Triggerpunkter & Yinyoga – Fullbokad!

med Rebecca Carlowitz

I den här workshopen blandar Rebecca (leg naprapat/yogalärare) pressur och yinyoga. 

Vi använder oss av block och bollar för att massera bindväven och olika triggerpunkter som är vanligt förekommande hos de flesta av oss. Vissa områden är mer smärtsamma än andra men känslan efteråt är otroligt befriande. Spänningar släpper och en lätthet infinner sig.

Varför är pressur och yinyoga så effektivt på bindväven och varför känns det så bra efter att vi tryckt på stela, låsta områden trots att vi är duktiga och promenerar och tränar regelbundet? Det beror på att de flesta av oss har många timmars stillasittande däremellan. Stillasittandet påverkar bindväven negativt. Pressuren återfuktar och löser upp bindväv som stelnat till.

Det mesta av vår aktivitet sker i huvudet nu för tiden och inte i kontakt med kroppen. Pressuren hjälper din hjärna att återskapa en relation och kommunikation med din kropp som kan vara hjälpsam i områden du är stel och har ont i.

Vi kommer tillsammans att göra ett långt yinyogapass där vi berör varje del av kroppen samtidigt som du får en förklaring till området vi berör och varför vi just där eventuellt upplever problem och smärta. Vi inleder passet med en lättare förklaring till triggerpunkter och deras verkan, samt en kortare meditation.

Datum: 15 januari 2023
Tid: 13.00-15.30
Pris: 500 kr
Plats: YogaDevi Järfälla, Veddestavägen 24
Lärare: Rebecca Carlowitz

Boka & betala

Datum: 15 januari 2023
Lärare: Rebecca Carlowitz
Plats: Veddestavägen 24
Pris: 500 kr

BOKA HÄR