Yoga

YINYOGA

slappna av på djupet

Yinyoga är en avkopplande och samtidigt energigivande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra och är ett perfekt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning.

Yinyoga påverkar yindelarna i kroppen genom att töja och stärka inre djupt liggande strukturer som leder, ben och bindväv. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden. Den utförs med avslappnade muskler och för de flesta är utmaningen att sitta still i en position under lång tid. Yinyogan är där för också en övning i medveten närvaro där vi går inåt och lägger fokus på det som är för stunden.

Genom yinyogan påverkar vi också våra energikanaler i kroppen. Vi hittar långsamt in i positionen och stannar innan det stretchar för mycket och låter sedan gravitationen göra sitt jobb. Vi slappnar av, andas medvetet och håller positionen mellan tre till fem minuter, beroende på hur vana vi är. Vi går sedan sakta och försiktigt ur positionen.


YINYOGA, ALLA NIVÅER – Kurs och drop-in

En stillsam och meditativ yoga.

Vi ligger och sitter länge i varje position, släpper taget och låter kroppen öppna upp i egen takt. Vi stimulerar bindväven, blir smidigare och får igång cirkulationen i kroppen. Yinyogan är återhämtande och ett fint komplement till mer fysiska aktiviteter. De här passen är för dig som vill hitta ett inre lugn och stabilitet samt få tillgång till mer kraft och energi. Mindfulness (medveten närvaro) följer som en röd tråd genom passet. Inga förkunskaper krävs.

Yinyoga – Pontonjärgatan 36
Söndagar – 17.30–19.00, 5/2–18/6, 17 ggr 3.060 kr, Lärare: Pernilla Hafström – fullbokad

Yinyoga – Garvargatan 22
Söndagar – 17.00-18.30, 5/2–18/6, 17 ggr 3.060 kr, Lärare: Jan Rodling/Helene Lindberg Andersson


PRANAYAMA & YINYOGA, ALLA NIVÅER – Kurs och drop-in

Öppnar upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Vi öppnar upp kroppen med yinyoga och fortsätter med pranayama (andningsövningar).  Pranayama hjälper oss att få kontakt med vårt andetag, vårt inre och stimulerar vårt lugn och ro-center.

Yinyoga – Pontonjärgatan 36
Tisdagar – 19.00–20.30, 31/1–12/6, 19 ggr 3.420 kr, Lärare: Pernilla Cristvall/Ellen Edberg


 

Boka

Bokas och betalas direkt i vårt bokningssystem.
Yogamattor finns att låna.
Dörrarna öppnas 15 minuter innan klassens start.
Det är bra att boka sig i tid för att garanterat få plats.
Läs mer om våra priser och betalning här.