Om oss

vi som undervisar

 

yogafia1AnneSophie Sjöblom

För många sedan hade jag ett högpresterande jobb och livet snurrade fortare och fortare. Sömnen var sådär och förmågan att lyssna till vad jag egentligen behövde fanns inte. Då blev jag bland annat rekommenderad att prova yoga. För första gången på väldigt länge fick jag kontakt med kroppen igen. Min energinivå var väldigt låg men ett frö hade såtts i mig efter min första yogaklass. Envis som jag är fortsatte jag att komma trots att jag nästan inga krafter hade. Jag hittade sakta en helt ny kontakt med min kropp. Lite, lite varje dag gjorde jag det jag orkade. I början var det mest Yoga Nidra, då man ligger ner och blir guidad i en underbar djupavslappning, och lite få yogarörelser. Mina nyfunna upplevelser fascinerade mig och jag började så småningom yoga längre pass och intresset blev så stort att jag började assistera min yogalärare och utbilda mig vidare i yoga, kost/näring och ayurveda.

För ett antal år sedan startade jag YogaKungsholmen och nu senast även YogaDevi tillsammans med Pernilla. Idag håller jag workshops, utbildningar, retreats, resor och yogakurser i första hand i ashtanga- och yinyoga samt även workshops i rawfood och ayurveda.

Utbildningar och erfarenhet

AnneSophie har gått en 3-årig lärarutbildning i Ashtangayoga för Johanna Ljunggren samt en 200-timmars Ashtangayogalärarutbildning för Kristina Karitinou-Ireland. Biff Mithoefer är hennes lärare och mentor i yinyoga, som hon studerat över 250 timmar tillsammans med. Hon har även gått utbildningar för Kia Naddermier, Maria Boox, Maty Ezraty, Petri Räisänen och Ron Reid & Marla Meenakshi. Några av hennes lärare och inspiration under årens lopp förutom ovan nämnda har varit eller är: John Scott, Naomi Grosin, Nicolaj Jespersen, Sharath Jois, Swami Janakananda. Vipassanameditation för bland andra Greg Sharf, Rosemary och Steve Weissman. AnneSophie är också utbildad i restorativeyoga, vinyasa flow och gravidyoga. Hennes huvudlärare i Pranayama Sri O.P. Tiwari och Sudhir Tiwari och inom Ayurvedan Johan Ljungsberg.

AnneSophie är även utbildad Kost- och Näringsrådgivare för Louise Hammarberg samt Ayurvedisk Hälsorådgivare med studier för Johan Ljungsberg och Dr. Vinay Vora.

pernillaPernilla Cristvall

Yoga, ayurveda och mindfulness är idag för mig ett sätt att leva och relatera till mig själv och min omgivning, men så har det inte alltid varit.

För drygt femton år sedan levde jag ett hektiskt liv och höll på att bli utbränd, men ville inte erkänna det för mig själv.

Jag började yoga för att i första hand ta hand om min stela kropp, men märkte ganska snabbt att det gav andra positiva effekter som jag inte väntat mig. Jag blev lugnare, andningen fördjupades och jag kunde plötsligt utskilja vad som var viktigt för mig i livet och har sedan steg för steg gjort val därefter.

I dag vägleder jag människor som önskar förändring i sitt liv. Hur vi mår handlar egentligen inte om hur vi har det, utan hur vi tar det, det vill säga vilka förhållningssätt och val vi gör. Min drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling. Eftersom vi består av en helhet, “body, mind och soul”, erbjuder jag kurser, workshops, individuella sessioner och resor  inom yoga, ayurveda, mindfulness och coaching samt kombinationer däremellan som jag har valt att kalla för ”Medveten Livsstil”.

Mitt intresse för hälsa och yoga ledde mig även till att börja skriva och starta upp samt vara redaktör för tidningen Yoga för dig under några år. Jag undervisar även på Axelsons yogalärarutbildning och massageutbildning samt är yogalärare för Vingresor.

Utbildningar och erfarenhet

Pernilla är utbildad yogalärare i ashtangayoga, yinyoga, restorativeyoga och gravidyoga samt ayurvedisk hälsorådgivare, coach, massageterapeut och ayurvedisk yogamassör. Pernillas huvudlärare i ashtangayoga är Petri Räisänen och Gittan Hendele och i pranayama Sri O.P. Tiwari och Sudhir Tiwari och Kia Naddermier samt inom ayurvedan Johan Ljungsberg. Några av hennes inspirerande yogalärare under årens lopp har varit och är; Olle Bengtström, Maria Boox, Kia Naddermier och Johan Ljungsberg och Dr. Vinay Vora inom ayurveda.

Agneta Beckman

Agneta har praktiserat ashtangayoga sedan 2003. Hon är leg. sjukgymnast sedan 1993, mediyogaterapeut sedan 2015 och gick Atmajyotis lärarutbildning i ashtangayoga under 2008. Hon började sedan undervisa efter det och arbetar som yogalärare på heltid sedan 2011.

Agneta har också gått lärarutbildning för Ron Reid & Marla Meenakshi Joy och Maty Ezraty samt kortare utbildningar i hathayoga, gravidyoga, barnyoga, yin/restorative yoga och pranayama. Hennes sätt att undervisa yoga är insprirerat av Kia Naddermier, Ron Reid & Marla Meenakshi Joy, Annie Carpenter, Maty Ezraty,  Petri Räisänen och Sudhir Tiwari.

Agneta undervisar idag ashtangayoga och privata yogasessioner på YogaDevi.

AshtangayogaAnncharlotte Liljeqvist

Jag kom i kontakt med yogan 2004 genom Sabina Derneby, min lärare. När jag började undervisa 2005 blev hon min mentor. Resan har gått från Ashtangayoga till dynamisk yoga.

2008 åkte jag på min första yogaresa till Indien med Maria Boox. Där startade jag min resa tillbaka till Ashtangayoga med fördjupningskurser, workshops och resor. Jag har utbildat mig och undervisar i yinyoga och barnyoga.

 

Pernilla Hafström

Att börja yoga är den bästa och finaste gåvan jag har gett mig själv. Under väldigt många år lyssnade jag inte inåt utan pressade mig själv till det yttersta och med det drabbades jag av en mängd olika stressrelaterade sjukdomar. På mattan har jag funnit ett fantastiskt redskap att behandla mig själv och andra med kärlek och respekt. En ännu större gåva är det att få dela med sig av yogan till andra!

Jag påbörjade min yogaresa 2009 och har nu gått en 1-årig lärarutbildning i Ashtangayoga samt Yinyoga för Pernilla Cristvall och Fia Sjöblom på Yoga Devi. Jag har även gått 50 timmar för Biff Mithoefer i Yinyoga och vidareutbildar mig ständigt för att hitta ny inspiration.

Pernilla är en uppskattad yinyogalärare och har assisterat både Pernilla och AnneSophie på flera yinyogautbildningar samt undervisar på Steg 1 på Yinyogalärarutbidning 200 tim.

Jan Rodling

Jan Rodling har många års erfarenhet av träning, både för egen del och som tränare. Han är utbildad yinyogalärare, ayurvedisk hälsorådgivare och personlig tränare i funktionell träning, Det som driver och inspirerar Jan är att hitta enkelheten och kärnan i yogan  och träningen.

Janne leder yinyogaklasser på Garvargatan