Yinyoga lärarutbildning Stockholm

YINYOGA &

PRANAYAMA

Balanserande pranayama som stillar sinnet och lättare leder oss in i meditation, 30 tim

Den här 3-dagarskursen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i yinyoga och som vill fördjupa dig med att introducera pranayama (andningsövningar) och meditation i dina yinyogapass.

Det finns många sätt att påverka vår livskraft, som vi även kallar prana (eller qi i kinesisk medicin). Ett av dom mest effektiva sätten är att komma i direkt kontakt med vår prana och det gör vi genom pranayama. Genom de olika andningsteknikernas effekt har vi möjlighet att lugna vår prana. Vi får en djupare kontakt med vårt andetag och det hjälper oss både i yinyogan men även i vardagen att hålla andningen lugn oavsett vad som händer. Är andningen lugn är sinnet lugnt. Med ett lugnt sinne kan vi lättare utöva meditation.

Det är ett mycket fint komplement att introducera lugna andningsövningar i yinyogan och därefter avsluta med en kortare meditation. Många kommer i kontakt med djupare delar av sig själva som är bortom sinnena och all den yttre påverkan som gör att vi lätt lever i våra tankar och känslor istället för att se verkligheten som den är.

Du får under dagarna grundläggande kunskaper i pranayma och meditation, två viktiga delar i Patanjalis åttafaldiga väg som är nästa steg efter asanas. Vi pratar om vad meditation är och hur den passar så fint med yinyogan.

De pranayamaövningar vi gör utgår från Kaivalyadhamtraditionen som har sin grund i Hatha Pradipika, det vill säga klassisk pranayama. Du får kunskap i dess effekter enligt det ayurvediska systemet.

Genom att använda andningsövningar slappnar kroppen av mer och vi stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och rosystem. Det gör i sin tur att vi får en avslappnad bindväv och det ger oss bästa effekten i yinyogan.

Kursinnehåll
Passen som leds under helgen består alltid av yinyoga, pranayama och en kortare meditation. På så vis får du prova effekten av att utöva pranayama tillsammans yinyoga. Vi går grundligt igenom alla pranayamaövningar och vilka effekter de har på sinnet och kroppen, vilka doshor (vata, pitta, kapha) som balanseras av de olika övningarna. Pranayama och meditation går lika bra att utöva som en full praktik utan yinyoga och passar bra att utöva i samband med alla olika yogaformer.

Du får också förslag på passupplägg för att kombinera yinyoga, pranayama och meditation.

I kursen ingår hemuppgifter.

Steg 6 är en del av hela yinutbildningen (200-timmar) i Stockholm eller Göteborg, men går också att välja som enstaka kurs. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.


Datum steg 6 – Stockholm:
14-17 mars 2019

Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36

Boka och betala Yinyoga & Pranayama 14-17 mars 2019 här

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in kursavgiften senast 1 månad innan kursstart via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.


Datum steg 4 – Göteborg:
21-23 september 2018
27-29 september 2019

Lärare: AnneSophie Sjöblom/Pernilla Cristvall
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (16.00 på söndagen) och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: CRShanti i Göteborg

Boka och betala Yinyoga & Pranayama 21-23 sept 2018 här

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in kursavgiften senast 1 månad innan kursstart via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.