar negativa känslor, stress och ångest
  • Ökar vår kreativitet och medvetenhet
  • Stärker vår medkänsla
  • Ökar vår koncentration
  • Ger bättre sömn
  • Ökar känslomässig stabilitet
  • Minskar blodtrycket
  • Ger positiva förändringar på hjärnan
  • Förbättrar minnet

OM MEDITATION

Meditation och Mindfulness är en upplevelsebaserad metod hämtad från zenbuddism för att vara mer närvarande där vi riktar vår uppmärksamhet inåt som; tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser och utåt genom sinnena som; känsel, lukt, och smak. Det centrala inom mindfulness är acceptans. Att släppa kontrollen om det som varit och komma ska och bara tillåta sig att vila i det som är för stunden.

Mindfulness har också visat sig i forskning hjälpa oss att reducera stress och smärta, öka vår koncentration och motivation samt stärka vår självbild och därför något som fler företag väljer att ta in på sina arbetsplatser.

VI SOM UNDERVISAR

Sture Johansson har bott 11 år på ett center för tibetansk buddism i Skottland varav 3 år i avskild meditationsretreat. De senaste 10 åren har han arbetat med akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness.

Veronica Holm, certifierad E-RYT200 (RYT500) enligt YA och utbildad i bla hathayoga, yinyoga, restorativeyoga och yoga nidra.

Fördjupningshelgen varvas med teori och praktik med Sture Johansson och praktik med Veronica Holm.