Yoga & Vedic Art i Toscana

Följ med på ett härligt försommarretreat med AnneSophie Sjöblom och Renée Breig

1–8 juni 2024

Varmt välkommen på en härlig vecka med en fin kombination av Yoga och Vedic Art som öppnar upp, ger insikt, tillåter, förenar och ger ett tillstånd av ödmjukhet. Vad sägs om att bo och kursa alldeles bredvid skogen där det sägs att Dante fanns sig själv. Mitt i hjärtat av Toscana ligger Antico Borgo di Tignano, stället vi håller till på.

Kursen innehåller förutom Yoga & Vedic Art (måleri), andningsövningar, ledda meditationer, utflykt och framförallt tid för kontemplation i vacker miljö. Varför inte en skön stund vid poolen eller en promenad i omgivningarna

Yoga och Vedic Art har sina rötter från de över 5000 år gamla Vedaskrifterna från Indien och som påstås innehålla den högsta sanningen. Veda står för kunskap – ren kunskap. Yogan öppnar ödmjukt upp våra sinnen och leder oss till ett lugn. Vedic Art tillåter oss att gå djupare in i vår källa av frihet och av vetskapen att inget är rätt eller fel, bara olika. Texter och övningar i Vedic Art väcker upp och vi blir medveten om att vi har all potential vi behöver inom oss.

Vi håller till mitt i den undersköna Toscanska landsbygden på den vackra gården Antico Borgo di Tignano med anor från 1600-talet. Gården har en fantastisk vidsträckt utsikt och ägs av mycket trevliga Gabriella.

Vedic Art är en väg till självkännedom genom konstnärligt skapande. Det handlar om att väcka upp den kunskap som redan finns inom oss. Låt känslan som dyker upp komma fram på duken. För den som målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet, låta skapandet sköta sig självt. För den som aldrig hållit i en pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån. Vi målar både på förmiddagen och eftermiddagen.

Yoga är en möjlighet att upptäcka sitt inre och ta bort slöjorna som hindrar oss att leva i vår fulla potential. Öppna upp kroppen och sinnet med lymfyoga och pranayama. Upptäck dig själv på djupet i ett lugnt, meditativt och återhämtande yinyogapass/meditation där det finns möjlighet att möta dig själv i nuet. Yogan passar både nybörjare och erfarna. Vi börjar morgonen med yoga och andningsövningar tillsammans.

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för alla – både nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av yoga och/eller Vedic Art måleri.

Dagarna ser ungefär ut så här: (med reservation för eventuella ändringar)
• Lymfyoga
• Frukost
• Vedic Art (måleri)
• Vegetarisk lunch
• Vedic Art (måleri)
• Sol, bad, promenad, egen tid
• Yinyoga och pranayama (andningsövningar)
• 3-rätters genuint lagad italiensk vegetarisk middag

Mitt i veckan har vi en heldagsutflykt. Utflykten är frivillig att följa med på.
Mer info på plats.

”Ibland faller allt på plats! fick kombinera bästa yogan med den bästa konsten tillsammans med likasinnade i en otroligt vacker miljö i Toscana tillsammans med mina inspirerande lärare Fia och Reneé, kunde inte blivit bättre. Toscana in my heart! Risken är stor att vi ses igen nästa år.” /Olle

Datum: 1-8 juni (lördag till lördag)
Maila din anmälan till: renee@breig.se
Sista anmälningsdag 29 februari 2024

Mejla så sänder vi mer information

Om AnneSophie Sjöblom och Renée Breig

AnneSophie Sjöblom har lång erfarenhet av yoga, pranayama, meditation, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs att se de djupare delarna i människan bortom tankarna och egot.

Renée Breig är konstnär och Vedic Art-lärare sedan flera år. Hon håller kurser i Sverige och utomlands och har hittills haft ett antal utställningar i Europa, USA och Kina.

V Ä L K O M M E N ♥
AnneSophie och Renée