HELGFÖRDJUPNING :: STOCKHOLM

Restorativeyoga & Mindfulness

Avslappnings- och meditationstekniker samt förhållningssätt till medveten närvaro, 20 tim

Under 2 kursdagar får du såväl teoretisk som praktisk inblick i mindfulness grunder och tillgång till kraftfulla verktyg för att reducera stress och öka ditt inre lugn.

Sture Johansson guidar oss i grundläggande mindfulnesstekniker genom medvetna rörelser, kroppsscanning och meditation samt teori om mindfulness olika förhållningssätt, för ökad närvaro i vardagen.

Veronica Holm inleder varje morgon med stillsam Restorativeyoga.

För vem?

Fördjupningen är en del av hela utbildningen Restorativeutbildning (100 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen. Ett perfekt komplement till våra övriga läratutbildningar.

Boka & betala

Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.

STOCKHOLM:
20-21 februari 2021
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.650 kr. Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Boka & betala

FÖRDELAR MED MINDFULNESS

  • Minskar negativa känslor, stress och ångest
  • Ökar vår kreativitet och medvetenhet
  • Stärker vår medkänsla
  • Ökar vår koncentration
  • Ger bättre sömn
  • Ökar känslomässig stabilitet
  • Minskar blodtrycket
  • Ger positiva förändringar på hjärnan
  • Förbättrar minnet

OM MINDFULNESS

Mindfulness är en upplevelsebaserad metod hämtad från zenbuddism för att vara mer närvarande där vi riktar vår uppmärksamhet inåt som; tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser och utåt genom sinnena som; känsel, lukt, och smak. Det centrala inom mindfulness är acceptans. Att släppa kontrollen om det som varit och komma ska och bara tillåta sig att vila i det som är för stunden.

Mindfulness har också visat sig i forskning hjälpa oss att reducera stress och smärta, öka vår koncentration och motivation samt stärka vår självbild och därför något som fler företag väljer att ta in på sina arbetsplatser.

VI SOM UNDERVISAR

Sture Johansson har bott 11 år på ett center för tibetansk buddism i Skottland varav 3 år i avskild meditationsretreat. De senaste 10 åren har han arbetat med akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness.

Veronica Holm, certifierad E-RYT200 (RYT500) enligt YA och utbildad i bla hathayoga, yinyoga, restorativeyoga och yoga nidra.

Fördjupningshelgen varvas med teori och praktik med Sture Johansson och praktik med Veronica Holm.