Yoga

Våra yogaformer

Ashtangayoga & Mysore Style – dynamisk yoga

Ashtangayoga är en dynamisk yoga där andningen styr rytmen som binds samman med rörelsesekvenser till sex olika serier. De utförs alltid i en viss, bestämd ordning där varje position bygger på den föregående.

Du börjar med att lära sig en del av den första serien på intro/nivå 1 kurser och bygger sedan vidare med fler positioner på nivå 2, vartefter man är redo läggs fler positioner till av din lärare på mysore style som är målet med ashtangayogan.

Mysore Style är det traditionella sättet att utöva Ashtangayoga. Alla yogar i egen takt efter sin egen andning och kan ordningen på positionerna i sin egen praktik

Du praktiserar tillsammans med andra i grupp men i din egen takt efter och ditt eget andetag. Läraren går runt och assisterar dig personligt efter dina förutsättningar.

Mysore Style passar dig som har gått minst en hel termin nybörjarkurs i Ashtangayoga och gärna en helg-kurs i intro till Mysore Style och kan göra solhälsningarna utantill, de flesta stående och en enklare avslutning på egen hand.

Yinyoga – liggande och sittande yoga

Slappna av på djupet med lugn yinyoga. Yinyoga är en avkopplande yogaform som kan utföras av alla. Den är också ett perfekt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning. I yinyogan fokuserar vi framförallt på bindväven kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggen. Den utförs liggande eller sittande med avslappnade muskler och under en längre tid, cirka fem minuter i varje position. Yinyogan är därför också en övning i medveten närvaro där vi riktar uppmärksamheten inåt och lägger fokus på och omfamna det som pågår för stunden.

Mediyoga – terapeutisk och lugn yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform med lugna och stärkande yogaövningar, samt andningstekniker. Mediyoga är ett effektivt verktyg mot exempelvis stress, sömnbesvär, ångest, högt blodtryck och rygg- och nackbesvär. Mindfulness (medveten närvaro) följer som en röd tråd genom passet. Passar även för gravida och som rehabyoga.

Restorativeyoga – djupavslappning med fokus på vårt energisystem

Behöver du återhämta dig under eller efter perioder av oro, utmattning, trötthet och livsomställningar? Då passar restorativeyoga. Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess.


BOKA & BETALA KLIPPKORT, ÅRSKORT ELLER DROP-IN

Boka

Bokas och betalas direkt i vårt bokningssystem.
Yogamattor finns att låna.
Dörrarna öppnas 15 minuter innan klassens start.
Det är bra att boka sig i tid för att garanterat få plats.