Kurser i Mediyoga Järfälla

Terapeutisk och lugn yoga

En kurs för dig som vill ha hjälp att minska och hantera stress. Mediyoga (medicinsk yoga), är en terapeutisk yogaform med lugna och stärkande yogaövningar, samt andningstekniker. Ett effektivt verktyg mot exempelvis stress, sömnbesvär, ångest, högt blodtryck och rygg- nackbesvär. Passar även för gravida och som rehabyoga.

Vi lägger ner god tid på avslappning och på att etablera den medvetna andningen som är en av de viktigaste teknikerna för att skapa välmående och varva ner kropp och sinne.

Yogapassen varierar mellan lätta mjuka rörelser med inslag ibland av något mer avancerade rörelser med dynamik och uthållighet. Inga förkunskaper krävs.

Det finns matta att låna och vi yogar i vanliga bekväma träningskläder. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Omklädningsrum och dusch finns.

Fördelar med yogakurs

När du bokar dig på kurs har du en plats reserverad varje tillfälle och behöver inte tänka på att boka vecka för vecka. Vill du hellre droppa-in när det passar dig köper du något av våra yogakort istället.

Missar du en klass under en terminskurs tar du igen så länge kursperioden pågår. Du av-/ombokar själv i bokningssystemet (gäller ej helg-/intensivkurser).

Snabbguide bokningssystem

JÄRFÄLLA
MEDIYOGA FÖR HORMONBALANS
Torsdagar 16.30-17.45
15/4- 10/6, 8 ggr
Pris: 1.400 kr
Lärare: Gigi Fridfinnsdottir

På den här mediyogakursen kommer vi göra yoga positioner för att balansera våra hormoner,  det endokrina systemet.

Vi lägger ner god tid på avslappning och på att etablera den medvetna andningen som är en av de viktigaste teknikerna för att skapa välmående, att varva ner kropp och sinne.

Yogapassen varierar mellan lätta mjuka rörelser med inslag ibland av något mer avancerade rörelser med dynamik och uthållighet. Inga förkunskaper krävs.

Efter varje klass får du med dig en övning att reflektera över inför nästa tillfälle.

Köp kurs

JÄRFÄLLA
MEDIYOGA MED CHAKRATEMA
Torsdagar 16.30-17.45
4/2- 25/3, 8 ggr
Pris: 1.400 kr
Lärare: Gigi Fridfinnsdottir

På den här mediyogakursen kommer vi vid varje tillfälle fördjupa oss i ett chakra. Det sista tillfället går vi igenom alla våra 7 stora chakran.

Ordet chakra betyder hjul. Chakrapunkterna följer ryggraden och går från slutet av ryggraden upp till högsta delen av huvudet. De påverkar vårt liv, hur vi mår, beteende, humör och medvetenhet. Varje chakra relaterar till olika kroppsdelar, körtlar och vårt nervsystem. De har därför ett stort inflytande på vårt psykiska och fysiska välbefinnande. Med hjälp av yoga kan vi balansera och reglera våra chakran på olika sätt.

Efter varje klass får du med dig en övning att reflektera över inför nästa tillfälle.

Köp kurs

YogaDevi Järfälla

Veddestavägen 24 :: Stjärnhuset

Studion öppnar 15 minuter innan klassens start. Här kan du läsa mer om helgdagar då vi har stängt.

Fördelar med Mediyoga

• Reglerar och balsanserar livsenergi i kroppen
• Lugnande och balanserande för nervsystemet
• Ökar smidigheten i kroppen
• Smörjer och tränar leder, ligament och bindväv
• Bra komplement till annan dynamisk träning
• Ger djup avslappning
• Tränar närvaro i nuet, mindfulness
• Passar alla
• Speciellt bra för rygg, höft och ben