Yogafördjupning

CHAKRAN & ENERGISYSTEMET

FÖRDJUPNING

Vår kropps energisystem enligt yogafilosofin, 30 tim

Chakran är som snurrande hjul i våra kroppar som var och styr olika funktioner i våra kroppar på ett mer energetiskt plan. Du får under den här 3-dagarskursen en djupare förståelse för hur vi genom yinyogan kan balansera de olika chakrana för att skapa en bättre hälsa.

Chakra betyder hjul på sanskrit och ljuscirkel på Hindi. Enkelt förklarat är chakran energicentrum i kroppen och fungerar som portar mellan den inre och den yttre världen. Dom håller samman kropp, tanke och själ och har även som funktion att reglera, försörja och lagra vår livskraft (prana) i kroppen. Enligt yogisk filosofi finns det  72.000 st nadis (energikanaler) i kroppen,och det pratas främst om tre av dom; sushuma, ida och pingala. Där ida nadi och pingala nadi korsar varandra runt sushumna nadi (från korsbenet längs ryggraden) uppstår ett energicenter, ett så kallat chakra.

Det finns sju huvudchakran som följer ryggraden och är kopplade till sushumna nadi. Fem av dem befinner sig i ryggraden. Den nedersta i bäckenet och den sista högst upp på hjässan strax ovanför huvudet

På sanskrit heter de sju olika chakrana: Muladhara, Svadishthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna och Sahasrara chakra.

De olika chakrana representerar olika funktioner i våra kroppar, sinnen och även olika medvetandenivåer. De är även korrelerade till våra olika körtlar i kroppen.

Vi kan genom guidning in i respektive chakra komma i kontakt med vad de olika chakrana står för, börja öppna och och se vad vi behöver balansera i oss själva och i livet.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad yogans energisystem och chakran. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.


Kursinnehåll yinyoga & chakrafördjupning

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Ibland hålls vissa teoretiska föreläsningar tillsammans med deltagare från ashtangayogafördjupningen. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.

Du får inblick chakranas betydelse och tecken på dess balanser eller obalanser samt hur du kan skapa olika yinyogapass med fokus på chakran och även flera färdiga pass med dig hem. De kunskaper du får kan du använda i övriga yogapass och även som separat guidade chakrameditationer.

Varje morgon startar med ett yinyogapass.

Datum Stockholm:
30 november-2 december 2018
Lärare: Pernilla Cristvall
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Boka Yinyoga & Chakra, Sthlm här

Datum Göteborg:
26-28 april 2019
Lärare: Agneta Beckman
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: Santih Desa i Göteborg

Boka Yinyoga & Chakra, Gbg här


Kursinnehåll ashtangayoga & chakrafördjupning :: NYHET!

Fördjupningen är en del av hela ashtangayogautbildningen (250 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Ibland hålls vissa teoretiska föreläsningar tillsammans med deltagare från yinyogayogafördjupningen. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen. Du får inblick chakranas betydelse och tecken på dess balanser eller obalanser samt hur du kan skapa olika yinyogapass med fokus på chakran och även flera färdiga pass med dig hem. De kunskaper du får kan du använda i övriga yogapass och även som separat guidade chakrameditationer.

Varje morgon startar med ashtangayoga.

Datum Stockholm:
1 – 3 mars 2019
Lärare: Agneta Beckman
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Garvargatan 22, Kungsholmen, Stockholm

Boka Ashtangayoga & Chakra här


Boka och betala

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in avgiften för fördjupningen i via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser. Läs mer här om våra boknings- och avbokningsregler