YOGAFÖRDJUPNING 40 TIM :: STOCKHOLM

Restorativeyoga & Yoga Nidra

Yinyoga fördjupning med Restoraretiveyoga & Yoga Nidra, 40 timmar

För vem?
Den här utbildningen passar dig som är Yinyogalärare och vill fördjupa dina Yinyogaklasser med Restorativeyogapositioner och Yoga Nidra för att guida till ett djupare vilotillstånd.

Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper om Restorativeyoga, genomgång av de vanligaste positionerna och hur vi använder props till som är en viktig del i Restorativeyogan samt Yoga Nidrans grunder.

Du får också möjlighet att utforska lärarrollen utifrån den kunskap och erfarenhet du redan har. I utbildningen ingår ett kompendium och hemuppgifter.

Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur Iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador med fokus på vårt energisystem. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.

Restorativeyoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig under perioder av oro, utmattning, trötthet och livsomställningar.

Yoga Nidra är en kraftfull guidad meditationsteknik som går på djupet och utförs liggandes i savasana eller i Restorativeyogaposer.

I Yoga Nidra tränar vi oss i att förbli medvetna samtidigt som vi sänker frekvensen till ett djupt vilotillstånd, vilket är läkande för både kropp och sinne.


Sagt om utbildningen

”Kraften i restorative, ödmjukhet inför min kropp och sinne, lärdomen som smyger sig på fortfarande långt efter utbildningen.” – Marita

”Utbildningen är intressant då den går in på djupet i Restorative oga och hur viktigt det är att komma ner i varv, vilket många av oss kan ha svårt för. Att få landa och bara vara med sig själv var väldigt fint och värdefullt för mig. För mig personligen blev det ett sätt att ytterligare komma i kontakt med min kropp och dess signaler, vilket har varit värdefullt för mig i min process att lära mig leva med mina kroniska sjukdomar och smärta. Jag kan varmt rekommendera dig att gå utbildningen, oavsett om det är något du gör för din egen del eller om du vill arbeta med det.” – Emmely

Datum, anmälan och pris

Tid: Torsdag – söndag 9.00 – 16.00. Lunch mellan 12.00-13.15.
Pris: 6.700 kr inkl moms.


Datum: 14-17/9 2023
Lärare: Inga-Lill Erlandsson
Plats: Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Boka & betala

Se våra boknings- och betalningsvillkor.
Praktisk information kommer 14 dagar innan utbildningsstart.

Restorativeyoga & Yoga Nidra innehåll

4 heldagar varvade med teori och praktik

:: Restorativeyogans och Yoga Nidras historia
Var har Restorativeyoga och Yoga Nidra sitt ursprung.

:: Restorativeyogans och Yoga Nidras fördelar
Hur Restorativeyoga och Yoga Nidra kan stärka kroppens självläkning mot bland annat stress, oro, ångest och utmattning.

:: Restorativeyogans perspektiv
Det finns vissa förutsättningar för att vi ska få ut mesta möjliga effekt av Restorativeyoga. Vi kikar in på de guidelines som hjälper kroppen att få den djupa återhämtning som Restorativeygoan erbjuder. Både ur ett yogiskt energimässigt perspektiv men även ur ett västerländsk perspektiv där vi tittar in på nervsystemets påverkan på kroppen och sinnet.

:: Restorativeyogans positioner
Vi går grundligt igenom de vanligaste positionerna inom Restorativeyogan  och kikar på varianter med stöd/props samt går igenom kontraindikationer. Vi övar två och två i de olika positionerna för att få möjlighet att testa på både en enklare och lyxigare variant av varje position med hjälp olika stöd och props.

:: Lärarrollen
Vad det innebär att undervisa i Restorativeyoga och Yoga Nidra och vad man behöver tänka på som lärare.

:: Passupplägg
I YogaDevis kompendium ingår grundläggande Yin- och Restorativeyogapass samt Yoga Nidra guidningar som du får med dig. Du får även lära dig hur du själv bygger upp klasser samt hur du kan guida Yoga Nidra på ett personligt sätt.

Kompendium med dokumentation och färdiga Yin & Restorativeyogapass

I utbildningen ingår ett kompendium med dokumentation, alla grundläggande Restorativeyogapositioner, flera passupplägg med Yin- och Restorativeyoga samt kortare och längre guidningar i Yoga Nidra.

Hemuppgifter och diplom

Vi vill att du gör hemuppgifter som tar ca 10-12 timmar. Du får ett fint diplom för ”Yin & Restorativeyogautbildning 40 timmar” efter genomförd utbildning.

Fördelar med Restorativeyoga

:: Reglerar och balanserar livsenergi i kroppen
:: Lugnande  nervsystemet
:: Ger djup avslappning
:: Tränar närvaro i nuet mindfulness

Fördelar med Yoga Nidra

:: Släpper mentala-, emotionella- och muskulära spänningar.
:: Hjälp att somna och ersätter sömn.
:: Reducerar stress och ångest.
:: Läker vårt energisystem.
:: Balanserar det endokrina systemet.