Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ashtangayoga och vandring på Madeira (FULLBOKAD!)

mars 12

Ashtangayoga och vandring på Madeira

ARRANGÖR: VING

Hitta balans i livet

Varmt välkomna till en härlig vecka på vackra Madeira i yogans tecken med fyllt yogaprogram och en levadavandring längs magiska vyer.

Under veckan startar vi morgonen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Ashtangayoga är dock mycket mer än bara positioner som tänjer och stärker kroppen.

Vi har också eftermiddagspass med lugnande yinyoga för att sträcka ut vår bindväv och öva på att vara här och nu samt workshops där vi pratar om yoga som helhet, hur den påverkar oss på flera plan och hur vi kan ta hjälp av yogan som livsstil, genom ayurvedans grundsystem, för att hitta balans i livet.

Vi får även en smakbit av Madeiras underbara natur på en halvdags levadavandring med guide i frodig grönska och exotisk miljö.

Det finns också gott om egen tid för mer vandring, att utforska ön och den charmiga huvudstaden Funchal med historiska gränder, katedraler och kyrkor eller bara njuta på det mysiga hotellet som är beläget alldeles intill havet. På hotellområdet finns bland annat spa, havsbad med pool och ett dykcenter.

Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna.


Generellt upplägg :
07.30-08.45 – Ashtangayoga (6 tillfällen)
17.00-18.15 – Workshops (4 tillfällen)
Plus en halvdags vandring
Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.


MARS

När: 12-19/3 2019
Lärare: Pernilla Cristvall
Var: Madeira, Hotel Galomar
Pris: från 12.775:- per person
Avresa från: Stockholm, Göteborg

Mer information om yoga på Madeira läser du om på Vings sida här.

Bokning sker via Vingresor.


Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Yinyoga

I Yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Ayurveda

Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor. Syftet med Ayurveda är det läkande sambandet mellan kropp och själ samt att aktivera kroppens oändligt självläkande förmåga. Enligt ayurvedan finns det tre olika kroppstyper (doshor); Vata (rymd och luft), Pitta (eld och vatten), och Kapha (jord och vatten). Varje människa har en unik kombination av dessa doshor där var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken. Ju längre vi lever från vår ursprungliga kroppskonstitution, desto svagare blir vi och ju mer mottagliga blir vi för sjukdom och psykisk/fysisk ohälsa.

Pranayama

Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.

Detaljer

Datum:
mars 12