Yogafördjupning

 YINYOGA & KINESISK MEDICIN

PÅBYGGNADSFÖRDJUPNING

Yin & yang, qi, de fem elementen och meridianer kopplat till våra inre organ

Den här helgen i kinesisk medicin vänder sig till dig som gått grundkursen i yinyoga och vill komplettera med kunskaper om qi och meridianer och hur vi kan påverka dessa genom yinyogan.

När vi i ett avslappnat läge stannar länge i en yinyogaposition aktiverar vi bindväven i kroppen. Genom bindväven går kanaler som kallas för meridianer enligt traditionell kinesisk medicin. I meridianerna flyter qi, en slags livskraft, som påverkar oss både fysiskt och mentalt.

Yinyogan gör att kommer flödet av qi igång i kroppen och hjälper oss att bli mer balanserade. Varje meridian är kopplad till ett inre organ som i sin tur är kopplat till ett av naturens fem element.

De kunskaper du får under dagarna kan du använda i dina yinyogapass eller som inspiration i andra yogapass. Men kunskapen går djupare än så och ger dig en större förståelse för hur naturen, du själv och alla runt om dig påverkas av de olika årstiderna, eventuella obalanser och dominanser av de olika elementen/organen.

Vi kommer under helgen att praktisera pass utifrån meridiansystemet.


Kursinnehåll Yinyoga & Kinesisk medicin

Fördjupningen innehåller temaupplägg av olika pass utifrån meridiansystemet. Den innehåller kunskap kring de fem elementen, som är kopplade till våra inre organ, och hur de påverkar oss som individer. Du får lära dig att använda några akupressurpunkter som används inom traditionell kinesisk medicin (TCM).

Varje morgon startar med ett yinyogapass.


Datum Stockholm:
Nytt datum kommer, mejla oss på tt@yogadevi.se
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Lördag 8.30-16.30, söndag 8.30-16.00 (lunch mellan 12.00-13.30)
Pris: 3.500 kr inkl moms
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36


Datum Göteborg:
26-27 oktober, 2019
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Lördag 8.30-16.30, söndag 8.30-16.00 (lunch mellan 12.00-13.30)
Pris: 3.500 kr inkl moms
Plats: Göteborgs kundaliniyogacenter

Boka Yinyoga & Kinesisk medicin här


Boka och betala

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in avgiften för fördjupningen i via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser. Läs mer här om våra boknings- och avbokningsregler