Yogafördjupning

PRANAYAMA & MEDITATION

FÖRDJUPNING

Balanserande pranayama som stillar sinnet som leder oss lättare in i meditation, 30 tim

Den här 3-dagarskursen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana. Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under dagarna grundläggande kunskaper i pranayma och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yogan.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad pranayama. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.


Kursinnehåll yinyoga & pranayamafördjupning

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Ibland hålls vissa teoretiska föreläsningar tillsammans med deltagare från ashtangayogafördjupningen. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.

Passen som leds under helgen består alltid av yinyoga, pranayama och en kortare meditation. På så vis får du prova effekten av att utöva pranayama tillsammans yinyoga. Vi går grundligt igenom alla pranayamaövningar och vilka effekter de har på sinnet och kroppen, vilka doshor (vata, pitta, kapha) som balanseras av de olika övningarna samt vilka andningsövningar som passar tillsammans med ett yinyogapass. Pranayama och meditation går lika bra att utöva som en full praktik utan yinyoga och passar bra att utöva i samband med alla olika yogaformer.

Du får också förslag på passupplägg för att kombinera yinyoga, pranayama och meditation.

Varje morgon startar med ett yinyogapass.

Datum Stockholm:
15-17 mars 2019
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Boka och betala Yinyoga & Pranayama här

Datum Göteborg:
27-29 september 2019
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (16.00 på söndagen) och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: Santih Desa i Göteborg

Boka och betala Yinyoga & Pranayama här


Kursinnehåll ashtangayoga & pranayamafördjupning :: NYHET!

Fördjupningen är en del av hela ashtangayogautbildningen (250 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Ibland hålls vissa teoretiska föreläsningar tillsammans med deltagare från yinyogayogafördjupningen. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.

Passen som leds under helgen består av ashtangayoga, pranayama och en kortare meditation. På så vis får du prova effekten av att utöva pranayama tillsammans ashtangayoga. Vi får en djupare kontakt med andetaget vilket hjälper oss i vår ashtangayogapraktik. Vi går grundligt igenom alla pranayamaövningar och vilka effekter de har på sinnet och kroppen, vilka doshor (vata, pitta, kapha) som balanseras av de olika övningarna samt vilka andningsövningar som passar tillsammans med ett ashtangayogapass. Pranayama och meditation går lika bra att utöva som en full praktik utan ashtangayoga.

Varje morgon startar med ashtangayoga samt pranayama.

Datum Stockholm:
25-27 januari 2019
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Garvargatan 22, Kungsholmen, Stockholm

Boka och betala Asthangayoga & Pranayama här


Boka och betala

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in avgiften för fördjupningen i via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser. Läs mer här om våra boknings- och avbokningsregler