6 SÖNDAGAR UNDER ETT ÅR :: STOCKHOLM

Ashtangayoga - assisteringar och lära sig leda andra

Här får du lära dig att guida andra och leda Ashtangayogaklasser samt hur du lägger upp klasser och kurser för både nybörjare och fortsättare. Den ädla konsten att justera kommer vi också att lägga en hel del fokus på och öva på varandra.

Att lära sig leda andra är även en fördjupning av sin egen yogapraktik och för de flesta även en personlig utveckling. Vi går varsamt fram och ses 6 söndagar under ett år där du får i uppgift att öva det du lärt dig mellan gångerna vi ses. Vi kommer att öva mycket praktiskt direkt på yogamattan och på varandra samt även gå igenom en del teori. Är det något vi som lärare i Ashtangayogan får mycket erfarenhet av så är det att justera andra och läsa av kroppar. Något som vi med glädje delar med oss av på den här kursen. Den är en del av Ashtangayoga Lärarutbildning 200 timmar.

Kursen innehåller:

❥ Öva att leda i trygga små grupper
❥ Lärarrollen
❥ Kursupplägg för nybörjare och fortsättare i Ashtangayoga
❥ Varför hjälper, assisterar vi?
❥ Observera, lyssna och känna in
❥ Energiriktningen i kroppen
❥ Följa andetaget
❥ Linjering
❥ Konsten att justera fysiskt och verbalt
❥ Hållbara justeringar för både lärare och elev
❥ Följa med hela vinyasaflödet
❥ Modifiera asanas individuellt
❥ Användning av props

För vem?

Den här kursen passar dig som är helt ny eller känner att du behöver mer kunskap och möjlighet att öva på att leda andra i Ashtangayoga. Vi vänder oss till dig som vill lära dig mer om den ädla konsten i att justera eller hands-on adjustments som det också kallas och varför vi gör justeringar/assisteringar.

Passar också dig som redan undervisar i Ashtangayoga och andra fysiska yogaformer som vinyasa flow där många av ashtangayogans positioner finns med.

Efter utbildningen?

Har du gjort hemuppgifterna och övat dig i att leda andra får du ett diplom. Då är du också redo att börja hålla egna yogaklasser/kurser.

Du har även fått med dig kunskaper, både praktiskt och teoretiskt hur du assisterar och justerar andra både fysiskt och verbalt.


Datum & pris

Datum och tid: 6 söndagar 8.00-16.00
20/11 2022
12/2 2023
26/3 2023
23/4 2023
10/9 2023
8/10 2023

Pris: 12.000 kr
Anmälningsavgift, betalas vid bokning: 1.500 kr
Betala resterande 10.500 kr innan 1/11 eller välj delbetalning.
Delbetala november samt i april: 5.250 kr/per tillfälle
Delbetala 12 månader; 890 kr/månad
Mejla oss på tt@yogadevi.se om du önskar delbetala.

Plats: YogaDevi Birkastan, Tomtebogatan 30
Lärare: AnneSophie Sjöblom och Maria Olsten

BETALA ANMÄLNINGSAVGIFTBETALA SLUTAVGIFT

AnneSophie Sjöblom

AnneSophie Sjöblom är yogalärare och YogaDevis grundare och studioägare tillsammans med Pernilla Cristvall. AnneSophie har lång erfarenhet av yogans alla delar, asanas, pranayama, meditation, ayurveda och yogafilosofi. Hon drivs av att dela med sig av sina erfarenheter och att se och inspirera fler att få kontakt med de djupare delarna i sig själva. Landa i hjärtat bortom tankarna och identifikationerna, där visdomen och intuitionen finns.

Maria Olsten

Maria Olsten äger och driver YogaDevi som franchisestudio i Järfälla sedan 2018. Maria har lång erfarenhet av Ashtangayoga och är en av huvudlärarna på Yogalärarutbildningen tillsammans med AnneSophie Sjöblom.