Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fördjupningskurs 22-24/2: Mindfulness, 30 tim

februari 22 08:30 - februari 24 16:00

MINDFULNESS

FÖRDJUPNING

Avslappnings- och meditationstekniker samt förhållningssätt till medveten närvaro, 30 tim

 

Under 3 kursdagar får du såväl teoretisk som praktisk inblick i mindfulness grunder och tillgång till kraftfulla verktyg för att reducera stress och öka ditt inre lugn.

Vi praktiserar de grundläggande mindfulnessteknikerna genom medvetna rörelser, kroppsscanning och meditation, samt teori om mindfulness olika förhållningssätt, för ökad närvaro i vardagen.

Mindfulness är en upplevelsebaserad metod hämtad från zenbuddism för att vara mer närvarande där vi riktar vår uppmärksamhet inåt som; tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser och utåt genom sinnena som; känsel, lukt, och smak. Det centrala inom mindfulness är acceptans. Att släppa kontrollen om det som varit och komma ska och bara tillåta sig att vila i det som är för stunden.

Mindfulness har också visat sig i forskning hjälpa oss att reducera stress och smärta, öka vår koncentration och motivation samt stärka vår självbild och därför något som fler företag väljer att ta in på sina arbetsplatser.


Vill du utbilda eller fördjupa dig inom yoga?

Oavsett om du redan är yogalärare och undervisar eller har en längtan att guida andra inom yoga eller fördjupa din egen praktik och kunskap om yoga så vill vi ge dig en djupare inblick i yogans alla delar. Den här delen är tillägnad mindfulness. Fördelen för dig som vill fördjupa din egna praktik och teori om yogan kan nu göra det in den ordning och takt du önskar genom att skräddarsy din egen fördjupning från ett till flera steg. Den här fördjupningen är öppen för alla.


Kursinnehåll mindfulness fördjupning

Fördjupningen är en del av hela utbildningen Yoga för återhämtning (100 tim), men går också att välja som enstaka kurs. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för utbildningen.

Under denna helg får du grundläggande kunskaper om mindfulness. Vi övar på att leda olika avslappnings-/meditationstekniker och går igenom de olika förhållningssätten inom mindfulness. Perfekt komplement till våra läratutbildningar inom yinyoga, restorativeyoga och ashtangayoga,

Datum Stockholm:
22-24 februari 2019
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 (söndag avslutas 16.00), lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.800 kr exkl moms (4.750 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen, Stockholm

Lärare: Sture Johansson
Sture har bott 11 år på ett center för tibetansk buddism i Skottland varav 3 år i avskild meditationsre treat.De senaste 10 åren har han arbetat med akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness.

Boka och betala utbildningen/fördjupningen Mindfulness här


Boka och betala

Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till tt@yogadevi.se och betala in avgiften för fördjupningen i via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser. Läs mer här om våra boknings- och avbokningsregler

Detaljer

Börjar:
februari 22 08:30
Slutar:
februari 24 16:00