Yogafördjupning

AYURVEDA

FÖRDJUPNING

Grundläggande kunskaper i det indiska hälsosystemet ayurveda, 30 tim

Under de 3 kursdagarna får du inblick i de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor.

Enligt yogans filosofi och ayurvedans vetenskap har allt som existerar en livsenergi även kallad prana. Vår hälsa styrs av pranans flöde i kroppen och sinnet. När prana är i obalans kan vi få symtom såväl fysiskt som mentalt. Yoga och ayurveda är två samverkande system som tillsammans hjälper att balansera prana.

Vi tittar på hur vi alla präglas av de olika elementens påverkan i våra kroppar och sinnen. Alla har vi olika sätt att agera på stress och vad vi hämtar energi från och upplever som tillfredställande i livet. Vi går även igenom yogans och ayurvedans gemensamma nämnare prana och hur den gör sig i kroppen via vajus (vindar).

Ayurveda är ett gammalt medicinskt holistiskt hälsosystem från Indien. Ordet ayurveda är sanskrit och betyder “ren kunskap om livet”. Ayurveda guidar oss så vi kan leva mer balanserat och hälsosamt på det sätt som passar oss bäst. Det fokuserar bland annat på livsstil, mat och yoga som är anpassat efter varje unik individ.

Vi får hjälp av ayurvedans kunskaper som uppmuntrar oss att balansera vår hälsa efter olika stadier i livet, årstider, omgivningen vi lever och arbetar i. Alla dessa faktorer har stor inverkan på vår hälsa och från ayureda lär vi oss att anpassa vår livsstil så vi kan fortsätta att leva i harmoni med vår kropp, själ och sinne och på så sätt leva i optimal hälsa i vår fulla potential.

Ayurveda ser människan som en kopia på universum i miniatyr. Dom fem elementen i naturen är rymd, luft, eld, vatten och jord. Alla dessa element är representerade i människokroppen som tre doshas; Vata, Pitta och Kapha. Doshorna är styrande för alla fysiologiska och psykologiska processer i oss alla. Balans mellan de tre doshorna är naturlig optimal hälsa.

Varje dosha har speciella egenskaper och funktioner och beskriver vår individuella karaktär, vad vi gillar och inte gillar och våra tendenser. Oftast är vi dominerade av en dosha. Och om en dosha hamnar i obalans, som kan hända av många olika skäl, kan det påverka vår hälsa.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad ayurveda. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg.


Kursinnehåll yinyoga & ayurvedafördjupning

Fördjupningen är en del av hela yinyogautbildningen (200 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Du får under helgen kunskap i skapa och hålla balanserande pass utifrån ayurvedans perspektiv samt även färdiga yinyogapass anpassat för respektive dosha. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.

Varje morgon startar med ett yinyogapass.

Datum Stockholm:
7-9 september 2018
Lärare: Therése Wemmel
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Boka och betala Yinyoga & Ayurveda, Sthlm här

Datum Göteborg:
22-24 februari 2019
Lärare: Therése Wemmel
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: Santih Desa i Göteborg

Boka och betala Yinyoga & Ayurveda, Gbg, här


Kursinnehåll ashtangayoga & ayurvedafördjupning :: NYHET!

Fördjupningen är en del av hela ashtangayogautbildningen (250 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Ibland hålls vissa teoretiska föreläsningar tillsammans med deltagare från yinyogafördjupningen. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen. Du får kunskaper som du har användning av för att få en förståelse för dina och andras förutsättningar på yogamattan både kroppsligt och mentalt. Hur vi kan möta oss själva och andra på ett mer förstående och tillåtande sätt.

Varje morgon startar med ashtangayoga.

Datum Stockholm:
30 november – 2 december 2018
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Garvargatan 22, Kungsholmen, Stockholm

Boka och betala Ashtangayoga & Ayurveda, Sthlm här


Boka och betala

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in avgiften för fördjupningen i via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser. Läs mer här om våra boknings- och avbokningsregler